reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny, jutro powinnam mieć okres i nowy cykl, w którym mieliśmy dalej się starać. Dziś fatalnie się czuje, mam gorączkę i kaszel. Zastanawiam się czy iść do lekarza, boję się że przepisze mi antybiotyk. Myślicie, że to negatywnie wpłynęłoby na ewentualne zapłodnienie?🥲
myśle że lepszy jest antybiotyk jeśli jest potrzebny niż choroba która cię rozkłada totalnie

reklama
Ostatnio mam na tik toku wysyp filmów „słyszałam o starej mądrej opowieści, która mówi, że gdy położysz dziecięcym kocyk pod choinkę w formie prezentu, do następnych świąt będziesz miała dziecko”. Próbujecie? ;p
A jak ktoś nie ma choinki ?
Ja mam już ale taką malutka z szyszek..kupiłam na jarmarku od dzieciaków z domu dziecka.

Dziewczyny od dziś zaczynam stymulację latrezolem 2 z 6 .
Os 3 do 7 dnia
Że okres dostałam w 30 dniu cyklu
To wizyta będzie 23 grudnia i będzie to 11 dzien cyklu a nie 14 .
Nie będę przekładać bo 27 nie przyjmuje .dopiero 30 grudnia i pewnie określi kiedy podać zastrzyk i 30 pojde sprawdzic czy pękł.
Całe święta będą kręcić się wokół sexu .
Mamy mieć 6 stymulacji potem ewentualnie invitro .
Jestem zrezygnowana tym wszystkim.
Ciekawe czy będziemy mieć to szczęście i się uda .
Wiem że to trochę loteria.

skoro jesteś chora to lekarz obowiązkowo.
Jeśli przepisze antybiotyk to przecież do dni płodnych go już skończysz i wyzdrowiejesz.
A myślicie, że to nie obniży jakości komórki jajowej w tym cyklu? No nic, tak czy inaczej jutro wybieram się do lekarza. Najwyżej powiem mu o staraniach

Os 3 do 7 dnia
Nie będę przekładać bo 27 nie przyjmuje .dopiero 30 grudnia i pewnie określi kiedy podać zastrzyk i 30 pojde sprawdzic czy pękł.
Ja mam stymulację 3-8 dc letrozolem i lekarz zawsze mówi, że mam przyjść 12 dc jutro właśnie idę, więc myślę że i 11 ok :) Trzymam kciuki, żeby grudzień był szczęśliwy 🤞

Os 3 do 7 dnia
a czemu nie pierw inseminacja skoro u was nasienie jest ok?

A myślicie, że to nie obniży jakości komórki jajowej w tym cyklu? No nic, tak czy inaczej jutro wybieram się do lekarza. Najwyżej powiem mu o staraniach
tak samo choroba tocząca się w organizmie może obniżyć jakość.
Antybiotyk to nie cukierki ale też nie bez przesady.. Wiele kobiet w trakcie starań bierze, tak samo kobiety w ciąży biorą jeśli jest konieczność :)

a czemu nie pierw inseminacja skoro u was nasienie jest ok?
O tym wiem nie napisałam najpierw będzie to .
Nie wiem ile dokładnie jest prób chyba 3 jak się nie mylę.
Dlatego mam nadzieję że uda się naturalnie .
Nie jestem przeciwko invitro ale boję się stymulacji .
Potem punkcji bo źle znoszę narkozę.
Wiem że strach ma wielkie oczy przed nieznanym .
Rozglądamy się za klinika najbliższą mamy bydgoszcz bądź poznań .

reklama
O tym wiem nie napisałam najpierw będzie to .
Nie wiem ile dokładnie jest prób chyba 3 jak się nie mylę.
Dlatego mam nadzieję że uda się naturalnie .
Nie jestem przeciwko invitro ale boję się stymulacji .
Potem punkcji bo źle znoszę narkozę.
Wiem że strach ma wielkie oczy przed nieznanym .
Rozglądamy się za klinika najbliższą mamy bydgoszcz bądź poznań .
MyszkaMiki30 chyba miała na myśli czemu najpierw nie sprobujecie inseminacji, a nie że od razu do in vitro Was kierują po tych 6 cyklach. Stymulacja do inseminacji wygląda tak samo, jak masz teraz.

Do góry