reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny, byłam u ginekologa i kazał mi zbadać na początek progesteron bo przy moich krótkich cyklach (średnio 25dni) podobno owulacja może nie występować. Jestem w 22 dniu cyklu i wynik progesteronu wynosi 10. Myślicie, że to okej?
dobra, ale kazał Ci zbadać w randomowym dniu cyklu czy dał jakieś wytyczne?
Po tym progu widać, że owulka byla, on jest okej, ale zależy też ile dni po tej owulacji jesteś, bo może jeszcze rośnie a może już spada.

reklama
dobra, ale kazał Ci zbadać w randomowym dniu cyklu czy dał jakieś wytyczne?
Po tym progu widać, że owulka byla, on jest okej, ale zależy też ile dni po tej owulacji jesteś, bo może jeszcze rośnie a może już spada.
Kazał zbadać 7 dni przed spodziewanym okresem. Ale nie chciałam czekać do kolejnego cyklu więc poszłam na badanie 22 dnia cyklu, około 3-4 dni przed miesiączką. Mam bardzo niskie amh i już mnie straszył kliniką niepłodności. Ale najpierw chciał sprawdzic czy w ogóle występuje u mnie owulacja. Chyba podejrzewał bardzo niski progesteron

Dziewczyny, byłam u ginekologa i kazał mi zbadać na początek progesteron bo przy moich krótkich cyklach (średnio 25dni) podobno owulacja może nie występować. Jestem w 22 dniu cyklu i wynik progesteronu wynosi 10. Myślicie, że to okej?
Owulacja prawdopodobnie była, warto zrobić pełen monitoring owulacji :) warto też oznaczyć proga w 7 dniu po domniemanej owulacji.

Kazał zbadać 7 dni przed spodziewanym okresem. Ale nie chciałam czekać do kolejnego cyklu więc poszłam na badanie 22 dnia cyklu, około 3-4 dni przed miesiączką. Mam bardzo niskie amh i już mnie straszył kliniką niepłodności. Ale najpierw chciał sprawdzic czy w ogóle występuje u mnie owulacja. Chyba podejrzewał bardzo niski progesteron
no to widać po progesteronie, że owulacja była jak najbardziej :) i nawet jeśliby się okazało, ze to jest szczyt proga to nie jest on bardzo niski.

Ja się nie wybieram do kina bo pewnie niedługo będzie na Netflix albo w tv a te filmy są zbyt przewidywalne dla mnie 😂
mnie mąż zabrał na mikołaja haha tak jak 2 lata temu , też na mikołaja i po dostałam pierścionek 😅 ale ogólnie nie jestem fanką , tak o obejrzeć 😅 wgl nie przepadam za polskimi komediami ,za to polskie seriale kryminalne 👌👌

reklama
Do góry