reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Na żywo jest różowa blada ale widać do dopiero 9dpo 26 dzień cyklu
Jutro powtórzę i wtedy w piątek skoczę na betę muszę podejść spokojnie bo 3 razy już straciłam ciąże
Rany dwa dni temu do chłopa powiedziałam że gdyby nie strata w czerwcu to zamiast na sylwestra w góry szykowalibyśmy się na porodówkę
Boże oby tym razem się udalo
ja bym właśnie bujała kilku tygodniowe dzidzi więc liczę na to że będzie jakiś grudniowy cud 🤞 u ciebie widzę cień także czekamy do jutra ☺️ powinna już być mocniej widoczna ☺️

Ja po wizycie, pęcherzyk 1,9 cm na lewym jajniku. Zastrzyk podany. I skierowanie na zbadanie progesteronu. Nie mogłam go inaczej wpisać w kalendarz 😎
czy będziemy teraz razem odliczać do tego magicznego testowania ? Znaczysz wcześniej żeby zobaczyć jak się wypłukuje ? Czy czekasz cierpliwie 15 dni ? A powiedz mi masz zalecenia zrobienia proga czy sama dla siebie robisz ? Myślisz że ja też powinnam ? 🤔 Chociaż pewnie dostanę dupka jutro po wizycie jak zobaczy ciałko żółte

Ale powiem wam dziewczyny ze doszliśmy z mężem do tego że jak się teraz nie uda to narazie odpuszczamy (a raczej odpoczywamy) , ogólnie lekarka powiedziała że jak drożność wyjdzie okej (wyszła) i nasienie ponowne też nie wyjdzie źle (idzie w styczniu) to musimy iść w immuno , także myślę że poprostu umowie wizytę (termin do tego co chce jest za jakieś 2-3 miesiące ) a w trakcję czekania poprostu nie będziemy chodzić na monitoring ,nie będę robic testow owu i inne takie . Damy sobie chwilę odpocząć i odłożyć trochę kasy na kolejne badania ,bo nie ukrywam narazie od lipca miesięcznie idzie 300-900 zł także no.. sama chce trochę odpocząć od wyliczania kiedy najlepiej uprawiać sex i zacząć się nim cieszyć bardziej znowu . Chyba odinstaluj wysztkei apki które mi wyliczają dni płodne żeby nie wiedzieć , bo sama nie będę pamiętać kiedy dokładnie haha 😅

reklama
czy będziemy teraz razem odliczać do tego magicznego testowania ? Znaczysz wcześniej żeby zobaczyć jak się wypłukuje ? Czy czekasz cierpliwie 15 dni ? A powiedz mi masz zalecenia zrobienia proga czy sama dla siebie robisz ? Myślisz że ja też powinnam ? 🤔 Chociaż pewnie dostanę dupka jutro po wizycie jak zobaczy ciałko żółte
Jeśli nie robiłaś proga, to ja polecam sprawdzić, jak sie zachowuje, zwłaszcza jeśli jesteś na stymulacji. Ja zrobiłam w zeszłym cyklu u wynosił 36,6ng/ml, bez żadnych wspomagaczy 🫣 w tym cyklu już odpuszczam sprawdzanie. :)
a jeszcze pytanie , dzisiaj zastrzyk dostałaś więc dzisiaj oznaczasz jako owu czy jutro ?
Ja podałam zastrzyk w czwartek, a owu była w sobotę. Na pewno nie warto liczyć owu tego samego dnia ☺️

Do góry