reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A mam jeszcze pytanie dlaczego właściwie maluchy powinny jeść masło a nie margarynę?? Ja kupuję zwykle Ramę z oliwą z oliwek i nie bardzo chce mi się specjalnie dla bąbli kupować masło, szczególnie że one w zasadzie podjadają bułeczki ode mnie a nie jakoś specjalnie je jedzą na jakiś posiłek.

A widziałam gdzieś nawet specjalne masło dla dzieci ale nie kupiłam.

reklama
To ja nie rozumiem to w końcu może to jeść czy nie??? Ja tam jeszcze żadnych danonków mu nie dam. W końcu napisał na nich producent, że są dla dzieci powyżej 3 lat.

Zdaniem mojej pediatry Przemko może już jeść jogurty,serki,kefir.
Ale to tylko zdanie mojej pediatry i Ty Margolis nie musisz tego podawać swoim dzieciaczkom.W końcu to Ty ostatecznie jako ich mama decydujesz co zjedzą czego nie.Ja zdecydowałam że Przemko będzie jadł jogurty, danonki i serki homogenizowane.A producent może sobie na nich napisać nawet że są od 18 lat:-p

Dziwna sprawa z tymi danonkami. Nam też lekarka powiedziała, że już mogę dawać Oli (gdyby ona tylko chciała je jeść:-:)crazy:), większość lekarzy chyba nie ma nic przeciwko temu, a producent twierdzi, że od 3 lat. I bądź tu człowieku mądry. Ja na pewno nie będę czekać do 3 lat, za jakiś czas spróbuję znowu , może Oli posmakują

Mnie sie wydaje ze producent Danonkow piszac ze sa one od 3 roku zycia zabezpieczyl sie tym samym na wszelki wypadek gdyby cos po nich dolegalo jakiemus mlodszemu Brzdacowi. Zawsze wtedy moze zwalic wine na rodzicow ze mu to podaja a on ma swiety spokoj bo nie moga sie do niego przyczepic.

A Oliwcia wcina Danonki az jej sie uszy trzesa :-p;-):-D I kupuje Jej jeszcze Bakusie, smakuje Jej zwlaszcza biszkoptowy :tak: Mowie WAm-pychotka :-p:-)

Jej , a mi Emi właśnie się zbuntowała żadnej kaszki, pod żadną postacią nie chce! woli dorosłe bułeczki mamusi, ostatnio tato przyniósł szyneczkę od górali , to się tak zajadała, że gdyby nie zdrowy rozsądek rodziców to by pożarła ją w całości :tak:

Co z mięskiem: do tej pory jadła kurczaki, indyki i króliki, ale ostatnio dostaje schabik i nawet dwa razy szynkę (tylko chyba powoli bardzo ją trawiła).

Jakie mięsko podajecie?

Thea,ja Zuzi do zupki dodaje albo piers z kurczaka albo schabik. :-) :tak:
Dodatkowo na sniadanko,Moja Coreczka,czesto zjada kanapeczki ze szyneczka drobiowa. :tak: :-)

Thea ja daje Oliwii kazde miesko i to praktycznie do samego poczatku bo nasza lekarka powiedziala ze nie ma znaczenia jakie mieso, wazne zeby bylo chude! takie fajne dla dzieciatka ;-)

A moja Oliwia zawsze na sniadanie je kaszke na gesto. Jak robilam jej jajecznice lub kanapeczke to nie chcial jesc. Popoludniu to i owszem ale rano musi byc kaszka :tak::-)

a dajecie Maluchom świeże pieczywo?
bo ja słyszałam ze to nie najlepiej!:no: dałam jej bo niepomyślałam świeży chleb i były krzyki wieczorem /normalnie takie jak na kolkę:-:)szok:/

Dzikidzik a jakie pieczywo jak nie swieze :confused::eek: no bo przeciez chyba nie jakis stary chleb :no: Ale moze dalas Malej chleb taki jeszcze cieplutki bo to moze zaszkodzic na watrobe nawet doroslemu :-(

reklama
Do góry