reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Patrycja,super zgrabniutko sama wcina. :-) :tak:

Zuzia tez je i prawa i lewa raczka - z przewaga tej prawej. ;-)
Czytalam ostatnio,ze dzieci dopiero w wieku 4 lat dochodza do tego,ktora raczka lepiej im cokolwiek robic. :tak:

Mija Patunia sliczniutko wyglada przy jedzonko :-):-D Slodziutka blondyneczka :tak:

Oliwka tez uzywa raz lewej a raz prawej raczi, w zaleznosci od nastroju :-p ale u nas jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze bedzie leworeczna bo G jest leworeczny no i polowa jego rodziny :szok::tak: a u mnie moj brat i dziadek.

Co do kaszek to ja kupuje tylko mleczno-ryzowe i mleczno-pszenne. Co do smakow to Oliwka je wszystkie, nie wybrzydza :-) Na zakupy jezdze zazwyczaj do REALa, CARREFOURa, TESCO lub AUCHAN wiec wybor mamy ooooogromny :-D

Zuzia miala dzis na podwieczorek taki oto deserek. :-D

* kawalek bialego twarozku (chyba z 5dag :-p dokladnie nie wiem,bo wzielam tak "na oko" ;-) )
* 2 lyzeczki smietany
* 2 lyzeczki cukru
* pol szklanki wisni z kompotu

To wszystko razem rozdziamdzialam widelcem i podalam Zuzi. :-D Uuuu,alee pychotaaaa! :-D :tak: :-D Niebo w gebie! :-p

U nas Pati nadal mało je.W dzień.W nocy nadrabia i na wadze przybywa odpowiednio.Martwić się nie powinnam.Lubi bardzo makaron.Chleba nienawidzi.

reklama
Jesli ktoras z Was twierdzi ze Jej dziecko je malo lub dziwnie, martwi sie to niech przeczyta co je moja Oliwka :baffled:

Oliwka wstaje okolo 8-9 rano i sniadan nie je wogole :no::baffled:. Wypija tylko herbatke, soczki, wode itp calymi wiadrami. Caly czas chodzi do kuchni i krzyczy o picie. Pierwszy posilek zjada po drzemce poludniowej czyli okolo 14-obiad :tak::dry: Potem czasami zje jakis deserek-podwieczorek okolo 17-18. Jak ma dobry dzien to ok 19 zje cwierc lub pol kromeczki chlebka(od swieta), ale zazwyczaj jest to tylko sam jeden plasterek szynki. O 21 (gdy idzie spac) wypija butelke mleka 250ml. I druga taka butle wypija o 1 w nocy. Czasami zje malinki, bo tylko ten owoc lubi.
Chleba nie je praktycznie wogole bo to dla niej najwieksza kara.
No i caly czas pije, pije, pije, pije.....
I co ja mam z nia zrobic :confused::-(
A co jest najsmieszniejsze to energii ma za dwoch i przybiera na wadze ladnie. W sumie skoro przybiera to nic zlego, tylko ze ja sie martwie ze bedzie miala malo witamin i roznych skladnikow odzywczych :-( Buuu...

Do góry