reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Na żywo jest różowa blada ale widać do dopiero 9dpo 26 dzień cyklu
Jutro powtórzę i wtedy w piątek skoczę na betę muszę podejść spokojnie bo 3 razy już straciłam ciąże
Rany dwa dni temu do chłopa powiedziałam że gdyby nie strata w czerwcu to zamiast na sylwestra w góry szykowalibyśmy się na porodówkę
Boże oby tym razem się udalo
ja bym właśnie bujała kilku tygodniowe dzidzi więc liczę na to że będzie jakiś grudniowy cud 🤞 u ciebie widzę cień także czekamy do jutra ☺️ powinna już być mocniej widoczna ☺️

Ja po wizycie, pęcherzyk 1,9 cm na lewym jajniku. Zastrzyk podany. I skierowanie na zbadanie progesteronu. Nie mogłam go inaczej wpisać w kalendarz 😎
czy będziemy teraz razem odliczać do tego magicznego testowania ? Znaczysz wcześniej żeby zobaczyć jak się wypłukuje ? Czy czekasz cierpliwie 15 dni ? A powiedz mi masz zalecenia zrobienia proga czy sama dla siebie robisz ? Myślisz że ja też powinnam ? 🤔 Chociaż pewnie dostanę dupka jutro po wizycie jak zobaczy ciałko żółte

Ale powiem wam dziewczyny ze doszliśmy z mężem do tego że jak się teraz nie uda to narazie odpuszczamy (a raczej odpoczywamy) , ogólnie lekarka powiedziała że jak drożność wyjdzie okej (wyszła) i nasienie ponowne też nie wyjdzie źle (idzie w styczniu) to musimy iść w immuno , także myślę że poprostu umowie wizytę (termin do tego co chce jest za jakieś 2-3 miesiące ) a w trakcję czekania poprostu nie będziemy chodzić na monitoring ,nie będę robic testow owu i inne takie . Damy sobie chwilę odpocząć i odłożyć trochę kasy na kolejne badania ,bo nie ukrywam narazie od lipca miesięcznie idzie 300-900 zł także no.. sama chce trochę odpocząć od wyliczania kiedy najlepiej uprawiać sex i zacząć się nim cieszyć bardziej znowu . Chyba odinstaluj wysztkei apki które mi wyliczają dni płodne żeby nie wiedzieć , bo sama nie będę pamiętać kiedy dokładnie haha 😅

reklama
czy będziemy teraz razem odliczać do tego magicznego testowania ? Znaczysz wcześniej żeby zobaczyć jak się wypłukuje ? Czy czekasz cierpliwie 15 dni ? A powiedz mi masz zalecenia zrobienia proga czy sama dla siebie robisz ? Myślisz że ja też powinnam ? 🤔 Chociaż pewnie dostanę dupka jutro po wizycie jak zobaczy ciałko żółte
Jeśli nie robiłaś proga, to ja polecam sprawdzić, jak sie zachowuje, zwłaszcza jeśli jesteś na stymulacji. Ja zrobiłam w zeszłym cyklu u wynosił 36,6ng/ml, bez żadnych wspomagaczy 🫣 w tym cyklu już odpuszczam sprawdzanie. :)
a jeszcze pytanie , dzisiaj zastrzyk dostałaś więc dzisiaj oznaczasz jako owu czy jutro ?
Ja podałam zastrzyk w czwartek, a owu była w sobotę. Na pewno nie warto liczyć owu tego samego dnia ☺️

Do góry