reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A mam jeszcze pytanie dlaczego właściwie maluchy powinny jeść masło a nie margarynę?? Ja kupuję zwykle Ramę z oliwą z oliwek i nie bardzo chce mi się specjalnie dla bąbli kupować masło, szczególnie że one w zasadzie podjadają bułeczki ode mnie a nie jakoś specjalnie je jedzą na jakiś posiłek.

A widziałam gdzieś nawet specjalne masło dla dzieci ale nie kupiłam.

reklama
To ja nie rozumiem to w końcu może to jeść czy nie??? Ja tam jeszcze żadnych danonków mu nie dam. W końcu napisał na nich producent, że są dla dzieci powyżej 3 lat.

Zdaniem mojej pediatry Przemko może już jeść jogurty,serki,kefir.
Ale to tylko zdanie mojej pediatry i Ty Margolis nie musisz tego podawać swoim dzieciaczkom.W końcu to Ty ostatecznie jako ich mama decydujesz co zjedzą czego nie.Ja zdecydowałam że Przemko będzie jadł jogurty, danonki i serki homogenizowane.A producent może sobie na nich napisać nawet że są od 18 lat:-p

Dziwna sprawa z tymi danonkami. Nam też lekarka powiedziała, że już mogę dawać Oli (gdyby ona tylko chciała je jeść:-:)crazy:), większość lekarzy chyba nie ma nic przeciwko temu, a producent twierdzi, że od 3 lat. I bądź tu człowieku mądry. Ja na pewno nie będę czekać do 3 lat, za jakiś czas spróbuję znowu , może Oli posmakują

Mnie sie wydaje ze producent Danonkow piszac ze sa one od 3 roku zycia zabezpieczyl sie tym samym na wszelki wypadek gdyby cos po nich dolegalo jakiemus mlodszemu Brzdacowi. Zawsze wtedy moze zwalic wine na rodzicow ze mu to podaja a on ma swiety spokoj bo nie moga sie do niego przyczepic.

A Oliwcia wcina Danonki az jej sie uszy trzesa :-p;-):-D I kupuje Jej jeszcze Bakusie, smakuje Jej zwlaszcza biszkoptowy :tak: Mowie WAm-pychotka :-p:-)

Jej , a mi Emi właśnie się zbuntowała żadnej kaszki, pod żadną postacią nie chce! woli dorosłe bułeczki mamusi, ostatnio tato przyniósł szyneczkę od górali , to się tak zajadała, że gdyby nie zdrowy rozsądek rodziców to by pożarła ją w całości :tak:

Co z mięskiem: do tej pory jadła kurczaki, indyki i króliki, ale ostatnio dostaje schabik i nawet dwa razy szynkę (tylko chyba powoli bardzo ją trawiła).

Jakie mięsko podajecie?

Thea,ja Zuzi do zupki dodaje albo piers z kurczaka albo schabik. :-) :tak:
Dodatkowo na sniadanko,Moja Coreczka,czesto zjada kanapeczki ze szyneczka drobiowa. :tak: :-)

Thea ja daje Oliwii kazde miesko i to praktycznie do samego poczatku bo nasza lekarka powiedziala ze nie ma znaczenia jakie mieso, wazne zeby bylo chude! takie fajne dla dzieciatka ;-)

A moja Oliwia zawsze na sniadanie je kaszke na gesto. Jak robilam jej jajecznice lub kanapeczke to nie chcial jesc. Popoludniu to i owszem ale rano musi byc kaszka :tak::-)

a dajecie Maluchom świeże pieczywo?
bo ja słyszałam ze to nie najlepiej!:no: dałam jej bo niepomyślałam świeży chleb i były krzyki wieczorem /normalnie takie jak na kolkę:-:)szok:/

Dzikidzik a jakie pieczywo jak nie swieze :confused::eek: no bo przeciez chyba nie jakis stary chleb :no: Ale moze dalas Malej chleb taki jeszcze cieplutki bo to moze zaszkodzic na watrobe nawet doroslemu :-(

reklama
Do góry