reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Wczoraj pytałam się pani doktor na szczepieniu czy mogę podać jabłka jak skończy 3 m-ce. Powiedziała że jeśli karmię sztucznie to mogę....i dziadek będzie robił jabłuszka też z własnego ogródka ...dla wnusiów ;)

ja mam pytanie ..kobietki jaki kleik dodajecie do mleka? może i ja bym spróbowała i spali by dłużej? :szok:

adasia i na nim nic nie pisze, że np. od 3 czy 5 miesięcy? :zawstydzona/y: i kiedy się go dodaje?...jak już rozrobię mleko to poprostu wsypuję i znowu mieszam?...

AGA MAZURY pisze na nim po 4 miesiącu ale spoko możesz go dawać.Ja wsypuję mleko + kleik i razem mieszam .Na 150 ml wody daję oczywiście 5 miarek mleka i 2-3 łyżeczki kleiku, tylko do takiej mieszanki musisz mieć inny smoczek , bo ten zwykły się zapcha.Ja mam AVENT trójprzepływowy i jest super, można dowolnie regulować przepływ mleka w zależności od gęstości:-)

Dziewczyny apropos smoczków, pytałam juz Was kiedys ale żadna mi nie odpowiedziała;-) , kiedy powinno sie dziecku wymienic smoczki na większe przy karmieniu normalnym mlekiem a nie zagęszczonym:confused: :-) ;-)

adasia ja mam tylko smoczki avent, właśnie miałam dwójki zamieniać na trójki ;) więc dobrze się składa :tak: a z jedynek nadal piją herbatkę...

rene na smockach avent pisze że trójki są od 3 miesiąca...albo po 3 miesiącu...nie pamiętam :)

słuchajcie kobietki jak już o smoczkach...to takie do ssania też sa określone wiekowo...tzn, e ja ich smoczki też muszę wymienić na te aventu od 3 do 6 miesięcy...bo to chyba ważne skoro są określone wiekowo rodzaje smoczków...te co teraz mają są od 0 do 3 miesięcy...

Mój Adaś nie chce jeść kleiku ryżowego. Zrobiłam mu 120mleka i 2 łyżeczki kleiku. Dziamał to 20 minut i wypił 10ml. Myślałam, że może mu nie leci, sprawdzałam, smoczek miał z większą dziurką. Nie jadł. a Jak zrobiłam zwykłe mleko to wypił w 10 minut. Chyba spróbuję kaszkę kukurydzianą, ale dobiero jak skończy 3 mies.

Renee smoczek 2 jest po 1 miesiącu a 3 po 2,3 miechu.Ale mój syn nie potrafi pić z 3 bo mu za szybko leci i jesmy z 2;-)

Poza tym Wojtek woli póki co samo mleczo bez kleiku.I nie wiem czy bebilon ha różni sie do zwyklego bo po tym zwykłym spał 8 godzin non stop:-) a po tym ha to max.5 godzin.

reklama
Do góry