reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ola rąbie chlebek i bułeczki aż miło, daję jej świeże i jeszcze nigdy nic jej nie było. Lekko czerstwawy chlebek jest dużo zdrowszy. Poza tym Ola uwielbia wędlinkę, parówki drobiowe albo cielęce (jak usiądzie z nami do śniadanka to potrafi zjeść całą parówę, wypiwszy wcześniej dwoją porcję mleczka).
Wczoraj jadła świeże malinki i brzoskwinie, co dla mnie jest wielkim wydarzeniem, bo do tej pory nie chciała żadnych świeżych owocków, tylko słoiczki.
Tak więc moje dzieciątko ewidentnie odzyskało apetyt:-)

reklama
Cześć Dziewczyny!

Dawnoooooo mnie tu nie było .... poczytałam sobie troszkę i widzę że jadłospis naszych dzieci bardzo się wzbogacił.
Mój Michaś je codziennie swieży chlebek z masełkiem i do tego albo paróweczkę cielęcą albo szyneczkę. Po świeżym mu nic nie jest, więc taki mu daję, ale słyszałam o tym, że generalnie taki 1-2 dniowy jest najzdrowszy i to nie tylko dla małych dzieci.
Zajada ten chlebuś aż mu się uszy trzęsą. Dwa razy w tygodniu daje mu też danonki, uwielbia je ... jak się kończą to płacze.Wogóle od jakiegoś czasu je mleczko tylko dwa razy dziennie. Przesypia całe noce mimo, że nie je żadnych kaszek, pije Nuramigen bo innego mleka nie lubi i już. A ja po konsultacji z lekarzem dałam sobie spokój z próbą przestawiania go na inne mleko.
Kaszki ryżowej ani manny nie je ... krzywi się i pluje nimi.
Ale widocznie to co je mu w zupełności wystracza bo waży prawie 11 kg i jest naprawdę dużym chłopczykiem. Wyglada na 1,5 roczku conajmniej :)

Ale bez ładu i składu napisałam .... ale spieszyłam się ....

Sciskam Was pa

Adaś równiez na śniadanko musi miec kaszkę i koniec. Jak je danonki (2-3 razy w tygodniu) to odrazu 2 sztuki, bo po jednym robi w=awanturę, że ma za mało. Na podwieczorek zjada albo jajecznicę, albo kanapeczkę z szyneczką. Wczoraj wymieszałam jogurt naturalny ze świeżymi owocami. Zjadł 3/4 kubeczka.

Dziewczyny,mam pytanie. Czy ktoras z Was ostatnio widziala gdzies w sklepie kaszke BoboVity (bezmleczna) o smaku brzoskwiniowym? Bo kurde zawsze ja Zuzi kupowalam,ale teraz nigdzie jej znalezc nie moge. :no: Wycofali ja ze sprzedazy,czy co? :confused: :baffled:

Ja wczoraj zaserwowałam Marcelowi krem bananowo- morelowy z jogurtem z Bobo Vity i znowu dostał biegunki. Tak jak po kaszce morelowej, więc morelom narazie stop.

A MY WCZORAJ KUPILISMY JABKA Z CYNAMONEM I MAKARONEM GERBERA DZIS AN PODWIECZOREK DAM WIKI I ZOBACZYMY CZY JEJ ZASMAKUJE:tak:

Ostatnio zrobiłam Mai zupkę ale już nieużywałam blendera - ślicznie dźiamdźioli!:tak: tylko że prawie zawsze muszę jej dać jeszcze coś do przekąśnięcia - bo się domaga!
ile dajecie zupki?:rofl2: ja robie w słoiczki po koncentratach czyli 215ml. :tak:
czy wasze bobasy zjadają te duże słoiczki?

Maja uwielbia pałaszować świeże malinki:-):tak: a dzis pierwszy raz spróbuje kaszki pszennej!:baffled:

dzikidzik - mój Kamilek je te obiadki i zupki w wiekszych słoiczkch tam jest 190g. Przeważnie zje cały a czasem troszke na dnie zostawi. Ale mój Kamilek jak jestem w pracy to je o 8 kaszkę a o 12-13 obiadek i oczywiscie pije herbatke albo soczek.

Dzisiaj dałam małemu kluseczkę ale się cieszył, że ją je :-):-D Kupuję mu miśkopty które uwielbia i ostatnio kupiłam mu też misiowy sad - mus owocowy z nestle pycha to jest o smaku jabłka truskawki i banany :-) Na wieczór Kamilek je kaszkę SMACZNY SEN wieloowocową mleczno-wielozbożową jest pycha. A tak chlebka mu tez daję ale niedługo zacznę mu robić takie mae kanapeczki z masełkiem i szyneczką :-)

dziewczyny a jakie kupujecie danonki???

reklama
Luczynko,dzieki,ze zauwazylas moje pytanie i mi na nie (powiedzmy :-p) odpowiedzialas. ;-)

Wczoraj i dzisiaj Moja Zuziuleczka zajadala sie zupka fasolowa,ktora Jej bardzo smakowala. :tak: :-) A na deserek dostala swieze malinki i tak szybko je wciela,ze nawet nie zauwazylam,kiedy zniknely z miseczki! :szok: :-D

Poza tym w sklepie nie bylo naszego "niebieskiego" mleczka,wiec kupilam Bebiko2. I o dziwo,Zuzia zjadla cala porcje (210ml)! :szok: I Jej smakowalo. :tak: Fakt jest taki,ze jest ono o wiele smaczniejsze i o wiele wiele ladniej pachnie,niz Nan,ktorego kiedys uzywalysmy i Zuzia nim plula. :sick: Wiec,byc moze przejdziemy na Bebiko - takze dla mojej wygody :zawstydzona/y:,bo nie bede musiala stac nad garem i pilnowac,zeby mi nie wykipialo. :-p :zawstydzona/y: :-D

Do góry