reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Bzdura. Karmiłam córkę i zaszłam w szczęśliwie zakonczoną ciążę z której mam syna. Karmienie piersią nie jest antykoncepcją.

No ja dwukrotnie przez 3 lata karmienia nie miałam owulacji.
I teraz też od roku nie mam.

Więc oczywiście różnie to bywa ale to nie jest tak, że u każdego te owulacje są.

Znam zarówno przypadki gdzie dziewczyny mimo wyłącznego KP zachodziły w ciążę po 2 miesiącach od porodu o takie gdzie trzeba było odstawić dziecko i jeszcze odczekać zanim płodność wróciła.

wiem ale prawie 5t a tu się wszystko kształtuje …
Bardzo Ci współczuję tego stresu. Mój mąż miał gorączkę 40 stopni i antybiotyk i też mam różne myśli a jeszcze nawet nie jestem w ciąży. Zastanawiam sie czy w ogóle plemniki będą zdolne do zapłodnienia w kolejnym cyklu a tym bardziej czy właśnie zdrowe dziecko byłoby z takich seksów

Gratuluję, super 🥰

Ja się nie mogę już doczekać 30.12 🙈 najchętniej już jutro rano bym zrobiła test 🙈
Ty masz potwierdzona owulację 23.12 czy tylko z własnych obserwacji tak obstawiasz ? Ja wg aplikacji i swoich obserwacji wnioskuję że miałam 24.12 i mój chory umysł już obczaja, że mogła być wcześniej i może trzeba jutro to sprawdzić na teście 🤣

No ja dwukrotnie przez 3 lata karmienia nie miałam owulacji.
I teraz też od roku nie mam.

Więc oczywiście różnie to bywa ale to nie jest tak, że u każdego te owulacje są.

Znam zarówno przypadki gdzie dziewczyny mimo wyłącznego KP zachodziły w ciążę po 2 miesiącach od porodu o takie gdzie trzeba było odstawić dziecko i jeszcze odczekać zanim płodność wróciła.
A teraz się starasz o kolejną ciążę ?
Bardzo Ci współczuję tego stresu. Mój mąż miał gorączkę 40 stopni i antybiotyk i też mam różne myśli a jeszcze nawet nie jestem w ciąży. Zastanawiam sie czy w ogóle plemniki będą zdolne do zapłodnienia w kolejnym cyklu a tym bardziej czy właśnie zdrowe dziecko byłoby z takich seksów
Mój najmłodszy został zrobiony w momencie gdy mąż miał wysoką gorączkę i dreszcze. Ale był dzień owulacji i mąż się poświęcił i ruszył plemniki. Oczywiście teraz jak coś chce wymusić to mi przypomina to wielkie poświęcenie 😆

Też tak mi się wydaje, że to nie powinno przeszkadzać ale ta lekarka po przeanalizowaniu moich cykli stwierdziła że u mnie płodność wróci jak skończę karmić 🫣 Mam nadzieję że się myliła. Choć ginekolog u którego prowadziłam ostatnia ciążę też mi mówił w kwietniu że płodność mi wróci jak skończę karmić (wtedy jeszcze nie wrócił mi okres po porodzie a młody już miał ponad rok ) W lipcu przyszedł pierwszy okres ale cykle miałam długie 39 - 34 dni.
Tu nie pomogę niestety. Ja karmiłam i brałam antykoncepcję. Miesiąc gdy zaszłam był pierwszy po odstawieniu anty. I wcale się wtedy nie staraliśmy. To był jeden sex w miesiącu 😅 ile bym dała żeby każdej z nas tylko tyle wystarczyło do szczęśliwej ciąży 🥴

Tylko piersi? Czy po prostu też zostały dodatkowe kilogramy i stąd wiekszy rozmiar biustu? 3 rozmiary to dużo 😟
Wiem, okropne to było. Czułam się jak jakaś maciora. Pamiętam że jak urodziłam córkę i ją przystawiłam to miałam jednego cyca dwa razy większego od jej główki. Trochę kilogramów zostało, ale zdecydowanie nie wyglądałam proporcjonalnie 😣 ja u siebie zauważyłam to że zajście w ciąże wiążę się że zmianą wagi. Przed córka przytyłam, przed synem schudłam, rok temu przytyłam i teraz znowu schudłam. Więc tak mam nadzieję że się uda szybko 🤞

Tu nie pomogę niestety. Ja karmiłam i brałam antykoncepcję. Miesiąc gdy zaszłam był pierwszy po odstawieniu anty. I wcale się wtedy nie staraliśmy. To był jeden sex w miesiącu 😅 ile bym dała żeby każdej z nas tylko tyle wystarczyło do szczęśliwej ciąży 🥴
Mi po porodzie lekarz dał tabletki antykoncepcyjne i do teraz leżą nie rozpakowane 4 opakowania 🤣 Mam problem z żylakami i bałam się że mi pogarsza tylko. Lekarz jak to usłyszał że ich nie biorę powiedział że jestem nieodpowiedzialna ale to moja decyzja. Chyba gdzieś tam w głowie już wtedy było pragnienie jeszcze jednego dziecka 😅

reklama
Ty masz potwierdzona owulację 23.12 czy tylko z własnych obserwacji tak obstawiasz ? Ja wg aplikacji i swoich obserwacji wnioskuję że miałam 24.12 i mój chory umysł już obczaja, że mogła być wcześniej i może trzeba jutro to sprawdzić na teście 🤣
Ja robiłam testy owulacyjne od 13dc i najmocniejsza kreska wyszła mi 20.12 popołudniu. Na drugi dzień była mniej czerwona, więc mogłam peak przegapić, więc obstawiam, że pik był 20-21.12 ( czyli 20-21 dc )😁 A na 30.12 mam mieć niby okres, ale jeśli owulacja była tak późno to gdyby ciąży nie było to okres będzie pewnie później. Aczkolwiek dzisiaj 27.12 a ja od wieczora czuje lekkie " pobolewanie" podbrzusza. I teraz zobaczymy czy to na okres czy ciążę 🙈🤪

Do góry