reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki biopsji. Mam napisane „Niezapalne zaburzenie macicy, nieokreślone” - co to, cholera, w ogóle znaczy? Spodziewałam się, że albo nic nie wyjdzie albo jakieś zapalenie, dostanę najwyżej antybiotyk i tyle. A to mi kompletnie nic nie mówi ☹️
Miała któraś coś podobnego albo wie, co to znaczy? Dopiero 8.01 mam wizytę, ale oczywiście już się martwię, że nawet nie będzie wiadomo co z tym zrobić… 😓
A nie masz napisane coś więcej w rozpoznaniu? Bo "niezapalne zaburzenie macicy, nieokreślone" to kod icd10 i może się pod nim kryć wiele różnych jednostek chorobowych np jakiś rozrost endometrium albo zrosty. Trzeba by dokładnie przejrzeć wynik hist-pat 🤷‍♀️

Przyszedł mój zapas testów , także zaczynamy już na maksa testowanie haha 😅 narazie w moich oczach kreska jest taka sama , ale według apki test jest jaśniejszy ale może zdjęcie takie wyszło czy coś 😅
Ja sobie przy okazji BF kupiłam dużą paczkę na amazonie, bo jak dostanę też zastrzyk w styczniu, to jestem ciekawa jak długo się będzie utrzymywał 😁 Także czekają sobie spokojnie, a ja wczoraj zaczęłam nowy cykl. Mąż jeszcze bardzo chce spróbować naturalnie w grudniu, akurat płodne wypadają tak na ten tydzień Święta-Sylwester (co jeszcze dodatkowo zahacza o jego urodziny), więc przynajmniej klimacik będzie 😂

Doskonale Cię rozumiem, u nas jest to samo… Też mi się wydaje, że to mi bardziej zależy, że to ja muszę wszystkiego pilnować, a jemu się chce tak po prostu kiedy i tak nic z tych seksów nie będzie. Oczywiście, to nje jest tak, że to źle, bo nie chcę sprowadzać seksu tylko do funkcji prokreacyjnej. Ale właśnie też mam wrażenie, że jak już są płodne, to u niego zaczyna działać presja i nawet jak podejmuje próby, to bywało tak że nic z tego nie wychodziło 😔
u nas są takie dni kiedy jest ciężko bo widzę że jest zmęczony i ciężko szeryfa ustawić do pionu 😂 on się irytuje i ja też bo wiem że akurat tego dnia jest największa szansa … ale wiadomo ja tego poirytowania nje pokazuje tylko staram się być cierpliwa,zawsze wtedy pytam czy da radę czy odpuścimy dzisiaj ale za każdym razem mówi że da radę,długo to trwa ale widzę że skoro nie olewa to też jednak się stara mimo zmęczenia,w takie dni jedyne co pomaga to że ja dojdę pierwsza i to go podnieci i później już nie ma problemu,tak to właśnie rozpracowałam 😂🤷‍♀️ Sory za to że tak dosłownie to opisuje ale chciałam pokazać jak to u nas wygląda w te cięższe dni u nas

A nie masz napisane coś więcej w rozpoznaniu? Bo "niezapalne zaburzenie macicy, nieokreślone" to kod icd10 i może się pod nim kryć wiele różnych jednostek chorobowych np jakiś rozrost endometrium albo zrosty. Trzeba by dokładnie przejrzeć wynik hist-pat 🤷‍♀️
No właśnie nic więcej nie ma 😔 Znaczy, jest jeszcze „endometrium z oznakami okresu przedsekrecyjnego”, ale to jest tylko określenie fazy zmian w endometrium w cyklu. Z tego, co czytam, to faza sekrecji pokrywa się z fazą lutealną, więc przedsekrecyjna mogłaby sugerować, ze byłam jeszcze przed. Tyle, że tego samego dnia miałam proga 8, a następnego dnia rano już 14,10. Fakt, że lekarz nie widział ciałka żółtego na USG przed tą biopsją, ale powiedział że właśnie prog i biopsja pokażą jednoznacznie czy była owulka.

jak masz ich więcej niż 5 szt to najlepiej robić 2x dziennie , rano z 2 moczu i wieczorem , szczególnie jak widzisz że kreska ciemnieje . Ja robiłam zazwyczaj wieczorem bo rano nie miałam jak , ale większość dziewczyn wiem że poleca robić 2 razy
Mam właśnie tylko 5 sztuk, więc będę robiła raz dziennie. No i kupiłam tylko do sprawdzenia jak to działa i czy moje kłucie w jajnikach w dniu owu to faktycznie owu 😜 oczywiście starania już rozpoczęte 😁

Boże jak ja bym chciał już testować ! A na razie muszę czekać do jutra żeby się dowiedzieć czy była owu czy jeszcze nie 😔 z jednejs trony chciałabym żeby było już po i odliczać dni do testowania, a z drugiej strony chciałbym być przed i zorbic ta drożność , ale to jest powalone 😅 czuje co jakiś czas raz jednej raz drugi jajnik , więc chyba coś tam się dzieje , skoro w czwartek na obu były pęcherzyki , oby oby . Mamy w planach że staramy dzisiaj działać , w piątek było dzialane także zobaczymy . Nie chcemy codziennie tylko co 2 dzień , może to wystarczy haha a mam tak mokro od czwartku że jestem pełna podziwu nigdy tak jeszcze nie miałam 😅
My zaczęliśmy wczoraj działać i też chcemy co 2 dzień, żeby nie codziennie. Wczoraj miałam 11dc.

reklama
u nas są takie dni kiedy jest ciężko bo widzę że jest zmęczony i ciężko szeryfa ustawić do pionu 😂 on się irytuje i ja też bo wiem że akurat tego dnia jest największa szansa … ale wiadomo ja tego poirytowania nje pokazuje tylko staram się być cierpliwa,zawsze wtedy pytam czy da radę czy odpuścimy dzisiaj ale za każdym razem mówi że da radę,długo to trwa ale widzę że skoro nie olewa to też jednak się stara mimo zmęczenia,w takie dni jedyne co pomaga to że ja dojdę pierwsza i to go podnieci i później już nie ma problemu,tak to właśnie rozpracowałam 😂🤷‍♀️ Sory za to że tak dosłownie to opisuje ale chciałam pokazać jak to u nas wygląda w te cięższe dni u nas
no to u nas jest podobnie , że ja pytam czy działamy czy odpuszczamy (w głębi wiadomo chce działać ale nie naciskam ) to zawsze mówi ,,działamy !,, i też jak mnie się coraz bardziej podoba albo dojdę to jemu jest łatwiej i szybciej mu idzie wtedy . No ale bywają gorsze momenty , że ani ja nie bardzo ani on a mimo to jakoś staramy się żeby to wyszło , ale wtedy człowiek jakoś jest mniej usatysfakcjonowany z tego sexu . Ogólnie czytając to czuję jakbym ja to napisała 😅

Do góry