reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

W obydwu przypadkach (zarówno u kobiet jak i u mężczyzn) są przypadki, które "łatwo narpostować", ale są też takie, które zajebiście trudno i nie ma co mówić gdzie jest łatwiej. U facetów nic, co robisz nie daje gwarantu powodzenia, nic. Powiem Ci, że mój mąż miał lepsze wyniki, jak jadł kiełbase z grilla, pił browary i palił fajki (wakacje) niż jak pilnowaliśmy diety, nie było alko ani papierosów. Dodatkowo często słabe nasienie ma przyczynę genetyczną i np z typa, który ma mało plemników, może można zrobić więcej, ale nie jakieś szalone ilości.

reklama
Wszystko jest do poprawienia, nie ma jakiejś tragedii :) U faceta łatwiej jest naprostować niż u nas :(
no nie wiem.. Prawda jest taka, że każde słabe nasienie ma jakąś przyczynę, a znaleźć tą przyczynę często graniczy z cudem (ruch i dieta to jedno, ale na nasienie mają wpływ choroby, infekcje, bakterie, wirusy immunologia, genetyka, wady itp).
Jeśli jednorazowo spadnie nasienie to spoko ale czasami człowiek się buja lata i nie ma poprawy. My walczymy ze słabym nasieniem 4 lata więc to nie taka prosta droga...i patrząc na forum to większość dziewczyn, u których partnerów wyszło słabe nasienie nie zaszło w ciążę naturalnie 🤷🏻‍♀️
Co do tenfertil on, na przykład u nas nie pomógł a wyniki wręcz się pogorszyły.

Pewnie to wszystko zalezy. U mnie tez nie jest kolorowo bo mam PCOS ale mam regularne (choc 38 dniowe) cykle i owulacje są bo sprawdzam progesteron 7 dpo.
Najgorsze ze tyle czasu koncetrowalam sie na sobie a maz jadl i robil co chcial :-( :(

no nie wiem.. Prawda jest taka, że każde słabe nasienie ma jakąś przyczynę, a znaleźć tą przyczynę często graniczy z cudem (ruch i dieta to jedno, ale na nasienie mają wpływ choroby, infekcje, bakterie, wirusy immunologia, genetyka, wady itp).
Jeśli jednorazowo spadnie nasienie to spoko ale czasami człowiek się buja lata i nie ma poprawy. My walczymy ze słabym nasieniem 4 lata więc to nie taka prosta droga...i patrząc na forum to większość dziewczyn, u których partnerów wyszło słabe nasienie nie zaszło w ciążę naturalnie 🤷🏻‍♀️
A moglabym zapytac ktore parametry dokladnie macie slabe?
Jak to jest mozliwe ze raz morfologia 0% a ruch rewelacyjny, a pare miesiecy pozniej morfologia lepsza (chociaz na granicy) a ruch traaageeedia…

Wgl czy na ten ruch wplyw ma abstynencja seksualna?
My powtarzamy po miesiacu wyniki, nie czekamy trzech, bo lekarka twierdzi ze 7 dniowa abstynencja to za dlugo. I to moglo miec wplyw na ruch. Ale tutaj w UK ciezko o dobrego specjaliste.

no, my jesteśmy na forum parę lat, na prywatnej grupie bez ciąży została garstka dziewczyn... i dziwnym pryzpadkiem wszystkie to nasieniary...

A moglabym zapytac ktore parametry dokladnie macie slabe?
Jak to jest mozliwe ze raz morfologia 0% a ruch rewelacyjny, a pare miesiecy pozniej morfologia lepsza (chociaz na granicy) a ruch traaageeedia…

Wgl czy na ten ruch wplyw ma abstynencja seksualna?
My powtarzamy po miesiacu wyniki, nie czekamy trzech, bo lekarka twierdzi ze 7 dniowa abstynencja to za dlugo. I to moglo miec wplyw na ruch. Ale tutaj w UK ciezko o dobrego specjaliste.

Prawda jest taka, że nasienie jest bardzo zmienne i nawet w jednym tygodniu wyniki mogą się bardzo różnić.

Myślę, że długa abstynencja mogła mieć wpływ na ruch dlatego też się mówi, że w okresie starań seks co dwa dni..

My mamy morfologię słabą i ruch, raz jest lepiej, raz gorzej.

no, my jesteśmy na forum parę lat, na prywatnej grupie bez ciąży została garstka dziewczyn... i dziwnym pryzpadkiem wszystkie to nasieniary...

Ale my mamy jedno dziecko na pokladzie. I doslownie zaszlismy w pierwszym cyklu staran. A dodam ze moje cykle trwaly wtedy 50-60 dni.
Po 3 latach maz zrobil badanie nasienia i tak jak wspomnialam, morfo 0% a ruch powyzej 50% wiec reweacja.
Teraz odwrotnie. Ruch lezy, morfo nieco lepsza.
Wiec jak to jest… ciekawi mnie jakie mial parametry podczas pierwszego zaplodnienia :D

reklama
Ale my mamy jedno dziecko na pokladzie. I doslownie zaszlismy w pierwszym cyklu staran. A dodam ze moje cykle trwaly wtedy 50-60 dni.
Po 3 latach maz zrobil badanie nasienia i tak jak wspomnialam, morfo 0% a ruch powyzej 50% wiec reweacja.
Teraz odwrotnie. Ruch lezy, morfo nieco lepsza.
Wiec jak to jest… ciekawi mnie jakie mial parametry podczas pierwszego zaplodnienia :D
to że macie jedno dziecko to nie jest gwarant, ale żeby nie było, ze straszę - te Wasze wyniki nie są wcale bardzo złe. Fakt, tez ruch jest obniżony, ale myslę, że macie spokojnie szasne na naturalne poczęcie zwłaszcza przy takiej ilości :)

Do góry