reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

karmię piersią.. tylko i wyłacznie..
jednak wczesniej muszę wprowadzić stałe pokarmy ( z anką było tak samo) ponieważ wracam do pracy.. nie wyobrazam sobie jak mialabym uczyć Franka jeść po 18tej ( o 18tej wracam z roboty) kiedy już będę skonana.. pozatym jak mnie nie bedzie to też bedize coś musiał jesc prawda.. Ani tez wprowadziłam w 5tym miesiącu ( po skończeniu 4rech czyli trochę póxniej niż w przypadku dzieci butelkowych, ale wcześniej niż u dzieci na piersi) i wszystko jest OK -je normalnie .. dlatego teraz też tak zrobię.. nie z własnej ciekawości bo dziecko nie jest po to aby swoją ciekawość zaspakajać.

reklama
No ja w zasadzie nie dla własnej ciekawości chcę sprawdzac dziecko,ale też wracam do pracy i nie wyobrażam sobie,że nagle w 6 m-cu kiedy zaczynam pracować wprowadzam Wojkowi nowe pokarmy.A ciekawość raczej dotyczy tego,czy Mały będzie chciał się przystosować;-)

Ja w 95% karmię butlą w 5% cycem:tak:
to nowości można wprowadzać kiedy? bo pisze, że w 5 miesiącu...ale co to znaczy skończonym 5 czy skończonym 4?...

A więc mamy które wracają niedługo do pracy !!!

Od kiedy i co zaczynacie podawać dzieciom nowego do jedzenia ???

Matko jak mnie wk.....ją te linki, które nie są aktywne:wściekła/y:, no przecież nie chce mi sie przepisywac całego adresu:no:

reklama
Bardzo fajna stronka z tymi przepisami, znalazłam ją przez przypadek:tak:
Teraz nie będziemy miały problemu ze zrobieniem np zupki dla maleństwa, bo ja np jestem w tym zielona:baffled:tzn nie wiem co mogłabym dać a czego nie Milence, jak przyjdzie na to czas oczywiście.

Do góry