reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Agutko, Macius tez je kaszki mleczne(choc ostatnio tatus o tym nie pamietal i zakupil mu na zapas 6szt bezmlecznych:szok:i musze je dosypywac do mleczka) wiec nie moge pomoc Ci z kaszka bezmleczna, ale jak ja gdzies zobacze, a jeszcze bedziesz potrzebowac, to sie z Toba skontaktuje:tak::-)

Macisiowi dalam ostatnio do jedzonka brzoskwinie i nektarynke, no i okazuje sie, ze teraz jak widzi nektarynki to caly sie trzesie, tak mu posmakowaly!!!! Brzoskwinie zjadl, ale mniej chetnie.
Ostatni po poludniu nie dostaje juz porcji mleczka ale jakies owoce. W sumie to ma juz tylko 2 wieksze posilki mleczne:z samego rana ok 6.30-7.00 kaszka(z 150ml wody) na gesto jedzona lyzeczka i wieczorem na sen ok 19.30-20.00 mleczko(z 210ml wody) z kaszka ryzowa. To chyba nie za malo, co? Ile mleczka(posilkow mlecznych) potrzebuja nasze dzieci?Ma w sumie 3 glowne posilki. W ciagu dnia oczywiscie obiadek-zupka lub danie ok 200ml(czasem ciut mniej a czasem wiecej) i raz ok 10-11.00 deserek 150-190ml i dodatkowo raz przewaznie ok 16.00 owoce.
Dzisiaj dostal chlebek z wedlinka i byl bardzo zadowolony:tak:

Ale mam pytanie do Was, w jakiej ilosci dajecie dzieciom na sniadanko czy kolacje chlebek lub buleczki? Macius jest zarlokiem i nie wiem ile mu dac, aby nie przesadzic, a on by zjadl chetnie duuuzo:-D I to zamiast mleczka czy kaszki? Czy oprocz tego?

Thea,dzieki Ci wielkie. ;-) Kurde,to,chyba,tylko u Nas cos bylo z nimi nie tak... :confused: :-(

Royannus,Zuzia zjada ze mna na sniadanko chlebek zamiast jednej porcyjki mleczka. :tak: :-) I jest to 1 kromeczka albo troszke wiecej niz jedna. ;-) Ze dwa razy zjadla 2 kromki chleba! :szok: :-p :-D

No i Zuzia dzis tez jadla (chyba 2gi raz) nektarynke. :tak: Ale Jej smakowala! :szok: :-D

ja to odgryzam skorke i daje wiki zeby sama sobie gryzla ale ozywiscie kanapeczke ja trzymam bo ona by ja w raczce rozgniotla i wyzucila ale nie zj wiecej niz jedna kromke czasem pol kromki tylko:tak:

Ja Pati chlebek rwę na kawałeczki i tak jej daję. Pewnie znowu was zbulwersuję ale Pati jadła rybkę. Trzy razy. Nic jej nie było. Nektarynki też jej smakowały.Po malinach się krzywiła.

wiki tez je nektarynki i brzoskwinie i bardzo jej smakuja az sie trzesie na ich widok hehe:tak::-D

Mammomarcela - ja daję Mai kawałek chleba do rączki, bo przeważnie je suchy!:laugh2:
ostatnio smaruję malinkowym dżemikiem /zrobionym przez Mamunię:-p:dull:/ i wtedy kroję w kostkę i sama jej daję!:tak: choć mogłaby się trochę usamodzielnić:dry: - wkońcu ma już 10 ms:blink:
Royanno ja daję Mai mały kawałek chlebka raz dziennie czasem dwa!:tak: ostatnio jak jej zęby dokuczaja to tarmosi skórkę niemiłosiernie wygląda jakby chciała ją rozszarpać!:wściekła/y::-D
a co do mleka to Maja dostaje
  • rano /do wyboru /: kisiel mleczny, kaszę mannę lub płatki ryżowe!:blink:
  • w ciągu dnia troszkę kaszki mlecznej z owockami!:tak:
  • wieczorem mleczko na pół z kaszką!:blink:
teraz jak sa te upały to odeszła nam jedna porcja mleka /150ml/ w ciągu dnia!

Wiktorek lubi "szarpać" piętki chleba:-). Daje mu chrupki kukurydziane ale te za szybko znikają i przerzuciłam się ostatnio na sucharki. Nad tym musi troche dłużej popracować :-D. Trochę przy tym podrapie sobie dziąsełka, a resztę tak długo "mamla" w buźce aż zmięknie a przy okazji można tak fajnie część pokruszyć. Super zabawa ale ja mam później sporo sprzątania :hmm:. Ale czego się nie robi dla dzieci :sorry2:.

reklama
Do góry