reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

podczytuje sobie, co jedza wasze maluszki i musze powiedziec, ze juz maja niezle menu :-)

ja na razie karmie tylko piersia, moja lekarka zaleca zaczac od poczatku 5 miesiaca, jesli bede musiala. a jak nie, to moge nadal karmic tylko piersia. na razie mi sie nie spieszy z wprowadzaniem nowosci, bo mleka mam duzo, a do pracy wracam dopiero w kwietniu.

reklama
DZięki EDI, wszystko sobie dokładnie zapisałam, i bedzie czekac na Leonka!!!
Ja też zacznę, tak jak pisałam wcześniej, od 5 mc, wydaje mi się, ze taki maluch 3 mc nie jest jeszce gotowy na inne pokarmy, zwłaszcza jego układ pokarmowy.

u nas też tylko mleczko i tak bedzie przynajmniej do lutego a moze i pełne 6 miesięcy - jak na razie tym sie najada :)

Wiecie, ja tez jeszcze poczekam bo zauważyłam, że jak podałam Oleńce jabłuszko (2 razy to jakby ją po nim brzuszek bolał :-(. Mleczka mamy pod dostatkiem więc będziemy się nim rozkoszować :-)

A ja niestety nie mam mleczka juz od dawna i Oliweczka jest na Humanie. No i na naszej ostatniej wizycie w przychodni pani doktor kazal juz zaczac wprowadzac Oliwce inne pokarmy, powiedziala ze mozemy juz wszystkie te ktore sa "po 4 miesiacu". Oczywiscie stopniowo i w zaleznosci od reakcji Oliwki na nowe dania :tak:

U mnie niby jest sporo mleczka,ale chyba jest jakies slabe,bo Zuzia co pol godzinki,no max co godzinke wolala jesc,a ja nic nie moglam zrobic w domu. :baffled: Wiec teraz 3 razy dziennie podaje Jej NAN. :-) I jest super. :tak: No,a dzis zamiast jednej porcji mleczka dostala kaszke mleczna bananowa - ta,probke,ktora przyszla od BoboVity. :tak: :-D No i wypila 80ml! :-D A do tego jeszcze zrobilam Zuzi soczek z marchewki i jabluszka,wypila 60ml i wolala o jeszcze! :-D Tak Jej zasmakowal Mamusiny soczek. :tak: :-D

Agutko,każde dziecko jest inne i nie poinno się twierdzić,że najlepiej to tylko cycem.Wiem,bo sama musiałam Wojtka karmić co 1,5 godziny a odkąd wprowadziłam inne pokarmy i stuczne mleczko na wieczór jest dużo lepiej.No,niestety zupke musze wycofać bo boli brzuszek i są wieeelkie gazy w nocy,więc póki co pasujemy.

reklama
Edytko,ja wiem,ale tak bardzo chcialam jak najdluzej karmic Zuzie sama piersia... Tak bardzo... No,ale co zrobic - mam Malego Glodomorka,no i przeciez glodzic Jej nie bede. ;-) :-D Wazne,ze rosnie zdrowiutko! :tak: :-D

Do góry