reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mycha,no to super! :tak: Ja wiem,o ktore mleko Ci chodzi,bo Mama mi mowila,ze tez mnie na nim chowala. ;-) No i fakt - jest przepyszne! Mozna je jesc lychami! :-p Nie to co NAN,ktory brzydko pachnie. :baffled: Jak jakas scierka od podlogi. :-(

A ja tak dzis liczylam,ile ta Moja Zuzia dziennie je... Wyszlo,ze malo... No,ale skoro wiecej nie chce,to nie bede Jej przeciez zmuszac. ;-) :-)

reklama
Moje dziecko je owiele mniej niż w pierwszych miesiącach teraz wystarcza mu cycor co 3-4 godziny. W nocy zdarza się, że wcale nie je a jak rano wstanie to za bardzo nie krzyczy za jedzeniem. Nie wiem czy to dobrze. Od ostatniego szczepienia przybył na wadze tylko 340 g:-(. Trochę się tym martwie bo widzę, że robi się chudszy. Lekarz mówi, że jego waga jest w normie i że już teraz nie będzie tak przybierał.

mamamarcela u nas jest tak samo, ola też je rzadziej niż na początku i za dużo nie przybiera (ok 500 miesięcznie), też mnie to martwi, bo tak na logikę, to teraz dziecko powinno jeść coraz więcej. pocieszam się, że sama najlepiej wie ile potrzebuje i najważniejsze, że w ogóle przybiera na wadze.

ola w niedzielę pierwszy raz dostała jabłuszko-3 łyżeczki. krzywiła się niemiłosiernie ale jadła. dziś zjadła 5 łyżeczek, dalej się krzywiła i trochę bez przekonania połykała. miałam taki ubaw, że aż żałowałam, że jesteśmy same i nikt nie widzi tych minek. dałam jej gerbera, takie troszkę kwaskowe jest, może dlatego nie bardzo jej podeszło. jutro spróbuję sama jej utrzeć

Moja Majula też je teraz o wiele mniej niż np. gdy miała 2ms.
Tylko przed snem dużo wcina.

Właśnie zjadła jabłuszko, aż łzy w oczach miałam tak
:-D ślicznie jadła.:-D
I wcale nie zamiatała tak jęzorkiem jak na początku, że wszystko było z powrotem na łyżeczce.:-p Robi postępy.:tak:

Mju! Moja natasza też woli zupki od deserków! Z tych ostatnich to najchętniej jadła jabłko z dynią bo to prawie jak obiadowe danie!:-)

A Alicja zjadła dzisiaj cały słoiczek deserku:szok: , pierwszy raz zjadła cały słoik:eek: :tak: , a posmakowało jej tak jabłuszko z brzoskwiniami i bananem z Hippa, bo naprawdę było pyszne, mamusi też podeszło, tak, że aż słoiczek od środka wylizała:-p :-D :laugh2:

Mychuś najwazniejsze ze to mleko smakuje Milence i ze nic Jej nie jest. Przeciez wiekszosc z nas byla wychowana na takim mleku, a ja to pilam mleczko prosto od krowki-a teraz wszyscy mowia ze nie wolno dziecku dawac takiego mleka, a mnie jakos nic nie bylo, dlategow wielu sprawach zdaje sie na mame albo tesciowa bo jak nam nic nie bylo to mojemu dziecku tez pewnie nie zaszkodzi :tak:

A ja dalam dzisiaj Oliwii na obiad szpinak z ziemniakami z HIPPa. Smierdzialo to okropnie :baffled: :no: Oliwii tez to nie podeszlo ale jadla, miala tak skrzywiona mina ze sama sie dziwilam ze to je :eek: ale skoro jadla to JEj dawalam, jak zjadla 2/3 sloiczka to zrobila juz taka mine straszna, wyplula to na mnie i zaczela poplakiwac. JAk powiedzialam Jej ze Mamusia juz Jej nie da to od razu sie usmiechnela i rozbawila na calego :-D

Ja dzisiaj odebralam paczke z Hippa, mleczko, kaszka, soczek i obiadek, dynia z ziemniaczkiem, i o dziwo poszlo lepiej niz z pierwsza zupka jarzynowa bobovity, ale nie dziwię sie mu bo niedobra, fujjjj, a dynia z ziemniczkiem slodkawa, naprawde o niebo lepsza, polecam ;-)

u nas tez byla premiera. Dorotka dostala zupke z Gerbera ziemniaczek, marchewka i pietruszka. na sloiczku bylo napisane, ze od 4 miesiaca. Mala wcinala, az sie jej uszy trzesly, a potem pod wieczor i wieczorem placz i marudzenie. na drugi dzien znowu dostala zupki, znowu wcinala z apetytem a wieczorem to samo - placz i marudzenie. ale nie miala ani wzdec, ani wysypki, ani biegunki. no i nie wiem, czy to po zupce, czy nie :confused:

reklama
Też zaczęłam Romkowi dawać soczek - jego pierwsze "niemleko". Dziś trzeci dzień dostawał, ale chyba za dużo mu dałam, bo dziś strasznie dużo kupy robił i trochę ze śluzem, więc mu jutro odpuszczam. A potam dam marchewkę z jabłkiem.

Do góry