reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja daję małej jedną butelkę Bebilonu dziennie przed położeniem spać a budzi mi się po 4 godz tzn śpi od 21.00 do 1.00. Tak sobie myślałam że gdyby spróbować podać jej np jedną łyżeczkę tego kleiku do mleczka to pośpi dłużej?:dry: jak mylicie mogę spróbować dać jej już np do 120 ml mleka jedną łyżeczkę, żeby zacząć spokojnie?? Adasia, Mamaoska a jak zachowywali się chłopcy ( chodzi mi o kupkę ) kiedy pierwszy raz podałyście kleik? w jakim byli wtedy wieku?

reklama
Mycha ja dziś podałam pierwszy raz kleik Adasiowi. Na 90ml Bebilonu wsypałam 1 łyżeczkę kleiku. I pierwszy raz wytrzymał 3godz bez jedzenia od niepamiętnych czasów. Kupkę zrobił normalną. Zastanawiam się tylko czy mam tak robić z każdym karmieniem. Teraz jadł w dzień co dwie godziny, to by trochę wydłużyło czas bez pokarmu. :confused:

MYCHA-kupki są bez zmian , przynajmniej w przypadku Igora.Ja kleik zaczełam mu podawać chyba z miesiąc temu :confused: Igor je co 4 godziny

Igor je co 4 godziny, a ja swojej wciskałam cycka co 2-2,5, nic dziwnego, że z niej taki kolos urósł. Dzisiaj to ją chyba nwet trochę przegłodziłam, bo dostała cyca 0 15:00 i kolejny raz dopiero po 19:00, ale nie dopominała się więc chyba z głodu nie umierała:-D ;-) . Muszę ją rzadziej karmić.

Pati dostaję tylko bebilon i herbatki.Wieczorem karmię jąokoło 19 mleko przed 21 trochę herbatki i o 22 mleko.Spi do 4-5. W ciągu dnia mleko pije na zmianę z herbatko co 2 godz.Tz. np. 9 mleko 11 herbatka 13 mleko 15 herbatka.Oczywiście jeśli nie jest akurat głodna bo śpi albo się rozgląda i niewoła to jej nie daję .Dopiero gdy zaczyma rękę wkładac do buźki i ssac.

Mycha pewnie,że sprubuj zapewniam,że mała dobrze będzie się czuła:tak:.Tak jak piszesz daj małą łyżeczke ale nie wiem czy nie będziesz musiała zmienić smoczek.
Szymek dostaje kleik półtora miesiąca temu i też zaczynałam od 1 łyżeczki.

Adasiu powiedz mi czy twojemu maluchowi też mleko bokiem ucieka jak karmisz.Ja koniecznie musze założyć śliniak lub pieluszke po brode:tak:

Dziś znowu zapodałam Wojtusiowu jabłuszko.Mam jabłka od taty z sadu więc nie pryskane i samo zdrowie.Wojtek początkowo był skonsternowany,ale potem to dzioba otwierał i łapał za łyżaczkę,wpychał ją do buzi,i umazał sobie buiznkę:-) a kleik zapodam chyba od niedzieli i zrobię tak jak radzicie 1 łyżkę na 120ml. na lepsze spanko.Tylko czy smoczek 2 wystarczy?

reklama
Ja wczoraj dałam małej do mleka płaską łyżeczkę (na 120 ml mleka) kleiku.
Zjadła moze 80ml i zasnęła. W nocy obudziła się o godzinę później niż zwykle. Bo normalnie pierwsze budzenie było o godz. 01.06 (jak w pysk strzelił co dzień tak samo:-D) a dzisiaj w nocy obudziła się o godz. 01.50 :-) mam nadzieję że to nie zbieg okoliczności ale następną porcję kleiku podam jej dopiero kiedy zrobi pierwszą kupkę żebym wiedziała że jest wszystko OK:tak:

Do góry