reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Cześć Dziewczyny,
Jestem nowa na tym wątku. Poczytałam kilka stron wstecz i normalnie jak bym o sobie czytała :-) Wszystkie tematy, które poruszacie mnie dotyczą. Te wiekowe (w styczniu kończę 39), poronieniowe (w styczniu straciłam), ciążowe (w styczniu rodzę) a nawet kocie (latem wzięłam sobie dwie kociczki ze schroniska a też jestem alergiczką i jakoś z nimi żyję) :-) :-) :-) Pomysłów na prezenty świąteczne też już szukam :-)
Jestem mamą 3 synów (12, 9 i 4 lata) i ponownie spodziewam się synka, taki fart :-)
Super ekipa... taka męska[emoji6]
U mnie dla odmiany same baby w domu i niespodzianka w brzuchu.[emoji846]
Witamy u nas...

reklama
Też kocham koty :)
Całe życie miałam kociaka, z czego od 10 r.ż. do dorosłości tylko jedną kotkę.
Ja jestem alergiczką, ale mnie się alergia objawiła dopiero przy okresie dojrzewania. Niemniej kot z domu nie zniknął, przestał tylko przebywać w moim pokoju :)
Widocznie alergia nie była tragiczna. Moje dzieciaki niestety są biedne pod tym względem, bo albo odrazu wystepuja problemy z zatkanym nosem, ewentualnie skorne albo średniak na alergeny reaguje dusznościa wiec niestety nie będziemy mieli żadnego zwierzaka w domu[emoji107]

Cześć dziewczyny. Mozna dolaczyc? Co prawda czasu malo ale w miare mozliwosci czasami cos napisze☺ jestem mama 3 dzieci, corki 8 lat, synka 3.5 roku I corki 4 miesiace no I to chyba juz bedzie na tyle

Cześć dziewczyny. Mozna dolaczyc? Co prawda czasu malo ale w miare mozliwosci czasami cos napisze[emoji5] jestem mama 3 dzieci, corki 8 lat, synka 3.5 roku I corki 4 miesiace no I to chyba juz bedzie na tyle
Oczywiście, że mozna. My jesteśmy bardzo goscinne[emoji38]zapraszamy.
Mam pamiec wzrokowa wiec musze zapytac, czy Ty może popisywałas kiedyś na wątku lutowek 2018?

To mamy dzieciaczki ten sam rocznik[emoji5] My godzine temu rozpoczelismy dzien najmlodsze moje dziecie spi od 21 do ok 6,7 rano wypije mleko I spi, a ja moge ogarniac dalej
To tylko pozostaje mi pozazdrościć. Mój mały po kąpieli zasypia około 19.30-20.00. Po drodze jeszcze z dwie pobudki. Jedna z nich to ostatnia na cyca około 23.00. W nocy śpi z nami...tak matkę sterroryzował. Dba o to żebym całą noc była obrucona w jego kierunku. Mój kręgosłup juz odmawia posłuszeństwa. Ostatni wypierdek, a tak sobie z nami pogrywa...ale kochany jest[emoji7]
Kiedy się urodził to super spał. Wszystko mogłam zrobić w domu i jeszcze się nudziłam. Po jakimś czasie wszystko mu się odwidziało. W ciągu dnia śpi 3 razy. Raz godzinkę, a zdarza się, że i 20 minut. Nie mam lekko z tym moim przystojniakiem ale biorzemy to z mezem na klatę.

To tylko pozostaje mi pozazdrościć. Mój mały po kąpieli zasypia około 19.30-20.00. Po drodze jeszcze z dwie pobudki. Jedna z nich to ostatnia na cyca około 23.00. W nocy śpi z nami...tak matkę sterroryzował. Dba o to żebym całą noc była obrucona w jego kierunku. Mój kręgosłup juz odmawia posłuszeństwa. Ostatni wypierdek, a tak sobie z nami pogrywa...ale kochany jest[emoji7]
Kiedy się urodził to super spał. Wszystko mogłam zrobić w domu i jeszcze się nudziłam. Po jakimś czasie wszystko mu się odwidziało. W ciągu dnia śpi 3 razy. Raz godzinkę, a zdarza się, że i 20 minut. Nie mam lekko z tym moim przystojniakiem ale biorzemy to z mezem na klatę.
Moja w ciagu dnia tez za wiele nie pospi ale nie jest uciazliwa, lezy, bawi sie tzn od jakiegos czasu juz probuje usiasc I te cwiczenia tez ja bardzo zajmuja☺ musze powiedziec, ze takiego dziecka naprawde jeszcze nie mialam. Starsze daly mi popalic, w nocy pobudki co 2 godziny I budzily sie dlugo a Agatka to zupelne przeciwienstwo ciekawe czy juz tak zostanie☺

reklama
Moja w ciagu dnia tez za wiele nie pospi ale nie jest uciazliwa, lezy, bawi sie tzn od jakiegos czasu juz probuje usiasc I te cwiczenia tez ja bardzo zajmuja[emoji5] musze powiedziec, ze takiego dziecka naprawde jeszcze nie mialam. Starsze daly mi popalic, w nocy pobudki co 2 godziny I budzily sie dlugo a Agatka to zupelne przeciwienstwo ciekawe czy juz tak zostanie[emoji5]
Mały jest absorbujący jak jego siostra, a bracia w zasadzie ze spaniem byli bez zarzutu...trafił mi się taki wisicycuch i wisirączka. Nasz mały wyplanowany. Miała być dziewucha, tak celowalismy ale wyszło inaczej. Mam córkę z pierwszego małżeństwa i trzech synów z obecnym mezem. Mezowi marzyła się dziewuszka. Ale może to i dobrze, bo u nich w rodzinie są nie ładne kobiety[emoji1]statystykę poprawiają te, które do tej rodziny dochodza[emoji38][emoji28][emoji6]

Do góry