reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

W obydwu przypadkach (zarówno u kobiet jak i u mężczyzn) są przypadki, które "łatwo narpostować", ale są też takie, które zajebiście trudno i nie ma co mówić gdzie jest łatwiej. U facetów nic, co robisz nie daje gwarantu powodzenia, nic. Powiem Ci, że mój mąż miał lepsze wyniki, jak jadł kiełbase z grilla, pił browary i palił fajki (wakacje) niż jak pilnowaliśmy diety, nie było alko ani papierosów. Dodatkowo często słabe nasienie ma przyczynę genetyczną i np z typa, który ma mało plemników, może można zrobić więcej, ale nie jakieś szalone ilości.

reklama
Wszystko jest do poprawienia, nie ma jakiejś tragedii :) U faceta łatwiej jest naprostować niż u nas :(
no nie wiem.. Prawda jest taka, że każde słabe nasienie ma jakąś przyczynę, a znaleźć tą przyczynę często graniczy z cudem (ruch i dieta to jedno, ale na nasienie mają wpływ choroby, infekcje, bakterie, wirusy immunologia, genetyka, wady itp).
Jeśli jednorazowo spadnie nasienie to spoko ale czasami człowiek się buja lata i nie ma poprawy. My walczymy ze słabym nasieniem 4 lata więc to nie taka prosta droga...i patrząc na forum to większość dziewczyn, u których partnerów wyszło słabe nasienie nie zaszło w ciążę naturalnie 🤷🏻‍♀️
Co do tenfertil on, na przykład u nas nie pomógł a wyniki wręcz się pogorszyły.

Pewnie to wszystko zalezy. U mnie tez nie jest kolorowo bo mam PCOS ale mam regularne (choc 38 dniowe) cykle i owulacje są bo sprawdzam progesteron 7 dpo.
Najgorsze ze tyle czasu koncetrowalam sie na sobie a maz jadl i robil co chcial :-( :(

no nie wiem.. Prawda jest taka, że każde słabe nasienie ma jakąś przyczynę, a znaleźć tą przyczynę często graniczy z cudem (ruch i dieta to jedno, ale na nasienie mają wpływ choroby, infekcje, bakterie, wirusy immunologia, genetyka, wady itp).
Jeśli jednorazowo spadnie nasienie to spoko ale czasami człowiek się buja lata i nie ma poprawy. My walczymy ze słabym nasieniem 4 lata więc to nie taka prosta droga...i patrząc na forum to większość dziewczyn, u których partnerów wyszło słabe nasienie nie zaszło w ciążę naturalnie 🤷🏻‍♀️
A moglabym zapytac ktore parametry dokladnie macie slabe?
Jak to jest mozliwe ze raz morfologia 0% a ruch rewelacyjny, a pare miesiecy pozniej morfologia lepsza (chociaz na granicy) a ruch traaageeedia…

Wgl czy na ten ruch wplyw ma abstynencja seksualna?
My powtarzamy po miesiacu wyniki, nie czekamy trzech, bo lekarka twierdzi ze 7 dniowa abstynencja to za dlugo. I to moglo miec wplyw na ruch. Ale tutaj w UK ciezko o dobrego specjaliste.

no, my jesteśmy na forum parę lat, na prywatnej grupie bez ciąży została garstka dziewczyn... i dziwnym pryzpadkiem wszystkie to nasieniary...

A moglabym zapytac ktore parametry dokladnie macie slabe?
Jak to jest mozliwe ze raz morfologia 0% a ruch rewelacyjny, a pare miesiecy pozniej morfologia lepsza (chociaz na granicy) a ruch traaageeedia…

Wgl czy na ten ruch wplyw ma abstynencja seksualna?
My powtarzamy po miesiacu wyniki, nie czekamy trzech, bo lekarka twierdzi ze 7 dniowa abstynencja to za dlugo. I to moglo miec wplyw na ruch. Ale tutaj w UK ciezko o dobrego specjaliste.

Prawda jest taka, że nasienie jest bardzo zmienne i nawet w jednym tygodniu wyniki mogą się bardzo różnić.

Myślę, że długa abstynencja mogła mieć wpływ na ruch dlatego też się mówi, że w okresie starań seks co dwa dni..

My mamy morfologię słabą i ruch, raz jest lepiej, raz gorzej.

no, my jesteśmy na forum parę lat, na prywatnej grupie bez ciąży została garstka dziewczyn... i dziwnym pryzpadkiem wszystkie to nasieniary...

Ale my mamy jedno dziecko na pokladzie. I doslownie zaszlismy w pierwszym cyklu staran. A dodam ze moje cykle trwaly wtedy 50-60 dni.
Po 3 latach maz zrobil badanie nasienia i tak jak wspomnialam, morfo 0% a ruch powyzej 50% wiec reweacja.
Teraz odwrotnie. Ruch lezy, morfo nieco lepsza.
Wiec jak to jest… ciekawi mnie jakie mial parametry podczas pierwszego zaplodnienia :D

reklama
Ale my mamy jedno dziecko na pokladzie. I doslownie zaszlismy w pierwszym cyklu staran. A dodam ze moje cykle trwaly wtedy 50-60 dni.
Po 3 latach maz zrobil badanie nasienia i tak jak wspomnialam, morfo 0% a ruch powyzej 50% wiec reweacja.
Teraz odwrotnie. Ruch lezy, morfo nieco lepsza.
Wiec jak to jest… ciekawi mnie jakie mial parametry podczas pierwszego zaplodnienia :D
to że macie jedno dziecko to nie jest gwarant, ale żeby nie było, ze straszę - te Wasze wyniki nie są wcale bardzo złe. Fakt, tez ruch jest obniżony, ale myslę, że macie spokojnie szasne na naturalne poczęcie zwłaszcza przy takiej ilości :)

Do góry