reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Pati jadła:z Bobowty kupuje tylko ryżowe jabłkową,gruszkową,owoce leśne i truskawkową.Z Nestle czekoladową,morelową,bananową.Przeważnie pije mleko 3-4 razy dziennie( z nocą) bo chlebek ją w ząbki gryzie.

Ja staram sie kupowac tylko kaszki pszenne jakos do ryżowych jestem zrażona po problemach kupkowych Zuzi. jak tylko widze jakąś pszenną to juz wiem ze ja kupię :)
Dostaje rano bulte bo jak idzeiemy do przedszkola Zuzie zaprowadzic to nie mam czasu bawic sie aby kaszke łyżeczka jej podac, potem chlebem na śniadanko razem z mamą i na kolacje wtedy dostaje kaszkę. Noc juz przesypia całą.

teraz u nas na tapecie - Bobovity - smaczny sen - mleczno-wielozbożowa z kawałkami jabłek (tą własnie pluje) oraz czeka na swoja kolej mleczno-pszenna wieloowocowa

Filip nadal ma wstręt do kaszki podawanej łyżeczką i po prostu odmawia jedzenia jej, natomiast z butli wypije chętnie każdą. Najlepiej wieczorem przed spaniem, bo on do zaśnięcia lubi sobie possać i ja mu tego nie odmawiam. Niestety kaszki Bobovity "Smaczny Sen" u nas się nie sprawdzają tzn. może i Filip trochę lepiej po nich śpi a zresztą sama nie wiem w każdym razie ma po nich rozstrój żołądka. Dlatego te kaszki zostały wyeliminowane z menu.

reklama
Pati ślicznie sama je;-)
Wojtek też używa obu rączek,ale z przewagą prawej.
A co do kaszek to wieczorem leci " na dobranoc" a rano od czasu do czasu manna,albo jaka inna:tak:

Do góry