reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

znam to dobrze bo ja tak samo mówię sobie co miesiąc a testy i tak szybciej wykonuje niż powinnam 🫣.. jedyne co to trzeba pamiętać żeby się nie załamywać jak będzie negatywny kiedy testujesz przed okresem,ja staram się nie brać na poważnie takich testów kiedy widzę że są negatywne
ja też sobie za każdym razem powtarzam że w dzień miesiączki a później wychodzi jak wychodzi i testuje wcześniej ,ale mówiłam już kiedy że mnie naprzyklad to pomaga , do 12-13 dpo mam nadzieję i jeszcze się nie załamuje ale też powoli nastawiam że jednak ten okres może być , wolę tak niż jakby mnie tak zaskakiwał że nie zdążyłabym zrobić testu 😅

reklama
Mój stary mnie wykończy ! Wczoraj mówił że on rezygnuje i nie będzie starań. Odpuściłam mierzenie temperatury a dziś ucieszony dorwał mnie w łazience i były sexy bez zabezpieczenia 🫣 Więc od jutra mierze temperaturę, dziś 10dc. Owu wypada mi a wigilię lub dzień wcześniej więc będę testować początkiem stycznia 🥰 Jutro odwołuje zabieg który miałam mieć początkiem stycznia. Zrobię go sobie po porodzie bo nie umiem odpuścić żadnego cyklu. Tylko przychodzą dni płodne i świruje 😅
a może jemu o to chodzi ? Mówi tak że nie chce się starać żeby poprostu wyluzowała trochę , mój co prawda nie powiedział nigdy że odpuszcza i nie chce się starać ale wiem że mówienie o tym , pokazywanie mu kalendarzyka czy mniej więcej kiedy są dni płodne działają na niego stresująco . Aktualnie staram się nie mówić o staraniach do niego za dużo ,bo na początku cały czas mówiłam i później chodził wkurzony ,chyba trochę go to przerastało poprostu

Dziewczyny, jutro powinnam mieć okres i nowy cykl, w którym mieliśmy dalej się starać. Dziś fatalnie się czuje, mam gorączkę i kaszel. Zastanawiam się czy iść do lekarza, boję się że przepisze mi antybiotyk. Myślicie, że to negatywnie wpłynęłoby na ewentualne zapłodnienie?🥲

Dziewczyny, jutro powinnam mieć okres i nowy cykl, w którym mieliśmy dalej się starać. Dziś fatalnie się czuje, mam gorączkę i kaszel. Zastanawiam się czy iść do lekarza, boję się że przepisze mi antybiotyk. Myślicie, że to negatywnie wpłynęłoby na ewentualne zapłodnienie?🥲
skoro jesteś chora to lekarz obowiązkowo.
Jeśli przepisze antybiotyk to przecież do dni płodnych go już skończysz i wyzdrowiejesz.

czyli ten cykl będziecie się starać czy nie?

Współczuję takiego rollercoastera emocjonalnego z facetem..
Tak, staramy się 🥰 . My już mamy trójkę malych dzieci i mąż twierdzi że jest nam tak dobrze i wymyśla że boi się porodu (był przy wszystkich) , że co jak umrę przy porodzie i takie tam. Ja bardzo chce czwartego dziecka i wiem że sobie poradzimy , mamy duży dom , finansowo dobrze stoimy, nie mamy żadnych kredytów, mogę sobie pozwolić wkoncu na urlop wychowawczy bo nigdy jeszcze nie brałam. Planuje właśnie wybrać minimum trzy lata , a mogę 7 wykorzystać więc jak będzie potrzeba to wszystko wykorzystam.

Mój stary mnie wykończy ! Wczoraj mówił że on rezygnuje i nie będzie starań. Odpuściłam mierzenie temperatury a dziś ucieszony dorwał mnie w łazience i były sexy bez zabezpieczenia 🫣 Więc od jutra mierze temperaturę, dziś 10dc. Owu wypada mi a wigilię lub dzień wcześniej więc będę testować początkiem stycznia 🥰 Jutro odwołuje zabieg który miałam mieć początkiem stycznia. Zrobię go sobie po porodzie bo nie umiem odpuścić żadnego cyklu. Tylko przychodzą dni płodne i świruje 😅
Hahaha, stary się odpalił 😂🩷 Oby mu ten zapał pozostał 😄

Tak, staramy się 🥰 . My już mamy trójkę malych dzieci i mąż twierdzi że jest nam tak dobrze i wymyśla że boi się porodu (był przy wszystkich) , że co jak umrę przy porodzie i takie tam. Ja bardzo chce czwartego dziecka i wiem że sobie poradzimy , mamy duży dom , finansowo dobrze stoimy, nie mamy żadnych kredytów, mogę sobie pozwolić wkoncu na urlop wychowawczy bo nigdy jeszcze nie brałam. Planuje właśnie wybrać minimum trzy lata , a mogę 7 wykorzystać więc jak będzie potrzeba to wszystko wykorzystam.
to dlaczego on raz ci mówi, że się staracie, a raz, że nie chce? Trochę tego nie rozumiem. Moim zdaniem powinniście porozmawiać i podjąć stałą decyzję bo co jeśli ty przełożysz zabieg a on ci w tym cyklu w dniu płodne powie, że jednak nie chce..

reklama
to dlaczego on raz ci mówi, że się staracie, a raz, że nie chce? Trochę tego nie rozumiem. Moim zdaniem powinniście porozmawiać i podjąć stałą decyzję bo co jeśli ty przełożysz zabieg a on ci w tym cyklu w dniu płodne powie, że jednak nie chce..
Właśnie taki jest że jak rozmawiamy to mówi że nie chce a potem sam inicjuje sexy bez zabezpieczenia. Teraz już niby mówi, że będziemy się starać ale kto to wie co mu wystrzeli do głowy do wigilii 🫣 Już mu powiedziałam że jak tak mi będzie robić to wyląduję na oddziale zamkniętym i sam zostanie z dziećmi 😛

Do góry