reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Ehhhh… tulę cię kochana i przesyłam dużo siły.
dziękuję , teraz to już mi się nawet testować nie chce 😥 byłam pełna nadziei , myślałam o są na obu jajnikach pęcherzyki ,może bliźniaki będą , i co ? Na lewym został był 15 jest 20 podobno ma się wchłonąć a ma tym prawym mówi że musiało się uwolnić skoro jest ciałko żółte ale nie jest takie jak powinno no i jest płyn w zatoce ... No nic poczekamy zobaczymy . Chyba więcej się nie zgodzę na zatrzyk skoro same pękają 😔

reklama
No chyba jednak trochę może znaczyć jeśli przy cp chyba podejrzewano niedomogę bo dostałam leki na plamienie a to jednak było nie tam gdzie miało 😃 i sie zastanawiam czy serio coś może być na rzeczy
aby potwierdzić niedomogę bada się próg trzy razy. Ogólnie jeśli jest poniżej 10 to może świadczyć o niedomodze. Każdy powyżej 10 jest ok ale nie da się po nim stwierdzić ciąży :)

I najlepiej badać w szczycie czyli 7-8 dpo.

aby potwierdzić niedomogę bada się próg trzy razy. Ogólnie jeśli jest poniżej 10 to może świadczyć o niedomodze. Każdy powyżej 10 jest ok ale nie da się po nim stwierdzić ciąży :)

Otóż to. :) Ja mam zawsze wysoki 7dpo, ale w 9 i 11dpo leci na łeb na szyję, dlatego dostałam dodatkowego proga po owulacji.

A ja się podlamalam i moja nadzieja na świąteczny cud legła w gruzach 😥 na lewym jajniku nie pękło , na prawym zrobiła się torbiel krwotoczna z ,, dziwnym,, ciałkiem złotym , szansę niby są ale jakoś tego nie widzę . Pierwszy raz wzięłam zatrzyk bo zawsze pękały same i co ? I dupa . Dostałam duphaston 15-27 DC i utrogeston . Jak się nie uda to na początku cyklu zanim zacznę lamette mam przyjść zobaczyć czy to się wchłonęło . Endo 11 a było 14 😥 może dlatego że plamiłam nie wiem ... Smutno mi
O nie 😢 tule Cię mocno 🫂

No to o to właśnie mi chodziło - kiedy badać, ile razy i jaki ma być wynik przy niedomodze a jaki przy “normalnej” wartości, bo mam teraz myśl że może dlatego to był Biochem?

reklama
A ja się podlamalam i moja nadzieja na świąteczny cud legła w gruzach 😥 na lewym jajniku nie pękło , na prawym zrobiła się torbiel krwotoczna z ,, dziwnym,, ciałkiem złotym , szansę niby są ale jakoś tego nie widzę . Pierwszy raz wzięłam zatrzyk bo zawsze pękały same i co ? I dupa . Dostałam duphaston 15-27 DC i utrogeston . Jak się nie uda to na początku cyklu zanim zacznę lamette mam przyjść zobaczyć czy to się wchłonęło . Endo 11 a było 14 😥 może dlatego że plamiłam nie wiem ... Smutno mi
Może jeszcze jest szansa mimo tego dziwnego ciałka żółtego? Jakby nie patrzeć jednak się wytworzyło 🤔
Ale rozumiem Cię, bo mam podobne odczucia w tym cyklu, od samego początku trzepałam testy owulacyjne, i wyłapałam dzięki temu pik w 10 DC, dzisiaj podgląd na usg... no i też ten obraz taki do dupy. Może jeszcze trzeba poczekać na cialko zolte bo teoretycznie owu byla wczoraj . Za tydzień zrobię proga i zobaczymy.

Do góry