reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

a mój Niusiek je dosłownie wszystko co mu podam... Nie ma czegoś czego by nie zjadł... Nawet cytryne zjada i sie nie kwasi :eek: lubi wszystko bez wyjątków oczywiście nie dam mu czegoś czego nie może np coś pikantnego:no:

reklama
Wczoraj wynalazlam fajny przepis w ksiazce kucharskiej maluszka,ktora to Zuzia dostala na roczek. :tak:
I takie jedzonko wlasnie,zrobilam Jej na podwieczorek. :-)

* jajko
* kawalek bialego serka
* szczypiorek
* troszke smietany
* ewentualnie mozna nieco posolic

Wszystko razem zmieszac - PYCHOTA!!! :-D :tak:

Margolis odpowidam na Twoje pytanie :tak::-)

ok9.30 śniadanie kanapeczki, jajeczniczka albo coś w tym stylu
14.30 obiad
16.30 deserek
18 kanapeczki 1,5 kromki
20 butla z kaszą 240ml
i w nocy różnie 2-5 butla z mlekiem 210ml

Dajcie znać jak Wy robicie...

Ja karmię tak:

7:00 -> 180 mleka
9:00 -> kanapka
11:00 ->deserek
14:00 ->obiadek
16:00 -> 2xdanonek
18:00 -> podjada od nas trochę obiadu
20:00 -> 180 mleka

W nocy nic nie je, w między czasie zjada trochę chrupek kukurydzianych, albo jakies ciacha np. herbatniki. Z tym, że mój mały jest małym żarłokiem, jak tylko widzi, że my jemy to on tez się dopomina.

No to moje chyba większe żarłoki.... ale odpukać na razie zmiana działa i lepiej śpią w nocy i nie są takie marudne wieczorem.... widać to nie śpiące a głodne były.....

U Zuzi to jest tak:

7:00 - mleko - 210ml z kleikiem kukurydzianym
9:30 - kromka chlebka z jajecznica,szyneczka,serkiem,czy czyms innym
14:00 - obiadek
17:00 - owoc + podwieczorek - budyn,serek,chlebek,biszkopciki,czy cos innego
19:00 - 240ml mleka z kleikiem kukurydzianym

to u nas jest tak: 7.30-8.00 jogurt
9.00-10.00 2 kromki chleba z szyneczka,serkiem,dżemem itp itd
14.30-15.00 obiad
18.00 deserek typu budyń, kaszka z malinkami, danonek
19.30-20.00 kolacja
w międzyczasie owoce,ciasteczka,chrupki,czasem jakiś cukierek

U mnie Pati buntuje sie z jedzeniem znowu.Ze smakiem zjada tylko parówki.Na całą reszte grymasi i wyjmuje z buzi.Zupy,naleśniki które zawsze ładnie jadła oddaje z buzi.Juz niewiem co jej dawac.??:no:

reklama
A u nas tak idzie:
8.00 - śniadanko-jaeczniczka,kanapeczka lub kaszka na gęsto z owocami
10.30 - 2 śniadanko - owoce
13.00 - obiadek
16.00 - deserek(mleczny)
18.30 - kasza na gęsto
20.00 - 200ml.mleka

Do góry