reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Ehhhh… tulę cię kochana i przesyłam dużo siły.
dziękuję , teraz to już mi się nawet testować nie chce 😥 byłam pełna nadziei , myślałam o są na obu jajnikach pęcherzyki ,może bliźniaki będą , i co ? Na lewym został był 15 jest 20 podobno ma się wchłonąć a ma tym prawym mówi że musiało się uwolnić skoro jest ciałko żółte ale nie jest takie jak powinno no i jest płyn w zatoce ... No nic poczekamy zobaczymy . Chyba więcej się nie zgodzę na zatrzyk skoro same pękają 😔

reklama
No chyba jednak trochę może znaczyć jeśli przy cp chyba podejrzewano niedomogę bo dostałam leki na plamienie a to jednak było nie tam gdzie miało 😃 i sie zastanawiam czy serio coś może być na rzeczy
aby potwierdzić niedomogę bada się próg trzy razy. Ogólnie jeśli jest poniżej 10 to może świadczyć o niedomodze. Każdy powyżej 10 jest ok ale nie da się po nim stwierdzić ciąży :)

I najlepiej badać w szczycie czyli 7-8 dpo.

aby potwierdzić niedomogę bada się próg trzy razy. Ogólnie jeśli jest poniżej 10 to może świadczyć o niedomodze. Każdy powyżej 10 jest ok ale nie da się po nim stwierdzić ciąży :)

Otóż to. :) Ja mam zawsze wysoki 7dpo, ale w 9 i 11dpo leci na łeb na szyję, dlatego dostałam dodatkowego proga po owulacji.

A ja się podlamalam i moja nadzieja na świąteczny cud legła w gruzach 😥 na lewym jajniku nie pękło , na prawym zrobiła się torbiel krwotoczna z ,, dziwnym,, ciałkiem złotym , szansę niby są ale jakoś tego nie widzę . Pierwszy raz wzięłam zatrzyk bo zawsze pękały same i co ? I dupa . Dostałam duphaston 15-27 DC i utrogeston . Jak się nie uda to na początku cyklu zanim zacznę lamette mam przyjść zobaczyć czy to się wchłonęło . Endo 11 a było 14 😥 może dlatego że plamiłam nie wiem ... Smutno mi
O nie 😢 tule Cię mocno 🫂

No to o to właśnie mi chodziło - kiedy badać, ile razy i jaki ma być wynik przy niedomodze a jaki przy “normalnej” wartości, bo mam teraz myśl że może dlatego to był Biochem?

No to o to właśnie mi chodziło - kiedy badać, ile razy i jaki ma być wynik przy niedomodze a jaki przy “normalnej” wartości, bo mam teraz myśl że może dlatego to był Biochem?
w pierwszej kolejności zbadaj 7dpo, jak będzie niski to wtedy możesz zbadać trzy razy i wtedy pewnie lekarz wdroży proga

reklama
A ja się podlamalam i moja nadzieja na świąteczny cud legła w gruzach 😥 na lewym jajniku nie pękło , na prawym zrobiła się torbiel krwotoczna z ,, dziwnym,, ciałkiem złotym , szansę niby są ale jakoś tego nie widzę . Pierwszy raz wzięłam zatrzyk bo zawsze pękały same i co ? I dupa . Dostałam duphaston 15-27 DC i utrogeston . Jak się nie uda to na początku cyklu zanim zacznę lamette mam przyjść zobaczyć czy to się wchłonęło . Endo 11 a było 14 😥 może dlatego że plamiłam nie wiem ... Smutno mi
Może jeszcze jest szansa mimo tego dziwnego ciałka żółtego? Jakby nie patrzeć jednak się wytworzyło 🤔
Ale rozumiem Cię, bo mam podobne odczucia w tym cyklu, od samego początku trzepałam testy owulacyjne, i wyłapałam dzięki temu pik w 10 DC, dzisiaj podgląd na usg... no i też ten obraz taki do dupy. Może jeszcze trzeba poczekać na cialko zolte bo teoretycznie owu byla wczoraj . Za tydzień zrobię proga i zobaczymy.

Do góry