reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Co innego grypa żołądkowa a co innego tu jest .
W poniedziałek zrob ponownie crp lub jak będzie gorzej Jedz na pogotowie ale raczej nic nie zrobią bo leki przepisali .
A ty ich nie bierzesz tylko pytasz się czy brać bo ktoś nie wziął i było ok .nikt Ci nie powie nie weźmiesz nic się nie stanie a może się stanie
Robisz to na własna odpowiedzialność
pewnie że co innego ale stres miałam podobny

reklama
pewnie że co innego ale stres miałam podobny
Pewnie tak.
Może będzie ok może nie .
Każda infekcja nie leczona jest groźna na początku ciąży.
Moja szwagierka była chora nie brała leków i poroniła. Może też by poroniła jakby je wzięła. Tego nikt nie wie ale mniejsze zło wyleczyć infekcje niz sie z nią bujać dłużej .
Autorka ma plamienia więc tym bardziej powinna uważać.

Ja też nie brałam leków bo karmiłam piersią i bałam się że przejdą do mleka i później miałam powikłania po nieleczonej grypie. Więc lepiej brać zgodnie z zaleceniami lekarza.

Właśnie crp miałam 24 a to wirusowe a antybiotyk jest na bakterie i już sama nie wiem. Chciałam do gin się dodzwonić ale nie mogę… do tego plamienia 3 dzień …
Ja bym jednak wzięła ten antybiotyk skoro lekarz Ci go przepisał. To lekarz, zna się i bym mu zaufała , przecież nie zrobił by czegoś co mogłoby zagrozić ciąży. Ewentualnie obserwuj - jak temp jest 38 to myślę, że nie jest najgorzej, jakby już była 39 i ponad no to bym brała.

Byłam jakoś w październiku u ginekologa i przepisała mi tabletki na zatrzymanie laktacji i kazała brać jedna na noc , brałam je przez cały miesiąc, mleka rzeczywiście było mniej tzn nie robiły mi się twarde po całym dniu (ja dużo pracuje a młody od września chodzi do żłobka). Tylko pytałam jej co robić jak będą pełne piersi to mówiła że mam przystawiać młodego albo odciągać laktatorem. Tak więc pił sobie na noc mleczko. Myślałam że po tych tabsach mleko się skończy a tu skończyły się tabletki a mleko nadal jest. Poszłam do innej ginekolozki po miesiącu i mnie opieprzyla że te tabletki bierze się dwa razy dziennie i absolutnie nie można wtedy karmić. Ale po rozmowie uznaliśmy wspólnie że ani ja nie chcę kończyć karmienia ani synek więc mam sobie go nadal karmić aż sam się odstawi 🙃 Mówiła że ma dużo pacjentek w ciąży co karmią więc to nie jest tak że się nie da zajść karmiąc. Poprzednia mnie nastraszyła , że nie zajdę póki karmię , a też uciążliwe było jak w pracy mi się mleko wylewało, temu chciałam te tabletki by sie skończyło. Młody niedługo dwa lata skończy 😵
Bzdura. Karmiłam córkę i zaszłam w szczęśliwie zakonczoną ciążę z której mam syna. Karmienie piersią nie jest antykoncepcją.

reklama
Bzdura. Karmiłam córkę i zaszłam w szczęśliwie zakonczoną ciążę z której mam syna. Karmienie piersią nie jest antykoncepcją.
Też tak mi się wydaje, że to nie powinno przeszkadzać ale ta lekarka po przeanalizowaniu moich cykli stwierdziła że u mnie płodność wróci jak skończę karmić 🫣 Mam nadzieję że się myliła. Choć ginekolog u którego prowadziłam ostatnia ciążę też mi mówił w kwietniu że płodność mi wróci jak skończę karmić (wtedy jeszcze nie wrócił mi okres po porodzie a młody już miał ponad rok ) W lipcu przyszedł pierwszy okres ale cykle miałam długie 39 - 34 dni.

Do góry