reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mycha ja dodałam masełka i pomimo tego ta zupa mojej roboty wydaje mi sie bezpłciowa smakowo.;-) Ale mała nawet zjadła:tak:

A tak się zastanawiałam, Agutka gotowała brokuły, czy możnaby np. dodać brukselkę zamiast brokułów?:confused: No i jeszcze jedno mnie zastanawia, właściwie to od którego miesiąca mozna zacząć wprowadzać jakieś mięso. Mój mąż kupił dziś kurczaka z jarzynami Gerbera, niby od 5 miesiąca, ale skoro Ala jadła zupkę dopiero 3 razy to chyba nie mogę jej tego jeszcze podać??:confused: :dry:

reklama
Renee ja zupkę z mięskiem podałam gdy Wojtuś jadł zupke jarzynową od 2-3 tygodni,a dokładnie kiedy skończył 5 m-cy.Jadł juz zupkę z cielęcinką,indykiem i kurczakiem.Z kurczakiem sama mu gotowałam i jak zawsze najbardziej mu wchodziła:-D

z miąskiem to gdy bobas skończy 5ms,
najlepiej z kurczakiem, królikiem czy indykiem,
pediatra powiedziała mi, żeby nie dawać z cielęciną.

Ja wczoraj ugotowałam małej mały zapas,:-D
16 słoiczków z zupką. Jak dałam jej bez masełka to ryk, niewiedziałam o co jej chodzi i już zwątpiłam w swoje zdolności kulinarne.
Ale już z masełkiem wcinała jak :-p dzik.:-p

Mój mąż kupił dziś kurczaka z jarzynami Gerbera, niby od 5 miesiąca

A propos tego właśnie dania. Ono ma w składzie groszek :baffled: Mój Piotruś strasznie cierpiał zawsze po tym kurczaczku, miewał gazy, nie mógł zrobić kupki a ja nie wiedziałam czemu. Zanim się zorientowałam, że to ten cholerny groszek tak mu bruździ to trochę czasu minęło :-( Swoją drogą co to za debilny pomysł, żeby dawać tak wzdymające warzywo do dania przeznaczonego dla dzieci od 5 miesiąca życia :wściekła/y:

Aaaa i dziewczyny - mamy alergików ze skazą białkową -uważajcie, bo niektóre dania mają w składzie mleko albo masło z mleka. A danie "Jarzynki z królikiem" Gerbera widziałam już w 2 wersjach: z masłem i bez niego, więc łatwo się nabrać. Te bez masła mają na etykiecie napis NOWOŚĆ.

Dziewczyny mam pytanie. Dziś musze odciągnąć małemu pokarm na jutro. tego co wiem to w lodówce może stać 24h. Problem mam w tym że nie mam takich pojemników na pokarm. Mam butelkę z aventu z zakrętką i czy mogę normalnie zakręcić smoczkiem zamknąć nakrętką i dać do lodówki. Wiecie jakie są butelki z aventu ale nie chodzi mi o te pojemniki z aventu bo ich nie mam i się zastanawiam czy normalnie w butelce moge trzymac te mleko w lodówce:confused: :confused: :confused:

Dziewczyny mam pytanie. Dziś musze odciągnąć małemu pokarm na jutro. tego co wiem to w lodówce może stać 24h. Problem mam w tym że nie mam takich pojemników na pokarm. Mam butelkę z aventu z zakrętką i czy mogę normalnie zakręcić smoczkiem zamknąć nakrętką i dać do lodówki. Wiecie jakie są butelki z aventu ale nie chodzi mi o te pojemniki z aventu bo ich nie mam i się zastanawiam czy normalnie w butelce moge trzymac te mleko w lodówce:confused: :confused: :confused:
No pewnie!!!:tak: Ja też jak odciągałam trzymałam w butelce.;-)

dziewczyny, co to znaczy, ze dostalyscie paczki z Hippa albo Gerbera? to oni cos moga przyslac?

Iwonka, jeśli w szpitalu wypełniałaś jakieś ankiety to też powinnaś dostać. Teraz z Hippa a miesiąc wcześniej bobovity :tak:
My wczoraj dostaliśmy z Hippa. Chociaż zupki Adaś przy chorobie je, bo mleczko to 60ml i płacz. Dynia baaaardzo mu podchodzi

reklama
Ja wypelniełam takie ankiety a dostałam tylko próbke kremiku z Johnsona i gazetkę Twoj Maluszek czy jakos tak.

Kurczę,juz wyrzuciłam ten słoiczek po zupce z indyka,z Gerbera a Wojtek zjadł wczoraj prawie cały słoiczek a biedny tak pierdział wczoraj,że szok.
Ciekawe czemu nie cielęcina skoro robią takie słoiczki:confused:

Do góry