reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Kolejna mama nowa, super!

KTORAŚ PYTAŁA JAKIE NOWOSCI W PRZEDSZKOLU-ZERÓWCE: tak więc nie wiem czy wszędzie ale mamy darmowe przedszkole, łącznie z godzinami ponadprogramowymi. Płacimy tylko za posiłki i dodatkowe zajęcia czy wyjścia 3 zł. Basen co tydzień. Z nowości to nasze przedszkole ma gimnastykę korekcyjną. Fajne podręczniki, już zaplaciłam. Będą się uczyć jak było po staremu (Moje starsze ntego się nie uczyły bo nie mogły) czytać, pisać i liczyć.

reklama
Kolejna mama nowa, super!

KTORAŚ PYTAŁA JAKIE NOWOSCI W PRZEDSZKOLU-ZERÓWCE: tak więc nie wiem czy wszędzie ale mamy darmowe przedszkole, łącznie z godzinami ponadprogramowymi. Basen co tydzień. Z nowości to nasze przedszkole ma gimnastykę korekcyjną. Fajne podręczniki, już zaplaciłam. Będą się uczyć jak było po staremu (Moje starsze ntego się nie uczyły bo nie mogły) czytać, pisać i liczyć.
No właśnie ja sie zastanawiałam jak to jest z tymi godzinami nadprogramowymi i wyczytałam, że od 1.12.2016 weszła w życie dyrektywa i sześciolatki mogą w przedszkolu państwowym przebywać bezpłatnie wybraną ilość godzin :)
I na dniach otwartych widziałam ich książeczki, także początkowa nauka też będzie :)

Ja mam pelno zrostow, ale endometriozy nie mam
U mnie przy 3 cc zrostów brak - blizna na macicy tylko była cienka i pani dr ją wycięła.
Trochę bałam sie endometriozy, że przypadkowo komórki śluzówki macicy wylądują gdzieś indziej w brzuchu, ale wygląda na to, że jest ok - żadnych bóli, kontrole usg też dobre.
Cieszy mnie blizna na zewnątrz - bladziutka, cienka jak włos i samolubnie myślę, że szkoda by było psuć taką ładną chirurgiczną robotę :p ;)

Z moim 9 latkiem muszę chyba już rozmawiać jak z nastolatkiem albo dorosłym (OMG), takimi argumentami sypie,że w pięty idzie. Ostatnio mnie o cos poprosił, a ja mówię, że nie mogę bo karmię małego. Na to on - dobra, w takim razie jak już będziesz stara to też Ci nie pomogę :angry: :D.
Albo pytania - ile mamy pieniędzy na koncie - no wiecie w razie jak nas już nie będzie na świecie ile czasu się utrzyma za nie - SZOK o_O:szok:

U mnie przy 3 cc zrostów brak - blizna na macicy tylko była cienka i pani dr ją wycięła.
Trochę bałam sie endometriozy, że przypadkowo komórki śluzówki macicy wylądują gdzieś indziej w brzuchu, ale wygląda na to, że jest ok - żadnych bóli, kontrole usg też dobre.
Cieszy mnie blizna na zewnątrz - bladziutka, cienka jak włos i samolubnie myślę, że szkoda by było psuć taką ładną chirurgiczną robotę :p ;)
Ja tez mam ladna blizne I prawie niewidoczna☺ takich to szkoda ruszac☺ I niby byla dosyc gruba przy 3 cc. Ale jak mnie gin otworzyl to stwierdzil, ze macica zniszczona, duzo zrostow I przy nastepnej moglo by byc ciezko. Jak narazie nie planuje I wpadki sie bardzo boje

Z moim 9 latkiem muszę chyba już rozmawiać jak z nastolatkiem albo dorosłym (OMG), takimi argumentami sypie,że w pięty idzie. Ostatnio mnie o cos poprosił, a ja mówię, że nie mogę bo karmię małego. Na to on - dobra, w takim razie jak już będziesz stara to też Ci nie pomogę :angry: :D.
Albo pytania - ile mamy pieniędzy na koncie - no wiecie w razie jak nas już nie będzie na świecie ile czasu się utrzyma za nie - SZOK o_O:szok:
No nastolatki sie robia hahaha z moja 9 latka mam to samo

Zrosty to nie to samo co endometrioza
[/QUOTE
Ale objawy sa identyczne i endometrioza powstaje na skutek zle zrosnietych blon sluzowych macicy. Jakby nie bylo zrosty to nic innego jak wlasnie zle zrosniete blony sluzowe macicy. Nie moglas nie chorowac na endometrioze wczesniej a po cesarce zachorowac tak mi sie wydaje. Moze dopadlo Cie to samo co mnie tylko ze ja czulam jedynie bol podczas stosunku i kiedy sie uderzylam badz corka skoczyla mi na brzuch. Uznalam ze to normalne po cesarce a jednak jak mnie otworzyli okazalo sie ze zle zrosla sie macica. Chyba ze to co ono nazwali zrostami to byla wlasnie endometrioza.

Nie. Ja tez mialam skurcze w pierwszej ciazy i tutaj to bylo ratowanie corek bo 35 tydzien a mi juz wody odeszly. Ale z Adasiem nic sie nie dzialo. Uwazam ze ta cesarka byla niepotrzebna ale z lekarzami klocila sie nie bede. Z tym ze to nie jest porod chodzi mi o to ze to jest operacja i tyle. Dziecko sie nie rodzi a zostaje wyciagniete z brzucha. Taki mam stosunek do swoich cesarek a w szczegulnosci mojej drugiej cesarki.
Natalka, poród to poród , nieważne jaką drogą - nasze dzieci wychodzą na świat i wydają pierwszy krzyk.
Przykro, że tak o sobie myślisz i umniejszasz swoją rolę - jesteś mamą pełną gębą i bądź z tego dumna!
Ja miałam 3 cc, próbę porodu sn, wiem co to ból porodowy, no i co? Mam dzieci, URODZIŁAM je w taki nie inny sposób i jestem zadowoloną matką zdrowych dzieci :)

reklama
Hahaha, padłam! :D :D

Do góry