reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mój Kamilek je narazie jabluszko z Gerbera a wczoraj i dziś jadła marchew z jablkiem z gerbera o wile lepiej mu smakuje niż same jabluszko. Zjadł dzisiaj więcej niż pół sloiczka :laugh2: Bardzo ladnie je z łyżeczki i wogóle nie pluje :szok:

reklama
Ja też dostałam paczkę z Hippa :tak: Ale ta zupka dynia + ziemniak jest fuj :baffled::no: !! chociaż Milenka ja zjadła, ale dodałam jej do niej trochę masełka. Ale naprawdę dziewczyny nie ma to jak ugotować zupkę samemu. Milenka potrafi zjeść cały słoiczek i wołać o jeszcze - jest tak smaczna,a daje do niej te same warzywa co są w zupce Gerbera czyli ziemniak, marchew, trochę pietruszki, selera i pora. Zupka jest pyszna. Gotuję jej na dwa dni i Milence bardzo smakuje. A gdy dwa dni z rzędu dałam jej jarzynowej z Gerbera to mi po godzinie od zjedzenia zupki płakała jak wściekła. Chyba ja brzuszek bolał :zawstydzona/y::no:

Ja wczoraj dostałam pierwszą paczkę z Hippa ale raczej taką koperte a niej ulotki i herbatkę jabłkową z melisą, mleczko i kaszkę w próbkach wszystko po 4mcu.

Mycha a napisz przepis na zupki jakie robisz Milence. Przydadzą mi sie jak zacznę robić Kamilkowi niedlugo.

Basiu kroję w kostkę średnią marchewkę, duży ziemniak, kawałek pietruszki, selera i trochę pora. Wszystko wrzucam do gotującej się wody (do garnka wlewam tyle wody żeby zakryło warzywa) potem zmniejszam palnik i gotuję pod przykryciem przez 30 min. (do miękkości) Następnie wybieram cedzakiem wszystkie warzywa, wrzucam do miksera i dolewam na oko wywaru (tyle, żebym nie musiała potem zagęszczać kleikiem) i miksuję na papkę. Zupka jets tak dobra że nie trzeba nic dodawać. CZasem piszą że można dać masełka albo odrobinę oliwy z oliwek:tak:. Trzeba pamiętać, żeby nie dać za dużo pietruszki bo pietruszka daje gorzki smak. Jeżeli tak sie stanie trzeba dać troszeczkę cukru i przegotować ;-)

A ja dostalam dla Oliwki na poczatku paczke tylko z BoboVity i dalej nic, HIPP nam nic nie przyslal, a my tak lubimy deserki z tej firmy :-( A co do dyni z ziemniakami to Oliwce bardzo to danie smakowalo :tak:

Mycha - dzięki ;-) Gotujesz tylko tą zupke czy jeszcze jakąś???:confused: :confused: :confused:

Mycha ja dzisiaj ugotowałam małej zupkę, ale wyszła mi taka bezpłciowa:eek: :sick: , nie wiem może dlatego tak mi się wydaje bo ja lubie wszystko dobrze dosolone i dopieprzone;-) , ale naprawde jakaś taka bez smaku:no: . Czy Ty solisz te zupki, albo słodzisz??:confused: :confused:

Baska na str. 51 tego wątku podawałam linka z przepisami, tzn. Agutka go poprawiała:-D , więc szukaj go w poście Agutki -"Przepisy na obiadki".;-)

Renee przepraszam ze sie wtrace ale dzieciaczkom najlepiej nie solic i nie slodzic jedzonka tak dlugo jak sie da, bo dziecko bedzie chcialo tylko doprawione danie dopiero wtedy gdy poczuje smak soli lub cukru (takie jest moje skromne zdanie :zawstydzona/y: )

reklama
Renee raczej nie powinno sie solić i cukrować, ale szczypta dziecku na pewno nie zaszkodzi :tak: ALe najlepiej dać trochę masełka. Zobaczysz ze zaraz smaczek będzie inny :tak:

Basiu narazie nie ma dużego wyboru w gotowaniu zupek. Gotuję tylko tę, ale można np raz ugotować tylko ziemniak z marchewką, innego dnia
ziemniak z marchewką i dodatkiem pora, a jeszcze innego dnia jarzynową dając z kazdej jarzynki po trochu. :tak:

Do góry