reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Jakby to był wyrostek to przy badaniu palpacyjnym zwijałabyś sie z bólu przy ataku wyrostka .. moż rzeczywiscie masz kolkę.. wiesz czasem te flaki nam sie „zagotują” i niby wzdecia nie ma a bół rozrywa .. wrałaś esspumisan może .. termofir na brzuch żeby rozgrzać miejsce i rumianek na rozluźnienie przewodu pokarmowego nie zaszkodzi a pomoze przetrwać :( kurde strasznie Ci wspołczuje.. o tym sie nie mówi wcale ale wiekszosc z nas ma utajone choroby ukladu pokarmowego i stad wiele innych problemow zdrowotnych niestety
O, cenne informacje.
Wiesz, ja z zaparciami nie mam problemu, bo ja 7 lat temu miałam usuwany pęcherzyk żółciowy i przez to często od razu po jedzeniu mnie przeczyszcza, więc dzisiaj już z tego stresu kilka razy na kibelku byłam więc myślę, że chyba nie mogło mnie nic "zatkać " ?
Jutro rano narzeczony poleci mi do apteki po esspumisan i rumianek. Termofor mam, wiec rano ( albo w nocy jak przeciwbólowe przestaną działać ) sobie zrobię taki okład.
Ale jak mi naciskał dzieją tak mocno na jelita to mnie nie bolały, tylko właśnie w tym jednym miejscu mnie tak boli.
Myślisz, że przy zwykłej kolce jelitowej miałabym taki ból i z dnia na dzień coraz większy ? Że dziś wieczorem to aż nie umiałam się położyć i podnieść na mięśniach brzucha ? Nie umiałabym się zgiąć i schylić ?

reklama
Cześć 🌸
Jestem nowa, jestem Asia, 32 lata, starania ponad rok. Długo Was czytam i obserwuję forum, ale dopiero dziś chcę spróbować wpisać się na Waszej grupie i wspólnie wspierać, zaczynam tego z dnia na dzień co raz mocniej potrzebować.

Proszę o wpisanie mojego testowania na 18 stycznia ✨

Rób
O, cenne informacje.
Wiesz, ja z zaparciami nie mam problemu, bo ja 7 lat temu miałam usuwany pęcherzyk żółciowy i przez to często od razu po jedzeniu mnie przeczyszcza, więc dzisiaj już z tego stresu kilka razy na kibelku byłam więc myślę, że chyba nie mogło mnie nic "zatkać " ?
Jutro rano narzeczony poleci mi do apteki po esspumisan i rumianek. Termofor mam, wiec rano ( albo w nocy jak przeciwbólowe przestaną działać ) sobie zrobię taki okład.
Ale jak mi naciskał dzieją tak mocno na jelita to mnie nie bolały, tylko właśnie w tym jednym miejscu mnie tak boli.
Myślisz, że przy zwykłej kolce jelitowej miałabym taki ból i z dnia na dzień coraz większy ? Że dziś wieczorem to aż nie umiałam się położyć i podnieść na mięśniach brzucha ? Nie umiałabym się zgiąć i schylić ?
Przy wyrostku ponoć strasznie boli jak na leżąco podnosisz prawą nogę (zgięta w kolanie )w stronę brzucha i nie da się Tupac nogą jak stoisz. Byłam raz z córką u lekarza i tak mówiła bo też ją bardzo bolał brzuch i bałam się że to wyrostek.

Cześć 🌸
Jestem nowa, jestem Asia, 32 lata, starania ponad rok. Długo Was czytam i obserwuję forum, ale dopiero dziś chcę spróbować wpisać się na Waszej grupie i wspólnie wspierać, zaczynam tego z dnia na dzień co raz mocniej potrzebować.

Proszę o wpisanie mojego testowania na 18 stycznia ✨
Witaj! Obyś tu nie zagrzała miejsca i szybko przeszła na mamusiowy wątek. Diagnozowalas co jest przyczyną niepowodzeń ? Partner robił badania nasienia ?

Witaj! Obyś tu nie zagrzała miejsca i szybko przeszła na mamusiowy wątek. Diagnozowalas co jest przyczyną niepowodzeń ? Partner robił badania nasienia ?
Partner robił badania, wg lekarza są ok.
Ja musiałam doprowadzić do porządku tarczycę. Teraz walczę z obniżoną ferytyną
.. w planach wizyta w klinice w celu diagnozy, ale ciągle to odwlekam, najgorszy ten pierwszy krok...

Kusiło Was kiedyś zrobić test ciążowy po okresie ? Mój się właśnie kończy i tak myślę że fajnie by było jakby się okazało że to nie był okres a np jakiś krwiak i z niego się lało 🤣 Słyszałam historie, że kobiety się dowiadywały po kilku miesiącach, że są w ciąży bo niby miały co miesiąc krwawienie to nie podejrzewały ciąży. Wiem to głupie ale na szczęście mam testy w samochodzie w skrytce i mam zamiar je wyciągnąć dopiero w lutym 😆

Rób

Przy wyrostku ponoć strasznie boli jak na leżąco podnosisz prawą nogę (zgięta w kolanie )w stronę brzucha i nie da się Tupac nogą jak stoisz. Byłam raz z córką u lekarza i tak mówiła bo też ją bardzo bolał brzuch i bałam się że to wyrostek.
ja nie mogłam wstać ,wiedzieć ,leżeć , podnieść nogi , tupnac a okazało się że mam piasek na nerkach . Boże nic nigdy w życiu mnie tak nie bolało , a byłam pewna że boli mnie z przodu i delikatnie promieniuje na tył , a jednak nie . Tylko że mnie bolało po lewej stronie

Kusiło Was kiedyś zrobić test ciążowy po okresie ? Mój się właśnie kończy i tak myślę że fajnie by było jakby się okazało że to nie był okres a np jakiś krwiak i z niego się lało 🤣 Słyszałam historie, że kobiety się dowiadywały po kilku miesiącach, że są w ciąży bo niby miały co miesiąc krwawienie to nie podejrzewały ciąży. Wiem to głupie ale na szczęście mam testy w samochodzie w skrytce i mam zamiar je wyciągnąć dopiero w lutym 😆
nie nigdy mnie kusiło 😅 nie wkrecalam sobie na szczęście że może ten okres to nie okres , ale wyobraź sobie że teraz w tym cyklu byłam na wizycie w 4dc żeby zobaczyć czy wchłonęły się torbiele i zaczął stymulację, lekarka robi mi USG i pyta skąd pewność że nie jestem w ciąży więc jej tłumacze że testy i że krwawienie i wgl , patrzę na USG a tam taki malutki pęcherzyk w endometrium, no ale mówi że może się tak krew ułożyła czy coś takiego i dlatego tak to wygląda , ale musiałam sprawdzić oczywiście w domu bo bym sobie nie darowała jakbym zaczęła stymulację i coś by się stało haha 😅

jeżeli okres wyglądaj ,, normlanie ,, to raczej nikłe szansę . A z tymi miesiączkami na początku ciąży to wydaje mi się że to musiały być bardziej plamienia i musiały inaczej wyglądać tylko te osoby poprostu się tak nie skupiały na tym jak my 🫣

reklama
Dziewczyny jak starać sie o ciąże i nie zwariować? 😀 odliczam dni do miesiączki bo już tak bardzo chce zrobić ten test. Cały czas czuję jajniki ani to ból ani kłucie. Więc nie mam pojęcia czy owu mi się przesunęła czy co. Ale codziennie już myślę że tak bardzo bym chciała zrobić test

Do góry