reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

My zaczęliśmy wczoraj działać i też chcemy co 2 dzień, żeby nie codziennie. Wczoraj miałam 11dc.
to akurat post z przed kilku dni , w tamtym momencie było co 2 dni ,później od poniedziałku codziennie bo dostałam zastrzyk także no ... A dalszą część jeszcze przed tobą co tam się podziało później

reklama
A nie masz napisane coś więcej w rozpoznaniu? Bo "niezapalne zaburzenie macicy, nieokreślone" to kod icd10 i może się pod nim kryć wiele różnych jednostek chorobowych np jakiś rozrost endometrium albo zrosty. Trzeba by dokładnie przejrzeć wynik hist-pat 🤷‍♀️
W necie znalazłam coś takiego: „W badaniu mikroskopowym (histopatologicznym) możemy uzyskać dwa rodzaje wyników: rozrost bez atypii lub rozrost atypowy.” To jest w temacie rozrostu, tyle że ja miałam grubość 12mm. To za dużo?

Mam właśnie tylko 5 sztuk, więc będę robiła raz dziennie. No i kupiłam tylko do sprawdzenia jak to działa i czy moje kłucie w jajnikach w dniu owu to faktycznie owu 😜 oczywiście starania już rozpoczęte 😁
no to najlepiej rób wieczorem ,codziennie o tej samej godzinę , zachowując odstęp od picia i nie sikaj około 2-3h przed . Zobaczyć czy ci się pokrywa z bólami , u mnie boleć są w różnych momentach także tym się już nie sugeruje . Teraz jestem teoretycznie po owu , ale ten jeden pęcherzyk nie pękł a na drugim jest ta torbiel z ciałkiem zoltym i naprzemiennie mnie kluje jeden i drugi co normalnie potraktowałbym jako oznaką zbliżającej się owu 🫣 także ten ... Najlepiej jeszcze wstawiać do apki premom

to akurat post z przed kilku dni , w tamtym momencie było co 2 dni ,później od poniedziałku codziennie bo dostałam zastrzyk także no ... A dalszą część jeszcze przed tobą co tam się podziało później
No właśnie nie zorientowałam się, że to z niedzieli, pomieszało mi się z odpowiedziami z dzisiaj, wybacz 😁

W necie znalazłam coś takiego: „W badaniu mikroskopowym (histopatologicznym) możemy uzyskać dwa rodzaje wyników: rozrost bez atypii lub rozrost atypowy.” To jest w temacie rozrostu, tyle że ja miałam grubość 12mm. To za dużo?
nie wiem czy to to samo, ale ja teraz na histero miałam usuwany właśnie ten rozrost. I wyszedł mi rozrost bez atypii. To u mnie faktycznie czasem to endo było grube, ale czasem zupełnie normalne ale ja miałam takie jakby pogalowane - w różnych miejscach różna grubość.

nie wiem czy to to samo, ale ja teraz na histero miałam usuwany właśnie ten rozrost. I wyszedł mi rozrost bez atypii. To u mnie faktycznie czasem to endo było grube, ale czasem zupełnie normalne ale ja miałam takie jakby pogalowane - w różnych miejscach różna grubość.
Na tym wyniku nic konkretnie nie jest napisane, nie jest użyte słowo rozrost, polip ani nic takiego. Miałam polipa usuwanego w październiku 2023, ale potem na każdym USG żaden lekarz nie widział, żeby się odnowił. Już wolałabym, żeby jak byk było napisane co to za zaburzenie. Zwariuję do tego 8.01 😣 Zestresowałam się.

Ostatnia edycja:
Na tym wyniku nic konkretnie nie jest zapisane, nie jest użyte słowo rozrost, polip ani nic takiego. Miałam polipa usuwanego w październiku 2023, ale potem na każdym USG żaden lekarz nie widział, żeby się odnowił. Już wolałabym, żeby jak był było napisane co to zaburzenie. Zwariuję do tego 8.01 😣 Zestresowałam się.
a nie masz możliwości umówić siię gdzieś wcześniej na konsultację?

Ja sobie przy okazji BF kupiłam dużą paczkę na amazonie, bo jak dostanę też zastrzyk w styczniu, to jestem ciekawa jak długo się będzie utrzymywał 😁 Także czekają sobie spokojnie, a ja wczoraj zaczęłam nowy cykl. Mąż jeszcze bardzo chce spróbować naturalnie w grudniu, akurat płodne wypadają tak na ten tydzień Święta-Sylwester (co jeszcze dodatkowo zahacza o jego urodziny), więc przynajmniej klimacik będzie 😂
no to idealny moment na starania , każdy będzie wypoczęty ,zrelaksowany ☺️ ja tym razem kupiłam trochę mniejsza paczkę bo 30 szt , promki już nie było żadnej 😔

Na tym wyniku nic konkretnie nie jest zapisane, nie jest użyte słowo rozrost, polip ani nic takiego. Miałam polipa usuwanego w październiku 2023, ale potem na każdym USG żaden lekarz nie widział, żeby się odnowił. Już wolałabym, żeby jak był było napisane co to zaburzenie. Zwariuję do tego 8.01 😣 Zestresowałam się.
najgorzej tak jak nie wiadomo o co chodzi w tych wynikach . Czasem sobie myślę że może lepiej by było jakby szły od razu do lekarza ,bo tak człowiek się stresuje i przeszukuje internet żeby cokolwiek znaleźć 😔

reklama
Do góry