reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Wczoraj zrobiłam Filipowi pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową z pomarańczami Nestle i oczywiście jej nie zjadł na gęsto ale jak przelałam do butelki i troszkę rozrzedziłam to zniknęła w mgnieniu oka. No i robiąc tą kaszkę troszkę zastanowił mnie jej zapach tzn. pachniała mlekiem takim zwykłym a nie (śmierdziała) modyfikowanym i przeczytałam skład no i okazało się, że jest na mleku pełnym (zwykłym). Zastanawiam się czemu nie zaleca się podawać dziecku do roku zwykłego mleka krowiego a produkują na nim kaszki, oczywiście Filip będzie dostawał tą kaszkę bo nic mu po niej nie dolega a i bardzo mu smakuje i skoro jest przeznaczona dla dzieci od 10 mies. to czemu nie. Muszę popatrzeć czy inne smaki kaszek Nestle też są na zwykłym mleku jak tak to kupuje bo aż przyjemnie się je przygotowuje tak pachną bo z BoboVity są na mleku modyfikowanym.

reklama
Mnie kaszki Nestle mleczno -ryżowe pachną dawnym Bebikiem.Kiedy mója siostra z bratem byli mai a ja podjadałam im mleko na sucho.Niestety nie smakuja tak, i nigdy nie dojadam kaszek po małej bo zbiera mi się ....

Kaszki Nestle są pyszne, osobiście najbardziej lubię zwykłą mleczno-ryżową, nie mogę się oprzeć żeby nie wykończyć za Oleńkę. Te owocowe są trochę za mało owocowe i wolę do zwykłej dodać świeżych owoców

Stało się! Moje maluchy jadły dziś ugotowaną w domu zupę! I wcinały ją tak samo chętnie jak wszystko! Był to barszczyk w środku z ziemniaczkami i kurczaczkiem. Bardzo pyszne to było! Zupkę zagęściłam purre groszek z marvhewką Nestle. Super!

Przemko już od około miesiąca wcina "nasze" zupki, pomidorową, ogórkową,kalafiorową i je uwielbia:tak:
poza tym na wieczór nie daję mu już kaszek bobovity i nestle bo mu zbrzydły i nie chce ich ruszyć za to rozkoszuje się manną:tak:

Moje maluchy jadły zupkę dla dzieci, tzn. my jej nie jedliśmy tylko to był pierwszy raz jak jadły obiadek nie ze słoiczka!

a tu coś do przeczytania,dostałam na maila z instytutu pampers:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Czy dziecko jest gotowe na krowie mleko?[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MUUUU [FONT=arial,helvetica]Pierwsze urodziny zbliżają się nieuchronnie, oznacza to, że nadchodzi pora przestawienia się na mleko krowie, jeżeli chcesz teraz odstawić dziecko od piersi. Zaleca się zaczekać do ukończenia przez dziecko 12 miesięcy z podaniem mleka krowiego, ponieważ może ono przyczynić się do powstania alergii i problemów żołądkowych. Kiedy zaczniesz podawać dziecku mleko krowie, musi to być mleko pełnotłuste, a nie półtłuste lub odtłuszczone. Dzieci potrzebują tłuszczu i kwasów tłuszczowych do rozwoju mózgu i z uwagi na kalorie do skończenia dwóch lat. Większość dzieci karmionych mieszankami powinny zacząć dostawać mleko krowie w wieku jednego roku. Zapytaj swojego lekarza czy ciebie też obowiązuje ten schemat działania. Dziecko powinno wypijać około 600 ml mleka dziennie[/FONT][/FONT]

i co Wy na to???

reklama
Powiem tak.Ja kupuję mleko 1 lub 2%.Nie piję nich Pati tylko je dania na nim robione.Naleśniki czy gofry lub zupki mlekiem zaprawiane.Kontakt z mlekiem ma.

Do góry