reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Widze,ze coraz wiecej jest Was tych jajkowo - jaecznicowych. :-D Dobrze wiedziec. :cool2: :-D :tak:

Dzikidzik,jestes wielka! :-D :-p :-D Dzieki za te podpowiedz,co do mlecznej kaszki. :-D Kupilam dzis Zuzi ta truskawkowa z Nestle (mmmmmmmmmniam!),no i pierwszy raz zjadla cala porcje takiej na gesto! :szok: :-D

Mju ja juz kilkakrotnie dawałam mannę i nic się nie dzialo,no może troszkę twardsza kupka;-)

Leoś wcina kaszkę manną,błyskawiczna, szybciej się gotuje, wczoraj kupiłam makaron, bardzo drobny, takie małe gwiazdeczki, wcinał az mu sie uszy trzęsły! ;-) a do tego danonki, a dzisiaj pierwszy raz zjadł obiadek z rybka, taki kupny, nawet mu smakowało! ;-)

Na zwykłym krowim mleku ;-) jak byłam niedawno na badaniu kontrolnym to lekarka mówiła, ze mały moze juz je konsumować, zwłaszcza ze mleka modyfikowanego juz chyba z 3 tyg nie rusza, mie chce go i juz, no i co miałam zrobic? mówiła tez, że mogę mu gotować budyń, i gotuję, bardzo go lubi,żadnych sensacji nie miał po krowim mleczku, wszystko jest ok!

A my robimy manną na niebieskim mleku, Ola też żadnego modyfikowanego mleka nie tknie, pije albo mamusine albo niebieskie

:szok:

A jednak zaczely kolejne z Was podawac niebieskie mleko! :szok: A tak mi sie dziwilyscie. :-p :-D Zuzia tez za nic w swiecie nie chciala tknac zadnego modyfikowanego. :-( Dlatego wtedy zaczelam Jej podawac niebieskie. A teraz,cale szczescie,przekonala sie do Bebika,bo kurde,pojechalabym z Nia do tych Miedzyzdrojow i musialabym stac i gotowac mleko. :baffled: Boziu,ale ja wygodna jestem! :szok: :-D :-p
No co! Wczasy to wczasy! :cool2:

Agutko a czemuż ty to mleko gotujesz, przecież w przepisie jest napisane, żeby zalać przegotowaną wodą. Ja je gotuję tylko przy okazji kaszy albo kisielku

reklama
Magda,ja mialam na paczce napisane,ze mam rozrobic w chlodnej wodzie i dodac do wrzatku i zagotowac. :eek: Hm... No i moja Mama tez tak robila dla Nas,jak bylismy mali,wiec oprocz przepisu z paczki,bralam tez przyklad z Mamy... To mnie zaskoczylas teraz! :szok:

Do góry