reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

A to chyba zależy z tym odchowaniem dzieci. Takie starsze mają już swój świat. I nie spędzają dużo czasu w domu, więc ten dom powoli robi się pusty. Moja najstarsza lada moment wyjdzie na studia i zostalibyśmy w pustym domu. Z jednej strony drugą młodość z długiej straszna nuda... I te święta już tak nie cieszą bez małych łapek ściagajacych cukierki z choinki czy czekających na Mikołaja... bez malych dzieci cała magia znika...

reklama
A to chyba zależy z tym odchowaniem dzieci. Takie starsze mają już swój świat. I nie spędzają dużo czasu w domu, więc ten dom powoli robi się pusty. Moja najstarsza lada moment wyjdzie na studia i zostalibyśmy w pustym domu. Z jednej strony drugą młodość z długiej straszna nuda... I te święta już tak nie cieszą bez małych łapek ściagajacych cukierki z choinki czy czekających na Mikołaja... bez malych dzieci cała magia znika...
To pewnie tez racja, z dzieciakami ten dom jest taki pelny. Mimo, ze czasami sie kloca, halasuja, ze glowa peka ale lubie to bardzo, nie wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej☺

Jeszcze zawsze można liczyć na wnuki[emoji38][emoji23]a z mezem korzystać i wspólnie wyjeżdżać na np.romantyczne weekendy we dwoje[emoji38]

kinga30 u mnie jest ponad 15 lat różnicy między dziećmi... I ta starsza od jakiegoś czasu wolała spędzać czas z koleżankami zamiast siedzieć z rodzicami. Tak samo wakacje... albo wybywała do dziadków bo tam.ma dużo koleżanek i dziadek koło niej skacze jak służący albo jakiś obóz a z nami to czasem.juz nie chciała jechać.
Teraz jak są maluchy jest innaczje kupę roboty i czasem padam na pysk Ale to życie ma jakiś większy sens. Więcej radości.

U nas jest tak, że pomiędzy dzieciakami jest duża różnica wieku wiec jak córka usamodzielniła się i wyjechała do pracy do innego miasta to pozostał nam nastolatek i dwóch maluchów wiec zabezpieczylam się na te cud święta z tupotem małych stopę itp[emoji38][emoji23]

Jeszcze zawsze można liczyć na wnuki[emoji38][emoji23]a z mezem korzystać i wspólnie wyjeżdżać na np.romantyczne weekendy we dwoje[emoji38]
U nas do wnuków jeszcze chwilkę... młoda póki co się zapiera że nigdy... często pomaga przy maluchach i zna te uroki... Ale plany jedno a życie drugie[emoji6]

No to świątecznie nam się zrobiło[emoji4][emoji4]
Ja jutro wieczorem lecę na polowanie do biedry. Od 22 maja być drewniane zabawki. A u nas zawsze dzień wcześniej wieczorem wkładają więc skoczę sprawdzić czy coś się spodoba.
A wczoraj całe popołudnie skrecałam dzieciom łóżka. Miały przyjść za tydzień a doszły po 2 dniach od zamówienia. Byłam w szoku i wkurzona. Bo małż będzie dopiero w niedzielę w domu... Ale cieszę się że je skreciłam bo mogę usiąść na łóżku zamiast na podłodze w trakcie usypiania maluchów [emoji4]
received_118468979088330.jpeg

Załączniki

• received_118468979088330.jpeg
    received_118468979088330.jpeg
    23,8 KB · Wyświetleń: 227
kinga30 u mnie jest ponad 15 lat różnicy między dziećmi... I ta starsza od jakiegoś czasu wolała spędzać czas z koleżankami zamiast siedzieć z rodzicami. Tak samo wakacje... albo wybywała do dziadków bo tam.ma dużo koleżanek i dziadek koło niej skacze jak służący albo jakiś obóz a z nami to czasem.juz nie chciała jechać.
Teraz jak są maluchy jest innaczje kupę roboty i czasem padam na pysk Ale to życie ma jakiś większy sens. Więcej radości.
Ale masz duza roznice. U mnie w rodzinie wlasciwie tez spore roznice bo ja mam siostre 10 lat starsza, maz brata 10 lat starszego, moja siostra pomiedzy dzieciakami ma 11 lat roznicy. Tylko u mnie pomiedzy 1 a 2 jest 5 lat a pomiedzy 2 a 3 3 lata.

reklama
Ale masz duza roznice. U mnie w rodzinie wlasciwie tez spore roznice bo ja mam siostre 10 lat starsza, maz brata 10 lat starszego, moja siostra pomiedzy dzieciakami ma 11 lat roznicy. Tylko u mnie pomiedzy 1 a 2 jest 5 lat a pomiedzy 2 a 3 3 lata.
U mnie między 2 a 3 aż 3 minuty [emoji4] a teraz będzie równo 2 lata

Do góry