Agutko, Macius tez je kaszki mleczne(choc ostatnio tatus o tym nie pamietal i zakupil mu na zapas 6szt bezmlecznych
i musze je dosypywac do mleczka) wiec nie moge pomoc Ci z kaszka bezmleczna, ale jak ja gdzies zobacze, a jeszcze bedziesz potrzebowac, to sie z Toba skontaktuje
:-)
Macisiowi dalam ostatnio do jedzonka brzoskwinie i nektarynke, no i okazuje sie, ze teraz jak widzi nektarynki to caly sie trzesie, tak mu posmakowaly!!!! Brzoskwinie zjadl, ale mniej chetnie.
Ostatni po poludniu nie dostaje juz porcji mleczka ale jakies owoce. W sumie to ma juz tylko 2 wieksze posilki mleczne:z samego rana ok 6.30-7.00 kaszka(z 150ml wody) na gesto jedzona lyzeczka i wieczorem na sen ok 19.30-20.00 mleczko(z 210ml wody) z kaszka ryzowa. To chyba nie za malo, co? Ile mleczka(posilkow mlecznych) potrzebuja nasze dzieci?Ma w sumie 3 glowne posilki. W ciagu dnia oczywiscie obiadek-zupka lub danie ok 200ml(czasem ciut mniej a czasem wiecej) i raz ok 10-11.00 deserek 150-190ml i dodatkowo raz przewaznie ok 16.00 owoce.
Dzisiaj dostal chlebek z wedlinka i byl bardzo zadowolony
Ale mam pytanie do Was, w jakiej ilosci dajecie dzieciom na sniadanko czy kolacje chlebek lub buleczki? Macius jest zarlokiem i nie wiem ile mu dac, aby nie przesadzic, a on by zjadl chetnie duuuzo
I to zamiast mleczka czy kaszki? Czy oprocz tego?