reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ryba jak kupowałam małe paczki Bebilonu, to tak jak piszesz wszystko było o.k., jak kupiłam dużą to się zaczęły rewolucje żołądkowe.:eek: :baffled: Do Bebilonu nie wrócę bo sie strasznie pienił:wściekła/y: .

A moja mała zjada 210 mleka nie zależnie czy jest gęściejsze z kleikiem czy samo mleko.

reklama
U Nas tez jest tylko NAN.

A dzis rozmawialam z babka - farmaceutka z apteki naszej osiedlowej. Ona urodzila a maju swoje 3 dziecko. I powiedziala,ze spokojnie do zupki,moge dodac Zuzi brokuly albo buraczka,skoro ma juz skonczone 4 miesiace. :szok: Czy ktoras z Was podawala te warzywka do jedzenia?

Mju,acha,czyli brokuly sa ok. Tylko,co z tymi burakami,hm...
Jesli chodzi o zupki,to ja daje Zuzi po spacerku,jak sie obudzi,zamiast jednej flaszki. :tak:

Mju tak, obiadek w pełni zastepuje mleko. Ja zaczełam co prawda Neli podawać dopiero co jabłuszko ale juz w tej chwili mleczko sie jej przesuneło o całe 1,5 godz gluzej po tym jabluszku.

Mju,tez to kojarze... Kurcze ciekawia mnie te w zupce,bo bym jutro to zaserwowala Zuzi,jakby co...

Ps. Masz swietna ilosc postow. :-p

mju
Fan(ka)

Mju zupka siłą rzeczy zastąpi jeden posiłek mleczny, no chyba że tej zupki mała zje Ci łyżeczkę;-). Ala zjada ok 6:00 cyca , koło 8:00 herbatka,potem koło 10:00 cyc, po godzinie deserek, koło 13:00 herbatka lub soczek, ok. 14:00 120ml NANa z kleikiem lub kaszką,16:00 herbatka, ok. 17:00 cyc i po 19:00 210 ml NANa z kleikiem lub samo mleko. Ale w ciągu dnia to ona nie zjada zbyt dużo:no: , bo ja wiem ze w cycach za wiele nie mam, ale skoro jej wystarcza.:-) Myslę, że jak zacznę jej dawac zupki, to zastąpię zupką ten posiłek o 14:00. Ale jeszcze z zupkami nie będę sie śpieszyć, a Tobie lekarz zalecił już podawać Anielce zupki:confused:
Mnie tak zastanawia jak dalej bedzie z tym karmieniem cycem. Mju do kiedy planujesz karmić małą???

Mju nie wydaje mi się żeby Anielcia miała miec jakieś rewolucje żołądkowe;-) , ja tam daję od razu pół słoiczka deserku nawet jeśli Ala je pierwszy raz jakiś nowy deserek. Nigdy nic jej sie nie działo.;-) :-)

reklama
Do góry