reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Bzdura. Karmiłam córkę i zaszłam w szczęśliwie zakonczoną ciążę z której mam syna. Karmienie piersią nie jest antykoncepcją.

No ja dwukrotnie przez 3 lata karmienia nie miałam owulacji.
I teraz też od roku nie mam.

Więc oczywiście różnie to bywa ale to nie jest tak, że u każdego te owulacje są.

Znam zarówno przypadki gdzie dziewczyny mimo wyłącznego KP zachodziły w ciążę po 2 miesiącach od porodu o takie gdzie trzeba było odstawić dziecko i jeszcze odczekać zanim płodność wróciła.

wiem ale prawie 5t a tu się wszystko kształtuje …
Bardzo Ci współczuję tego stresu. Mój mąż miał gorączkę 40 stopni i antybiotyk i też mam różne myśli a jeszcze nawet nie jestem w ciąży. Zastanawiam sie czy w ogóle plemniki będą zdolne do zapłodnienia w kolejnym cyklu a tym bardziej czy właśnie zdrowe dziecko byłoby z takich seksów

Gratuluję, super 🥰

Ja się nie mogę już doczekać 30.12 🙈 najchętniej już jutro rano bym zrobiła test 🙈
Ty masz potwierdzona owulację 23.12 czy tylko z własnych obserwacji tak obstawiasz ? Ja wg aplikacji i swoich obserwacji wnioskuję że miałam 24.12 i mój chory umysł już obczaja, że mogła być wcześniej i może trzeba jutro to sprawdzić na teście 🤣

No ja dwukrotnie przez 3 lata karmienia nie miałam owulacji.
I teraz też od roku nie mam.

Więc oczywiście różnie to bywa ale to nie jest tak, że u każdego te owulacje są.

Znam zarówno przypadki gdzie dziewczyny mimo wyłącznego KP zachodziły w ciążę po 2 miesiącach od porodu o takie gdzie trzeba było odstawić dziecko i jeszcze odczekać zanim płodność wróciła.
A teraz się starasz o kolejną ciążę ?
Bardzo Ci współczuję tego stresu. Mój mąż miał gorączkę 40 stopni i antybiotyk i też mam różne myśli a jeszcze nawet nie jestem w ciąży. Zastanawiam sie czy w ogóle plemniki będą zdolne do zapłodnienia w kolejnym cyklu a tym bardziej czy właśnie zdrowe dziecko byłoby z takich seksów
Mój najmłodszy został zrobiony w momencie gdy mąż miał wysoką gorączkę i dreszcze. Ale był dzień owulacji i mąż się poświęcił i ruszył plemniki. Oczywiście teraz jak coś chce wymusić to mi przypomina to wielkie poświęcenie 😆

Też tak mi się wydaje, że to nie powinno przeszkadzać ale ta lekarka po przeanalizowaniu moich cykli stwierdziła że u mnie płodność wróci jak skończę karmić 🫣 Mam nadzieję że się myliła. Choć ginekolog u którego prowadziłam ostatnia ciążę też mi mówił w kwietniu że płodność mi wróci jak skończę karmić (wtedy jeszcze nie wrócił mi okres po porodzie a młody już miał ponad rok ) W lipcu przyszedł pierwszy okres ale cykle miałam długie 39 - 34 dni.
Tu nie pomogę niestety. Ja karmiłam i brałam antykoncepcję. Miesiąc gdy zaszłam był pierwszy po odstawieniu anty. I wcale się wtedy nie staraliśmy. To był jeden sex w miesiącu 😅 ile bym dała żeby każdej z nas tylko tyle wystarczyło do szczęśliwej ciąży 🥴

Tylko piersi? Czy po prostu też zostały dodatkowe kilogramy i stąd wiekszy rozmiar biustu? 3 rozmiary to dużo 😟
Wiem, okropne to było. Czułam się jak jakaś maciora. Pamiętam że jak urodziłam córkę i ją przystawiłam to miałam jednego cyca dwa razy większego od jej główki. Trochę kilogramów zostało, ale zdecydowanie nie wyglądałam proporcjonalnie 😣 ja u siebie zauważyłam to że zajście w ciąże wiążę się że zmianą wagi. Przed córka przytyłam, przed synem schudłam, rok temu przytyłam i teraz znowu schudłam. Więc tak mam nadzieję że się uda szybko 🤞

Tu nie pomogę niestety. Ja karmiłam i brałam antykoncepcję. Miesiąc gdy zaszłam był pierwszy po odstawieniu anty. I wcale się wtedy nie staraliśmy. To był jeden sex w miesiącu 😅 ile bym dała żeby każdej z nas tylko tyle wystarczyło do szczęśliwej ciąży 🥴
Mi po porodzie lekarz dał tabletki antykoncepcyjne i do teraz leżą nie rozpakowane 4 opakowania 🤣 Mam problem z żylakami i bałam się że mi pogarsza tylko. Lekarz jak to usłyszał że ich nie biorę powiedział że jestem nieodpowiedzialna ale to moja decyzja. Chyba gdzieś tam w głowie już wtedy było pragnienie jeszcze jednego dziecka 😅

reklama
Ty masz potwierdzona owulację 23.12 czy tylko z własnych obserwacji tak obstawiasz ? Ja wg aplikacji i swoich obserwacji wnioskuję że miałam 24.12 i mój chory umysł już obczaja, że mogła być wcześniej i może trzeba jutro to sprawdzić na teście 🤣
Ja robiłam testy owulacyjne od 13dc i najmocniejsza kreska wyszła mi 20.12 popołudniu. Na drugi dzień była mniej czerwona, więc mogłam peak przegapić, więc obstawiam, że pik był 20-21.12 ( czyli 20-21 dc )😁 A na 30.12 mam mieć niby okres, ale jeśli owulacja była tak późno to gdyby ciąży nie było to okres będzie pewnie później. Aczkolwiek dzisiaj 27.12 a ja od wieczora czuje lekkie " pobolewanie" podbrzusza. I teraz zobaczymy czy to na okres czy ciążę 🙈🤪

Do góry