reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A może już na tym wątku wrócimy choć trochę do "diety"?? Bo jak na razie to wszyscy olali moje pytanie......

A moje maluchy właśnie przechodzą z Nan HA 2 na NAN 3. Musze powiedzieć, że to nowe mleko jakoś mlekiem pachnie bo to poprzednie:baffled::baffled::baffled: NAtraszka nawet chętnie jje kaszkę na tym nowym mleku.

A wracając do diety. Jeśli dajecie twarożek to jaki?? Tłusty, chudy czy półtłusty i z czym - mlekiem, śmietaną, jogurtem?? Wydaje mi się, że niedługo coś takiego sama maluchom bym podała może bo już mają gotowe desery z twarożkiem i im smakują.

reklama
Margolisku ja nie dawałam jeszcze Oliwii twarożku, jedynie deserek z twarożkiem ze słoiczka;-) Ale dałam jej danonka i smakowało.
Niestety nie pomogę Ci w tym temacie;-)

Margolis ja nie olałam Twojego pytania:no:, tylko po prostu nic w tym temacie nie moge powiedzieć:-p:-D, bo też małej takich rzeczy jeszcze nie dawałam;-)

magda wracjac do twojego pytania o nakladki silikonowe - ja kramilam moja Nine przez 6 m-cy w nakladkach, tylko piersia. mala inaczej nie chciala az do skonczenia pol roczku. laktacji to nie zaburza, ale watpie, zeby twoja coreczka chciala przejsc ze zwyklego ssania na nakladki..

Gufi też mi się tak wydaje, dlatego chyba nawet nie będę próbować.

Od paru dni zagęszczam Oli zupki kaszką manną, żadnych dolegliwości nie odnotowałam, więc któregoś dnia muszę jej zaserwować samą kaszkę

No to dalej będziemy wcinać twarożek w deserkach a na normalny jeszce poczekamy.... Chleb u mojego Igora nadal nie jest w łaskach. Martwię się trochę bo chyba za bardzo przyzwyczaił siędo papek i nie bardzo chce "gryźć" obiad. Ostatnio dałam dzieciom na obiad spaghetti - żeby się znowu burza nie rozpętała;-);-);-) spaghetti z Gerbera - i bidulek nie poradził sobie z kawałkami dość długimi makaronu. Za to wie już i umie gryźć chrupaczki i jabłka. Mam nadzieję, że powoli się przyzwyczai bo na razie to i kaszę i obiad tylko przeływa a Natasza już tak ładnie "mlaska" przy jedzeniu:angry::angry:

Patrycja je jogurty Danona-biszkoptowe, malinowe, waniliowe, brzoskwiniowe.Twarożek jadła w deserku ze sklepu w6 miesiącu chyba.

reklama
MargolisZuzia jakis czas temu jadla twarozek - zwykly smietankowy,bez zadnego dodatku. Kiedys widzialam przepis na twarozek z mlekiem modyfikowanym. ;-) Jesli chcesz,to poszukam go dla Ciebie. :-)

Do góry