reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Luczynko, szczerze mówiąc to pocieszyłaś mnie bo myślałam, że Filip je za mało. A jest tak: ok. 5.30-6-tej rano wypija 240 ml mleka, wstaje 8-9 i nic nie chce zjeść dopiero o 10-tej czasami zje parówkę lub jajeczniczkę albo pół kromki chlebka (najlepiej suchego w rączce) a jak nie zje to do zaśnięcia na drzemkę wypije 100-200 ml mleka (częściej 100), poźniej ok. 14-tej obiadek bywa, że zje tylko 3-4 łyżeczki i koniec a zmuszać go nie chcę. 17-18 mooooże zje jakiś słoiczkowy deserek lub banana lub jakiś inny owoc (samego jabłka nie chce) do tego podjada biszkopty i chrupki i ok. 21-ej na dobranoc kaszka oczywiście z butli. Zdarza mu się jeszcze, że w nocy ok. 1-ej wypija mleko ale to rzadko za to pije 200-300 ml herbatki w kilku ratach.

wiecie co, u mnie z jedzeniem wrecz odwrotnie - Nina je za dwoch, a wazy tylko 9500g i przybiera na wadze ostatnio 100g miesiecznie max.

Zjada:
7 - ok. 120 ml kaszki na gesto
9 - kanapka, do tego roznie parowka, twarozek, jajko, pomidor
11 - owoce,
14 - obiad
17 - podwieczorek (jogurt danio 120g:szok:, makaronik, zupka itp.)
20 - przed snem kaszka na gesto albo budyn (150 ml wody)

plus podjada od nas przy kazdej okazji. a najbardziej lubi chleb z maslem i parowki!!!

Rybciu moja Oliwia 300ml herbatki to wypija do jednego posilku :baffled: nie mowiac o tym co pije przez caly dzien, nam herbatki i soczki schodza w takich ilosciach ze :szok: nawet Vibovit ktory nie specjalnie lubi, pije gdy nie dam jej nic innego :dry:

Zuzia dzis na podwieczorek zjadla jajecznice z paroweczka. :-D
Pokrojona parowke wrzucilam na rozgrzane maselko,chwile podgrzalam i dodalam jajko. ;-)
Kielbacha :-p nie byla usmazona,tylko podgrzana. :tak:

Mniam! :-D

Z tego wszystkiego,Zozolka prawie nic nie wypila z wieczornej butli,tak sie nawcinala tego podwieczorku. :szok: :-D

Pati nadal niejada w ciągu dnia.Rano 5-6 mleko 150ml.KOło 9 pół paróweczki,12 deserek(nie zawsze).14-15 zupka czasami pół miseczki czasami 4 gryzy. 18-19 jogurt lubkisielek lub tylko picie. 21 mleko,1-2 mleko.Na ogól pośrednie jedzenia są zastąpione piciem.Zadnych kanapek,twarożków nawet słodzonych,żółtka z masełkiem-zje dwa gryzy i koniec.

Filip przez trzy dni w ogóle nie chciał jeść obiadu:no:, a przez cały dzień ogólnie jadał mało bo tylko pół kromeczki chleba z samym masłem (wszystko co na tym to wróg), 200 ml mleka i kilka winogron a wieczorem kasza z butli. Nadrabiał w nocy:tak: ok. 1-ej 200 ml mleka i ok. 5-6-ej 240 ml. I w końcu dzisiaj dałam mu obiadek ze słoiczka i zjadł cały:baffled:.

Mija ja MARZE o tym zeby moja Oliwcia jadla tyle co Twoje Pati teraz :tak:ale nie zapeszam bo po tym lekarstwie ktora daje Jej na apetyt dzis w koncu zaczelo sie cos dziac i Mala je :-)

Filip nadal domowymi obiadami pluje a ze słoiczków wcina z wielkim apetytem. Teraz znowu problem był bo w ogóle nie chciał nic pić w ciągu dnia, ale zaczęło się to odkąd podałam mu Vibovit a ten mu wcale nie smakuje i się chyba zraził. Teraz Vibovit dostaje w nocy kiedy jest mu wszystko jedno a w ciągu dnia pije ale tylko wodę lub herbatkę (cieniutką czarną) posłodzoną miodem.
Kupiłam dzisiaj zamiast Vibovitu Multi Sanostol jest ponoć o wiele lepszy w smaku, zobaczymy czy tak jest jak Filip zacznie to dostawać bo narazie to musimy wykończyć Vibovit.

reklama
Do góry