reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Normalnie nie rozbieram testów, bo po co ten rozebrałam, bo udało mi się zniszczyć tą pokrywkę nie pytajcie 🤡
czy to możliwe żeby ten zastrzyk się dalej utrzymywał ? 🤔 Wiadomo kreska jaśniejsza niż wcześniej przynajmniej tak się wydaje na zdjęciu , ale żeby tyle czasu ... Tym bardziej że wczoraj miałaś wynik 1.1 jak dobrze pamiętam , jak test może to wyłapywać ? 😯 Myślę że może warto jednak powtórzyć betę ? Nie mówię że dzisiaj , ale jutro pojutrze ? 🤔

Czesc dziewczyny, proszę pomóżcie rozwiać moje wątpliwości, staramy się z mężem o drugie dziecko, miesiączki mam nieregularne ale z kalendarza wynika że owulację miałam mieć 4.11 a przewidywana miesiączkę na 21.11. Jednak 22.11 wieczorem odczuwałam bóle brzucha jak na miesiączkę ale poszłam do toalety i przy ppdcieraniu miałam jasno czerwona krew i od tego momentu do tej pory nic. Czy możliwe jest że się nam udało ? Testy wychodzą negatywnie. A jeśli to było plamienie to kochaliśmy się 12.11 i myślę że to z tego zbliżenia mogłoby coś wyjść.

Czesc dziewczyny, proszę pomóżcie rozwiać moje wątpliwości, staramy się z mężem o drugie dziecko, miesiączki mam nieregularne ale z kalendarza wynika że owulację miałam mieć 4.11 a przewidywana miesiączkę na 21.11. Jednak 22.11 wieczorem odczuwałam bóle brzucha jak na miesiączkę ale poszłam do toalety i przy ppdcieraniu miałam jasno czerwona krew i od tego momentu do tej pory nic. Czy możliwe jest że się nam udało ? Testy wychodzą negatywnie. A jeśli to było plamienie to kochaliśmy się 12.11 i myślę że to z tego zbliżenia mogłoby coś wyjść.
Hej , zacznę od tego że chyba nie jesteś zapisana do nas na testowanie ani ławeczke, także proszę przeczytaj pierwsza stronę z regulaminem ☺️ jeżeli nie wiesz kiedy była owulacja to tak naprawdę ciężko jest cokolwiek powiedzieć . Jeżeli 12.11 obsatwiasz że to mógłby dzien ewentualnego zapłodnienia to po 3 tygodniach od tego już byś miała ewidentna kreskę bez cienia wątpliwości . Jeżeli miałaś jakieś plamienie 22.11 czyli 11 dni temu to równie dobrze mogłobyc to plamienie około owulacyjny i test może jeszcze nie wyjść pozytywny . Tak naprawdę powodów plamien lub krwawien jest sporo . Najlepiej jak masz możliwość iść na betę z krwi ,to powinno coś wyjaśnić , jeżeli miesiączka powinna być 21 (jednak mówisz że masz nieregularne) to odpowiedni czas aby udać się do ginekologa i sprawdzić co tam się dzieje .

Hej , zacznę od tego że chyba nie jesteś zapisana do nas na testowanie ani ławeczke, także proszę przeczytaj pierwsza stronę z regulaminem ☺️ jeżeli nie wiesz kiedy była owulacja to tak naprawdę ciężko jest cokolwiek powiedzieć . Jeżeli 12.11 obsatwiasz że to mógłby dzien ewentualnego zapłodnienia to po 3 tygodniach od tego już byś miała ewidentna kreskę bez cienia wątpliwości . Jeżeli miałaś jakieś plamienie 22.11 czyli 11 dni temu to równie dobrze mogłobyc to plamienie około owulacyjny i test może jeszcze nie wyjść pozytywny . Tak naprawdę powodów plamien lub krwawien jest sporo . Najlepiej jak masz możliwość iść na betę z krwi ,to powinno coś wyjaśnić , jeżeli miesiączka powinna być 21 (jednak mówisz że masz nieregularne) to odpowiedni czas aby udać się do ginekologa i sprawdzić co tam się dzieje .
Ajj przepraszam że się tak wepchalam, nie wiedziałam :) byłam w listopadzie u ginekologa i wszystko jest w porządku.

reklama
Kochane! Zmotywowałyście mnie trochę do pomyślenia o macierzyńskim. Będę rozmawiać z moim obecnym pracodawcą i zacznę jak najszybciej szukać pracy na UOP z możliwością przedłużenia do dnia porodu. Myślę, że koło maja zmienię pracę na bardziej stabilną 🙈

Do góry