reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
A ja dalam dzis Zuzi kaszke BoboVity (dostalysmy jakis czas temu probke :tak: ) - po 12 miesiacu "Mleczno-Ryżowa z Jabłkami, Wanilią i Kuleczkami Ryżowymi". :-D
Jaka pysznaaaaaaaaaa! :-D :tak: :-D A jak pachnie! :szok: :-D Zuzi podeszla znakomicie! Kurde,az,chyba,sama bede sobie taka przyrzadzac! :szok: :-D :-p :tak:

MNIAM! :-D

Agutko ta kaszka jest bossska! Oliwka zjadla juz cale opakowanie :-p

A moja Oliwcia wypila dzisiaj pierwszy raz kakao :-) 100ml:tak:a jak Jej smakowalo! :szok::-D

Powoli zaczynam się zastanawiać nad odstawieniem butelki tylko jak to zrobić? A jak w ogóle wygląda pierwsze śniadanko i Was? Mleczko? Bo moje bąble piją zaraz po przebudzeniu po butli, a potem ok9.30 to już jedzą kaszkę, albo jajo albo parówki albo coś innego ....No i na kolację jest butla z kaszką .... Jak to zamienić? Szczególnie trudno z tą wieczorną butlą bo są już wtedy zmęczone i nie mam sumienia ich męczyć.

A ja dalam dzis Zuzi kaszke BoboVity (dostalysmy jakis czas temu probke :tak: ) - po 12 miesiacu "Mleczno-Ryżowa z Jabłkami, Wanilią i Kuleczkami Ryżowymi". :-D

my dostaliśmy tą paczkę wczoraj:tak:razem z życzeniami

Margolis u nas tak samo jak u Ciebie,po przebudzeniu butla, a potem tak koło 9 drugie śniadanko; jajecznica, paróweczka,jogurt,chlebek z dżemikiem, z szyneczką,tak na zmianę

Moja Oliwka budzi sie w godz. 8:30-10. Roznie to bywa i na sniadanie ma zazwyczaj kaszke na gesto, czasami tylko jajecznice. Mleko pije raz dziennie-wieczorem na sen. Margolis wydaje mi sie ze nasze dzieci sa jeszcze za male zeby calkowicie odsuac je od mleka, w koncu potrzebuja tego. Mnie nawet lekarka mowila ze obecnie to Oliwia potrzebuje ok 0,5l mleka na dobe. Ale ona i tak wypija 250ml no i je inne przetwory mleczne typu danonki, jogurty, serki, czasami zje budyn na mleku. Moze warto zebys zrezygnowala z porannej butli u MAluchow a ta wieczorna im zostaw;-)Moja Oliwka zasypia codziennei na tej butelce :-)

Ups! To zle CIe zrozumialam Margolis :zawstydzona/y:Ale ja dzis zakrecona jestem :baffled: A moze kubki-niekapki :confused: Choc moja Oliwia nie chce sie niekapkiem nawet bawic :eek::-:)wściekła/y:

reklama
Aniu tyle tylko ze moja Oliwia zasypia ok. 21:30-22 ;-)ALe i tak jestem bardzo zadowolona z Jej spania. Choc ja i tak chodze niewyspana :eek::baffled:

Do góry