reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Podałam Pati łyżeczkę soku jabłkowego.Krzywiła się niesamowicie.PO dwóch dniach dałam sok jabłkowo-marchwiowy.Podałam w strzykawce bo po łyżeczce większośc była na śliniaku.Zobaczyłam żę na buźce wyskoczyły jej trzy krostki więc na razie odstawiłam bo niewiem czy to od tego.

reklama
Mycha, a z tym jedzeniem Milenki, moze nalezy szukac problemu gdzie indziej:confused: ? Moze nie chodzi tu o sama niechec do jedzenia (bo przeciez jabuszko je bez problemu), tylko o sposob podawania? Moze nie chce pic z butli(jesli dotyczy to podawania rowniez herbatek czy soczkow), a bedzie pic z kubeczka z ustnikiem? A jesli chodzi tylko o niechec do picia mleczka, to moze to co jej podajesz po prostu jej nie sluzy lub nie smakuje:baffled: ? Czytalam gdzies, ze jesli dziecku niesmakuje, lub nawet nie odpowiada z innych wzgledow:tak: (np boli je brzuszek, maja wzdecia, reaguja alergia lub nadmiernym ulewaniem) mleczko, to moga reagowac nawet histerycznie na widok butli!! Przeanalizuj to wszystko i moze sprobuj z innym? Trzymamy kciuki z Maciusiem, aby Milenka nie tracila kilogramkow(a raczej gramkow)!!!

A ja zrobilam dzis Zuzi zupke marchewkowa i mleczko zastapilam maselkiem. :tak: I rowniez baaardzo Jej smakowala i wszystko zjadla! :tak: :-D Ahhh,jak to dobrze,ze mi Kruszynka nie wybrzydza. :-D A co najlepsze,to juz 3ci dzionek zjada praktycznie cale jabluszko! :szok: :-D

Ola dzis kolejny dzień jadła deserek marchew-jabłuszko-winogronko Gerbera - śmiechu było co niemiara, bo tak on jej smakuje, że dosłownie łapie łyżeczki w biegu i chwyta mnie za ręce - che szybciej dostac do buzi pyszne mniam-mniam.
Pomyślałam sobie, że Krzysiowi przypomną sie te deserki ale jak chciałam mu dać do spróbowania to krzyczał nie-nie :happy:

Myszko jeśli mała tak mało je to podawaj jej za karzdym razem mleczko z kaszką lub kleikiem.Jest bardziej sytsze.
A karmienie z łyżeczki to nie takie straszne,poprostu musisz się przemóc.Ja Martyśke karmiłamtylko łyż od 4 mc.włącznie z napojami!.
Mówie Ci najlepej podawaj jej już gęsciejsze.A w nocy jak śpi to napewno wypije przez sen z butli.Powodzenia.

A ja mam problem z zupkam:-(i.Szymon nie chce ich jeść.Mało tego ma biegunke i potem boli go brzuch:-(.Już wszystko odstawiłam daje tylko kleik z mlekiem i herbatke.I jest dobrze
Jak czytam jak wasze dzieci tak ładnie jedzą ........:no:
I niewiem czy poczekać ?
A może dam mu coś kąkretniejszego!! Ale co?

Mamaoska z moim dzieckiem to jest tak że po prostu czasem pije mleczko co 3 czasem co 4-5 godz i tak już jest:dry: Kaszkę dodaję jej w ciągu dnia do mleka po łyżeczce dla smaku (bananową, malinową) a na noc z 3 łyżeczki. Chyba jest OK:tak: Ale mam zacząć jej dawać zupki, bo miała problem z kupką. Lekarka mi powiedziała że jak zacznie jeść warzywa i owoce to ta kupka będzie lepsza.
Tylko że jesteś kolejną osobą która pisze że Szymka boli brzuszek po zupce:no::no:

EDI z tego co pamiętam, też pisała, ze jej Wojtuś ma takie same problemy po zupce :no: A jakie wogóle zupki podajecie? bo ja mam zamiar dać małej dzisiaj ok 15.00 marchewkową z warzywami z Gerbera? Zaczynałyście najpierw dawać dzieciom samą marchewkę czy jak??

Ja tak czytam jak wy juz karmicie bobasy, ja tak się nie spiesze z nowościami, my tylko mleczko i troche do niego kaszki na noc.Mam zamiar wprowadzac pokarmy tak jak pisza, nic szybciej, mały rośnie jak na drożdzach, niczego mu nie brakuje, jest ok, a brzuszek myśle ze ma jeszcze czas na nowości ;-)

Agutko czy ty przygotowujesz Zuzi tą zupkę wg tego przepisu???

zupa marchwiowa z mlekiem modyfikowanym

1/2 małej marchwi (50 g)
średni ziemniak (70 g)
łyżeczka kiełku ryżowego (3 g)
60 g mleka modyfikowanego następnego
60 ml wody
1 porcja=180g

Warzywa po umyciu i obraniu pokrój w drobną kostkę. Włóż je do wrzątku i gotuj okoto dwudziestu minut. Miękkie warzywa zmiksuj, lub przetrzyj przez sitko, dodaj kleik i zagotuj, mieszając. Przygotuj mleko zgodnie z przepisem na opakowaniu Zmiksowane warzywa dokładnie wymieszaj z mlekiem modyfikowanym i podgrzej zupę. Sprawdź temperaturę przed podaniem.

Mysiu zgadza się WOjtek miał po zupce sensacje,ale chyba przeszły.
Ja sama gotuję zupkę i jest taka sama jak z tego przepisu;-) a lepiej smakuje niż ta ze sloiczka;-)

reklama
Do góry