reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Adasiu,Zuzia probowala juz kaszke z jabluszkiem,malinami i bananem,no i kazda Jej smakowala. :-D Ale ja nie podaje tej kaszki lyzeczka,tylko dosypuje do butli z mlekiem. :-) :tak:

reklama
Adaś lubi kaszkę jabłkową równie jak i malinową. Innych jeszcze nie kosztował. Tylko my Adasiu robimy na wodzie i gęstą podajemy łyżeczką, inaczej Adasiek nie chciał jeść kaszek.

Dziś w końcu wrócił mu apetyt i nadrabia zaległości. Jadł dziś zupkę jarzynową z indykim. Aż mu się uszy trzęsły tak mu smakowało. Potem jeszcze zjadł 2 chrupki kukurydziane.
A w poprzednie dni, jak nie chciał nic jeść zrobiłam mu kleik ryżowy wymieszałam z jabłuszkiem lub innym deserkiem (1/2 słoiczka). To chociaż chętnie zjadał.

Madzia, a nie za wczesnie na miesko? podobno dopiero od 6 miesiaca. ale na prawde nie wiem, Dorotka to bedzie taki maly krolik doswiadczalny, jesli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmow. na razie zjadla 4 x zupki warzywne 2 od gerbera i 2 z bobovity. po bobovicie nic jej nie bylo, a po gerberku to wlasnie przed chwila dostala atak placzu, a ma zatwardzenie, juz dzis zrobila dwie male geste kupki :-(jutro sprobuje ugotowac zupke sama. juz posciagalam z netu cale mnostwo przepisow :-)

Dziś byłam z małym u pediatry. Wazy już 7600gr mierzy 65 cm. Jeżeli chodzi o wprowadzenie produktów to pediatra pozwolila mi na zupki jednoskładnikowe potem dwu i trzy i z mięskiem z królika alo z indyka. Powiedziała zeby kupować słoiczkowe bo są dokładnie przebadane a ugotować samej nie radzi bo niewiadomo jakie są warzywa itd. Takze zacznę od jutra wprowadzac mu zupkę. Jak wrócę do prac to bedzie mial odciągane mleczko, potem deserek i zupkę :-D

A co do zębów pytałam sie jej czy kamilkowi wychodzą bo tak strasznie pcha te swoje rączki do buzi - ale nie wychodzą rozwija mu się slinotok. I powiedziała, ze dobrze, ze jeszcze nie wychodza bo jak tak wczesnie wychodzą to te zęby są potem słabe najlepiej zeby wyszły około 6-7mca.

a jakie sa zupki jednoskladnikowe? szukalam ostatnio w sklepie, ale byly tylko kilkuskladnikowe. najmniej bylo w pierwsza zupka krem z bobovity, marchew, ziemniak i por

Iwonko to podziel się tymi przepisami :tak:

O tych ząbkach to też słyszałam, że im później wyjdą tym są zdrowsze.

co do kaszki to my narazie tylko malinową /taka trochę mdła mi się wydaje/
karmię piersią ale na noc Majula dostaje butle z mleczkiem i kaszką, w sumie to lekarz powiedział, że i tak DOBRZE /tzn. dużo/ przybiera na wadze, więc kaszka jest zbędna takiej
:-)okrągłej klusce:-D

a jaka jest różnica między ryżową a gryczano-ryżową, w smaku czy jak?

a z tym miąskiem to w sumie jak dzieciątko dobrze reaguje to niema chyba problemu

A My dzisiaj z Zuzia kupilysmy kaszke BoboVity o smaku brzoskwiniowym. DZIEWCZYNY!!! Jak dla mnie to ona jest najlepsza! :tak: Pod wzgledem smaku i zapachu! Czuc w niej brzoskwinki. :-D Za ktorymi zreszta przepadam. :-p Mniam! Pyszna jest! :tak: :-D
A na podwieczorek Zuzia zjadla dzis pol sloiczka "Jablka i gruszki" z Hippa. :-D

iwonka - o jednoskładnikową to chodzi z marchewki niewiem czy taka jest bo nie widziałam w sklepie ale mąż coś mówił, że jest i niewiem czy to czasami nie sama marchew.A potem np daje się marchew ziemniak itd

reklama
no wlasnie bylam dzis na poszukiwaniach w tesco i znalazlam "mloda marchew" ale to nie zupka tylko bardziej deserek, a zupki sa najmniej trzyskladnikowe. ale glownie marchew i ziemniak a tego pora to tylko 2%. jutro sprobuje ugotowac sama marchew z ziemniaczkiem. nawet kupilam jakies drozsze ziemniaki, zeby byly lepsze, bo te na straganach to sa okropne :-)

Do góry