reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Orientuje się któraś czy L4 ciążowe to średnia z ostatnich 12 miesięcy ogólnie czy z czasu ostatniej umowy ? Bo we wrześniu dostałam nową umowę ale pracodawca nadal ten sam od kilku lat 😆 Od września mam dużo wyższą pensję temu pytam 😆 W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miesiąca i na L4 miałam wyższa wypłatę niż normalnie w pracy ale to chyba temu że nie potrącali składki zdrowotnej.
No średnia z ostatnich 12 msc. Taka jest idea średniej, by odzwierciedlała „średnią” sytuacje z danego okresu, a nie tylko najbardziej aktualna :p

reklama
Orientuje się któraś czy L4 ciążowe to średnia z ostatnich 12 miesięcy ogólnie czy z czasu ostatniej umowy ? Bo we wrześniu dostałam nową umowę ale pracodawca nadal ten sam od kilku lat 😆 Od września mam dużo wyższą pensję temu pytam 😆 W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miesiąca i na L4 miałam wyższa wypłatę niż normalnie w pracy ale to chyba temu że nie potrącali składki zdrowotnej.
Jeżeli to nowa praca i nowa umowa to liczy się w tym przypadku od jej podpisania (średnia z 8 miesc). Jeśli to jakiś aneks, etc u tego pracodawcy to wtedy średnia z ost 12 miesc.

Nowa umowa jest tylko brana pod uwagę. Nie ma znaczenia ze ten sam pracodawca.

reklama
Po czasie się nie sprawdza testów, mój zrobił się z drugą kreską 🤣. Na żywo lepiej to wygląda. Pewnie to testowa ale jutro będę robić test z nadzieją 🤣

Załączniki

• Screenshot_2024-12-29-09-11-08-91_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2024-12-29-09-11-08-91_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    57,6 KB · Wyświetleń: 113
Do góry