reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A czy Wam po czasie też się pojawia kreska testowa czy tylko mój test jest wadliwy? 🫣 W sumie miesiąc temu też miałam jakiegoś ducha więc może muszę zmienić aptekę 🤣
w każdym teście po czasie może pojawić się testowa, dlatego ważne jest odczytywać o czasie.

Swoją drogą u ciebie chyba za wcześnie nawet na cień cienia skoro owulacja była we wtorek to dziś jesteś 5dpo. Nie ma szans na kreskę.

reklama
Tak samo myślę 😅 Ale nadzieja jest haha
znaczy wiaodmo, że nadzieja jest i ja to rozumiem bo szansa na ciążę jest :)
Ale pamiętajmy, że do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dpo. Plus ok 48 h na wytworzenie bety.

Więc po prostu w 5dpo jest to niemożliwe bo nawet nie było jeszcze zagniezdzenia.

Pewnie tak bo 6 miesięcy pracy i 6 miesięcy L4 albo dłużej :-) A wogole to chyba wystarczy miesiąc przepracować by dali macierzyński tylko potem ZUS się może doczepić że to fikcyjna umowa była.
Na l4 byłam tylko 2 tygodnie lutego i od 1.04. do 10.06. Więc krótko byłam w sumie na l4. Więcej przepracowałam będąc w ciąży. 😅
Tak wystarczy miesiąc przepracować, ale jeśli masz solidne dowody że pracowałaś i masz świadków, i faktycznie poszło się na l4 że wskazań medycznych to nie ma co się obawiać. Jeśli ktoś zatrudnia się tylko po to by wyłudzić świadczenia to wiadomo, że ta osoba ma już na start przegrana sprawę. 🫠

reklama
Do góry