reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Ja narazie czekam z podaniem nastepnej porcji mleczka z odrobina kleiku na pierwszą kupkę Milenki - narazie cisza:dry: mam nadzieję że nie zaszkodzi jej:dry:

AGUTKO NO TAK JAKOś TO JEST żE DZIECI URODZONE Z DUżą MASą URODZENIOWą NIE PRZYBIERAJą TAK DUżO JAK TE MNIEJSZE, TAK MI TO PEDIATRA TłUMACZYł.IGOR I TAK śREDNIO PRZYBIERA NA WADZE 700 GR
CO MIESIąC , TERAZ WAżY PONAD 7 KG , DOKłADNIE TO JUż NIE WIEM ILE :szok:ALE NIE JEST Z WYGLąDU GRUBASEM, MOżE TYLKO PYZIATY NA BUZI ALE ON JEST PO PROSTU DUżY:-D

MAMAOSKA-IGOR TEż JAK PIJE TO JAK MAłA śWINKA :-DTAK MU PO BOKACH Z BUZI SIę LEJE:tak:NIE WIEM DLACZEGO, PRZECIEż TO MLEKO JEST ZAGęSZCZONE TO NIE POWINNO SIę TAK WYLEWAć.MYśLę żE DZIEJE SIę TAK DLATEGO , żE JEST TAKI JUż CIEKAWSKI OTOCZENIA , żE PIJE NIEDBALE A WIęCEJ UWAGI POśWIęCA NA ROZGLąDANIE SIę:-)

Mojej wprawdzie się nie ulewaa jeśli już to bardzo żadko,ale głowa podczas jedzenia to jej chodzi na wszystkie strony.Jedną rączką złapi mnie za mały palec,drugą za kciuka.Sciśnie mocno,pije i rozgląda się.

Szymek dostaje cały czas soczek jabłkowi i pomału poprawiają mu się kupki tzn częsciej.Zauważyłam że jeśli zrobi po 3 dniach to jest zielona.A jeśli po dobie to żółciutka.
Wczoraj kupiłam nowy soczek BoboVity Winogrono z koprem i rumiankiem.Dziś mu dałam i smakowało;-):tak:
Jak narazie niezabardzo przyzwyczaił się do jedzenia jabłka z łyżeczki,krzywi się strasznie:baffled:

A Milenka jeszcze kupki nie zrobiła odkąd przedwczoraj dodałam jej do mleka płaską łyżeczkę kleiku:dry: Adasia a jak zareagował Igor po podaniu pirewszy raz kleiku?Bo pisałaś ze kupkę zrobił ale normalnie na drugi dzień czy jak? Bo mała chyba jest zmierzła z powodu tej kupki:zawstydzona/y: ale dostała tak mało tego kleiku że nie chce mi się wierzyć żeby ją od tego tak zatkało:dry: może ma wpływ ciasto (murzynek) które zjadłam w niedzielę:dry:

wybaczcie nie zdaze nadrobic wszystkiego co piszecie pdczas mojej nieobecnosci; dwa pierwsze z gory dam rade; ja mojemu kupilam soczek jablkowy i mu smakowal jednak stwierdzilam ze szkoda kasy za soczek 2 zeta i daje mu herbatke z hippa za 10 zeta mam herbatke na miesiac; co do kleiku to nawet nie pamietam odkad mu daje; zaczelam od 1 lyzeczki na 120 mleka; teraz na 120 daje mu 2 lyzeczki; faktycznie na poczatku kupa byla zielona; ja mu kleik daje na noc kiedy chce aby dluzej mi pospal; po butli 120 z kleikiem mam 5 godzin a mleka wypije mi ze 150 i spi 3 godziny; zaczelam mu kupowac jablka w sloiczku; po 1 lyzeczce zaczelam dalam odkad skonczyl 2 miesiace; z tym ze te jablka kwasne i ich nie chcial; wiec kupilam jablko z marchewka; jeden sloiczek mam na 2 dni reszte wyrzucam; kupilam mu jablko z gruszkami; raz dalam i maly wyglada jakby mial ospe wiec odpada; kobietki robcie tak jak wy uwazacie; przeciez zawsze mozna odstawic; jak dalam malemu lyzeczke jablka i widze ze smakuje i wysypki nie ma wiec jest ok :D cholera sie rozpisalam :p ide na nastepny temacik

reklama
Dzikusko ja daję takie jabluszko z domowego sadu i bardzo Wojtusiowi smakują.Podobnie zrobię z soczkiem z jabłuszka czy marchewki,bo wszystko mam ekologiczne od rodziców:-)

Do góry