reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny, jutro powinnam mieć okres i nowy cykl, w którym mieliśmy dalej się starać. Dziś fatalnie się czuje, mam gorączkę i kaszel. Zastanawiam się czy iść do lekarza, boję się że przepisze mi antybiotyk. Myślicie, że to negatywnie wpłynęłoby na ewentualne zapłodnienie?🥲
myśle że lepszy jest antybiotyk jeśli jest potrzebny niż choroba która cię rozkłada totalnie

reklama
Ostatnio mam na tik toku wysyp filmów „słyszałam o starej mądrej opowieści, która mówi, że gdy położysz dziecięcym kocyk pod choinkę w formie prezentu, do następnych świąt będziesz miała dziecko”. Próbujecie? ;p
A jak ktoś nie ma choinki ?
Ja mam już ale taką malutka z szyszek..kupiłam na jarmarku od dzieciaków z domu dziecka.

Dziewczyny od dziś zaczynam stymulację latrezolem 2 z 6 .
Os 3 do 7 dnia
Że okres dostałam w 30 dniu cyklu
To wizyta będzie 23 grudnia i będzie to 11 dzien cyklu a nie 14 .
Nie będę przekładać bo 27 nie przyjmuje .dopiero 30 grudnia i pewnie określi kiedy podać zastrzyk i 30 pojde sprawdzic czy pękł.
Całe święta będą kręcić się wokół sexu .
Mamy mieć 6 stymulacji potem ewentualnie invitro .
Jestem zrezygnowana tym wszystkim.
Ciekawe czy będziemy mieć to szczęście i się uda .
Wiem że to trochę loteria.

Os 3 do 7 dnia
Nie będę przekładać bo 27 nie przyjmuje .dopiero 30 grudnia i pewnie określi kiedy podać zastrzyk i 30 pojde sprawdzic czy pękł.
Ja mam stymulację 3-8 dc letrozolem i lekarz zawsze mówi, że mam przyjść 12 dc jutro właśnie idę, więc myślę że i 11 ok :) Trzymam kciuki, żeby grudzień był szczęśliwy 🤞

Os 3 do 7 dnia
a czemu nie pierw inseminacja skoro u was nasienie jest ok?

A myślicie, że to nie obniży jakości komórki jajowej w tym cyklu? No nic, tak czy inaczej jutro wybieram się do lekarza. Najwyżej powiem mu o staraniach
tak samo choroba tocząca się w organizmie może obniżyć jakość.
Antybiotyk to nie cukierki ale też nie bez przesady.. Wiele kobiet w trakcie starań bierze, tak samo kobiety w ciąży biorą jeśli jest konieczność :)

a czemu nie pierw inseminacja skoro u was nasienie jest ok?
O tym wiem nie napisałam najpierw będzie to .
Nie wiem ile dokładnie jest prób chyba 3 jak się nie mylę.
Dlatego mam nadzieję że uda się naturalnie .
Nie jestem przeciwko invitro ale boję się stymulacji .
Potem punkcji bo źle znoszę narkozę.
Wiem że strach ma wielkie oczy przed nieznanym .
Rozglądamy się za klinika najbliższą mamy bydgoszcz bądź poznań .

reklama
O tym wiem nie napisałam najpierw będzie to .
Nie wiem ile dokładnie jest prób chyba 3 jak się nie mylę.
Dlatego mam nadzieję że uda się naturalnie .
Nie jestem przeciwko invitro ale boję się stymulacji .
Potem punkcji bo źle znoszę narkozę.
Wiem że strach ma wielkie oczy przed nieznanym .
Rozglądamy się za klinika najbliższą mamy bydgoszcz bądź poznań .
MyszkaMiki30 chyba miała na myśli czemu najpierw nie sprobujecie inseminacji, a nie że od razu do in vitro Was kierują po tych 6 cyklach. Stymulacja do inseminacji wygląda tak samo, jak masz teraz.

Do góry