reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
ja wiktori daje prawie wszysto oprocz smazonego zuplki takie jakdla nas tylko bez smietany i mniej soli:tak:a moja kuzynka sojemu synkowi ktory tez juz skonczyl 9 msc daje wszystko nawet smazone zeczy i nic mu nie jest ale ja wole jeszcze nie dawac takich tlustych rzeczy:tak:bardzo lubi kaszki na dobry sen z kawalkami jabuszka jest najlepsza:tak:;-)

Moje bąble jadły dzisiaj to z rybą z Bobovity i wciągnęły dość szybko. Strasznie śmierdziało to rybą ale im najwyraźniej podeszło...

Moja paniusia chyba bardzo wybredna jest - jak zje kaszkę to potem dwa dni chce czegoś innego i kaszy nie tknie, trochę odczekam i znowu pałaszuje :)
wczoraj na obiadek wcinała schabik ze śliwkami (z gotowca) , bez większych rewelacji niestety :(

ja kupilam wczoraj wiki kaszke mleczno-ryzowa o smaku truskawki z jogurtem z humany jest bardzo smaczna sama ja podjadam hehe daje tez do chrupania flipsy czekoladowe bardzo je lubi:tak:

dziś na wizycie pani dr powiedziała,że przemko może spokojnie wcinać danonki,serki danio i inny taki nabiał,a nawet zwykły naturalny jogurt.
poza tym ostatnio w mamo to ja mówili,że roczne dziecko może pić już kakao,ale na mleku modyfikowanym
Ale my na razie ze względu na chorobę Przemcia na diecie jesteśmy, tylko marchew,ziemniaczki, jabłuszko i dużo picia

dziś na wizycie pani dr powiedziała,że przemko może spokojnie wcinać danonki,serki danio i inny taki nabiał,a nawet zwykły naturalny jogurt.
poza tym ostatnio w mamo to ja mówili,że roczne dziecko może pić już kakao,ale na mleku modyfikowanym
Ale my na razie ze względu na chorobę Przemcia na diecie jesteśmy, tylko marchew,ziemniaczki, jabłuszko i dużo picia

To ja nie rozumiem to w końcu może to jeść czy nie??? Ja tam jeszcze żadnych danonków mu nie dam. W końcu napisał na nich producent, że są dla dzieci powyżej 3 lat.

a my dzis an sniadanko jadlysmy buleczki mleczne dzemem truskawkowo waniliowy moja mam z niemiec przywiozl bo takie tam robi pyszne sa wiki wcine te buleczki az sie uszka jej trzesa hehe

Leoś tez wcina na śniadanka mleczną bułkę z masełkiem, bardzo je lubi, ja zresztą tez, więc razem wcinamy ;-)
Polecem kaszkę truskawkową Nestle, naprawdę smaczna i do tego jak pachnie truskawkami!!!!!!!!!!! mniam!!!!!! sama bym ja wciągneła ;-)

reklama
A moje brzdące jadły dziś szpinak z ziemniakami z Bobovity. Kiedyś z Hippa nie dały rady a dziś wcinały.

Do góry