reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

My zaczęliśmy wczoraj działać i też chcemy co 2 dzień, żeby nie codziennie. Wczoraj miałam 11dc.
to akurat post z przed kilku dni , w tamtym momencie było co 2 dni ,później od poniedziałku codziennie bo dostałam zastrzyk także no ... A dalszą część jeszcze przed tobą co tam się podziało później

reklama
A nie masz napisane coś więcej w rozpoznaniu? Bo "niezapalne zaburzenie macicy, nieokreślone" to kod icd10 i może się pod nim kryć wiele różnych jednostek chorobowych np jakiś rozrost endometrium albo zrosty. Trzeba by dokładnie przejrzeć wynik hist-pat 🤷‍♀️
W necie znalazłam coś takiego: „W badaniu mikroskopowym (histopatologicznym) możemy uzyskać dwa rodzaje wyników: rozrost bez atypii lub rozrost atypowy.” To jest w temacie rozrostu, tyle że ja miałam grubość 12mm. To za dużo?

Mam właśnie tylko 5 sztuk, więc będę robiła raz dziennie. No i kupiłam tylko do sprawdzenia jak to działa i czy moje kłucie w jajnikach w dniu owu to faktycznie owu 😜 oczywiście starania już rozpoczęte 😁
no to najlepiej rób wieczorem ,codziennie o tej samej godzinę , zachowując odstęp od picia i nie sikaj około 2-3h przed . Zobaczyć czy ci się pokrywa z bólami , u mnie boleć są w różnych momentach także tym się już nie sugeruje . Teraz jestem teoretycznie po owu , ale ten jeden pęcherzyk nie pękł a na drugim jest ta torbiel z ciałkiem zoltym i naprzemiennie mnie kluje jeden i drugi co normalnie potraktowałbym jako oznaką zbliżającej się owu 🫣 także ten ... Najlepiej jeszcze wstawiać do apki premom

to akurat post z przed kilku dni , w tamtym momencie było co 2 dni ,później od poniedziałku codziennie bo dostałam zastrzyk także no ... A dalszą część jeszcze przed tobą co tam się podziało później
No właśnie nie zorientowałam się, że to z niedzieli, pomieszało mi się z odpowiedziami z dzisiaj, wybacz 😁

W necie znalazłam coś takiego: „W badaniu mikroskopowym (histopatologicznym) możemy uzyskać dwa rodzaje wyników: rozrost bez atypii lub rozrost atypowy.” To jest w temacie rozrostu, tyle że ja miałam grubość 12mm. To za dużo?
nie wiem czy to to samo, ale ja teraz na histero miałam usuwany właśnie ten rozrost. I wyszedł mi rozrost bez atypii. To u mnie faktycznie czasem to endo było grube, ale czasem zupełnie normalne ale ja miałam takie jakby pogalowane - w różnych miejscach różna grubość.

nie wiem czy to to samo, ale ja teraz na histero miałam usuwany właśnie ten rozrost. I wyszedł mi rozrost bez atypii. To u mnie faktycznie czasem to endo było grube, ale czasem zupełnie normalne ale ja miałam takie jakby pogalowane - w różnych miejscach różna grubość.
Na tym wyniku nic konkretnie nie jest zapisane, nie jest użyte słowo rozrost, polip ani nic takiego. Miałam polipa usuwanego w październiku 2023, ale potem na każdym USG żaden lekarz nie widział, żeby się odnowił. Już wolałabym, żeby jak był było napisane co to zaburzenie. Zwariuję do tego 8.01 😣 Zestresowałam się.

Na tym wyniku nic konkretnie nie jest zapisane, nie jest użyte słowo rozrost, polip ani nic takiego. Miałam polipa usuwanego w październiku 2023, ale potem na każdym USG żaden lekarz nie widział, żeby się odnowił. Już wolałabym, żeby jak był było napisane co to zaburzenie. Zwariuję do tego 8.01 😣 Zestresowałam się.
a nie masz możliwości umówić siię gdzieś wcześniej na konsultację?

Ja sobie przy okazji BF kupiłam dużą paczkę na amazonie, bo jak dostanę też zastrzyk w styczniu, to jestem ciekawa jak długo się będzie utrzymywał 😁 Także czekają sobie spokojnie, a ja wczoraj zaczęłam nowy cykl. Mąż jeszcze bardzo chce spróbować naturalnie w grudniu, akurat płodne wypadają tak na ten tydzień Święta-Sylwester (co jeszcze dodatkowo zahacza o jego urodziny), więc przynajmniej klimacik będzie 😂
no to idealny moment na starania , każdy będzie wypoczęty ,zrelaksowany ☺️ ja tym razem kupiłam trochę mniejsza paczkę bo 30 szt , promki już nie było żadnej 😔

najgorzej tak jak nie wiadomo o co chodzi w tych wynikach . Czasem sobie myślę że może lepiej by było jakby szły od razu do lekarza ,bo tak człowiek się stresuje i przeszukuje internet żeby cokolwiek znaleźć 😔

reklama
Do góry