reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Bardzo szybko podajecie dziecią te dodatkowe soczki i przeciery. Ze znanej mi wiedzy zbyt szybko i pewnie jak na razie dzieciaczka nic nie bedzie ale kiedyś to wyjdzie i tak w wieku 40 lat pojawia sie wrzody na zołądku, problemy z jelitkami ale co tam, wasza sprawa.

reklama
Cleo ale czy wiesz jak my byłyśmy karmione? i wrzody i inne dolegliwości mogą się pojawić z innych przyczyn.Ja jadłam zupki od 2 miesiąca a baba ze mnei jak dąb:-D i nie narzekam na zdrowie,a nawet jeśli miałam bóle żołądka na studiach to raczej ze stresu niż z tego,że tak szybko mama mi podawała inne jedzonko.Podobno byłam niezlym żarłokiem:-D

Szymuś bardzo lubi soczek jabłkowy,pytałam się lekarza czy moge podawać.
On stwierdził,że mam już sporego chłopa i karmie sztucznie więc moge.
Zupki podam dopiero za 3 tyg jak skączyb 4 mc.
Zupki to tylko w sumie tak się nazywa marchewka z ziemniaczkiem na wodzie
;-)

Ja to byłam karmiona jako niemowlak normalnym mlekiem w proszku, nie jakimś specjalnie modyfikowanym tylko najzwyklejszym mlekiem, które się gotowało i rozcierało grudki:-D a też mam zdrówko narazie odpukać niczego sobie i żadnym alergikiem nie jestem.Babcie dawały mi różości do jedzenia , nawet łyżeczkę kawki dostałam do skosztowania , bo miałam podobno ochotę.Kto tam kiedyś tak się przejmował karmieniem dziecka jak teraz .Oczywiście nie dam niemowlakowi łyczka kawy ale żeby nie dać łyżeczki przecieru jabłkowego za zgodą pediatry:confused: to już trochę przesada

Adasiu ja znowu do ciebie z prośbą. Możesz mi napisać jak podać ten kleik ryżowy? jaki to jest kleik, można go dostać w każdym sklepie czy jest on jakiś specjalny? podajesz go oczywiście do sztucznego mleka? jakie powinny być proporcje? proszę o wszystkie szczegóły!! :tak: już się zastanawiam nad tym aby dać małej na noc taką flaszkę :dry: może będzie spać dłużej :happy: Będę wdzięczna - dzIęki;-)

A ja dałam dziś malutka łyżeczkę jabłuszka Wojtusiowi.Troche był zdziwiony,ale chyba mu smakowało bo zjadł:-) jutro spróbuje dać dwie łyżeczki(mam takie dla maluszków i są naprawdę małe).
A nad kleikiem też się zastanawiam,ale to w nastepnym tygodniu i chcę spróbowac tez dawać łyżeczką:-)

MYCHA-KLEIK RYŻOWY FIRMY NUTRICIA BOBOVITA, KUPISZ GO CHYBA W KAŻDYM SKLEPIE SPOŻYWCZYM.DAJĘ 4 ŁYŻECZKI NA 150 ML MLEKA MODYFIKOWANEGO , JA IGOROWI DAJĘ NAN HA 1.SMOCZEK MAM DO BUTELKI TRÓJPRZEPŁYWOWY I KARMIĘ GO PRZY UŻYCIU TEGO SMOKA , BO MLEKO Z KLEIKIEM JEST GĘŚCIEJSZE I ZWYKŁY SMOK SIĘ ZATKA.POMIĘDZY KARMIENIEM MLEKIEM DAJĘ CODZIENNIE ŁYŻECZKĘ ALBO DWIE PRZECIERU JABŁKOWEGO, OSTATNIO FIRMY GERBER ALE SĄ RÓŻNE.IGOR NIE PIŁ NORMALNEJ HERBATKI ANI SAMEJ WODY Z GLUKOZĄ , BO NIE LUBIŁ TERAZ KUPIŁAM MU HERBATKĘ HIPP PO 4 MIESIĄCU MALINOWA Z DZIKĄ RÓŻĄ.DZIECI NA PIERSI NIE MUSZĄ DOSTAWAĆ NIC INNEGO JAK TYLKO PIERŚ DLATEGO MASZ JESZCZE CZAS NA DAWANIE MAŁEJ MILENCE CZEGOKOLWIEK INNEGO.MOŻE POŚPI CI DŁUŻEJ PO MLEKU Z KLEIKIEM ALE RACZEJ SIĘ NA TO NIE NASTAWIAJ, Z DOŚWIADCZENIA Z MOIMI DZIEĆMI WIEM ŻE TO NIC NIE DAJE:tak: :-) WSTAJĄ TAK SAMO JAK BY PIŁY SAMO MLEKO, WIĘC DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE.ZNAM JEDNAK PRZYPADKI ŻE NIEKTÓRE DZIECI ZACZEŁY LEPIEJ SYPIAĆ PO TAKIM ZAGĘSZCZONYM MLEKU :tak: TO ZALEŻY OD DZIECKA

A mój tłuścioszek waży za dużo- 6700!!!!:szok: :eek: Wprowadzam jej dietę:-D , tzn. na razie tylko odstawiam całkiem Bebilon, wracamy wyłącznie do cyca:tak: i będę ją karmić rzadziej (czytaj- wtedy jak zapłacze z głodu:tak: , bo do tej pory zanim zgłodniała dostawało już kolejny raz jeść);-)

Renee ,a pediatra stwersził że mała waży za dużo?Może zabardzo się przejmujesz ;-)
Mój mały ma już 7kg.tyle,że to chłpczyk i jest ok!!!

Adasia to ty dajesz więcej tego kleiku bo ja na 150wody 2 spore małe łyżeczki i też ten smoczek 3-uj przepływowy aventa!

Szymek po takim kleiku śpi dłużej,wcześniej budził się co 2 godz. a teraz śpi 5-6.:-) Pije z butli i każde mleczko zagęszczam:tak:

reklama
Ja tak daję 3-4 łyżeczki kleiku ale płaskie to może jak Ty dajesz dwie spore łyżeczki to wychodzi na to samo:-) :tak:
Dopóki nie kupiłam tego smoczka AVENT trójprzepływowego to strasznie się mały męczył z piciem

Do góry