reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Kupiłam Adasiowi ostatnio kaszkę z Bobovity na noc bananowa z melisą. On kaszkę dostaje na śniadanko łyżeczką. Zjadł parę łyżeczek i nie chciał. Potem cały dzień mu sie odbijało i wyraźnie dokuczał mu żołądek. Żeby nie wyrzucić dałam opakowanie dwuletniemu chrześniakowi. Bidulek wymiotował po tym. Nie wiem czy trafiliśmy na taką paczkę czy generaralnie są takie nie teges. Więcej juz napewno nie kupię żadnej kaszki na noc, tylko normalną jak do tej pory.

reklama
Margolis,to zaden problem. ;-) Juz znalazlam. :-p W sumie,to zaden nadzwyczajny przepis,no,ale skorzystac zawsze mozna. :tak:

Pasta z twarogu

1 porcja=100 g

*40g twaróg
*50 ml mleko modyfikowane następne (Bebilon2, Nan2)

Twaróg roztarty na gładka masę lub przetarty przez wyparzone sito połączyć z ciepłym mlekiem. Papkę z twarogu podajemy jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do podwieczorku, czy śniadania.

...kaszkę z Bobovity na noc bananowa z melisą. ....Nie wiem czy trafiliśmy na taką paczkę czy generaralnie są takie nie teges.
Madzia ja kiedyś kupiłam tą kaszkę:tak:, bo pomyślałam że "na noc" to jakas super musi być i do tego z melisą. Ale też byłam zawiedziona:no:, choć Majeli nic nie było, to zapach był paskudny:-p i smak też taki sobie!:-p to był pierwszy i ostatni raz gdy ją kupiłam! choc używam własnie kaszek z BoboVity!
Margolis pytanko! a dlaczego Natasza i Igor dostają mleko 3?:eek::-):eek:

Margolis ja dalam juz Oliwii zwykly twarog (poltlusty) ze zwyklym mlekiem (nawet nieprzegotowanym, tylko prosto z kartonika). Oczywiscie mleka bylo troszke zeby twarog mial lepsza konsystencje. A Małej nic po tym nie bylo. Dodalam troche cukru zeby byl na slodko. No i jadla juz na obiad makaronik z twarogiem polany rozpuszczonym maslem z lyzeczka cukru. Wcianala az milo bylo patrzec :-)

A ja dalej karmie małą cycuszkiem na sniadano i kolację oraz jeden raz w nocy i miedzy obadem a podwieczorkiem. Do tego jako "okropna i leniwa" matka podaje jej na obiad gotowe obiadki gerbera, bobovity i jakieś tam te trzecie oraz deserki tez dostaje ze słoiczka. Robię to tak naprawdę daltego iż uważam że w obcenej porze roku warzywa - jedne są już za stare i nie mają dopowiednich walorów witaminowych a drugie sa za mlode czy są pedzone sztucznymi nawozami a to już wcale nie dopowieda. Wole wiec kupic słoczek i liczyć na to ze rzeczywiscie sprawdzają przy ich produkcji stan chemikaliów znajdujących sie w produktach użytych do ich produkcji. Głównym powodem jest jednak to ze jak na razie stać nas na to dzieki Bogu (choc moze raczej dzieki pracy męża) i proszę tego nie odczywytwać jako chwalenie się - nie to nie tak. Chciałabym jednak napisać ze rozumiem mamy których na to nie stać i w pełni doceniam ich tród jaki muszą włorzyc w to aby ich dziecko dostało smaczny, zdrowy i zbilansowany posiłek.

Chciałabym jednak napisać ze rozumiem mamy których na to nie stać i w pełni doceniam ich tród jaki muszą włorzyc w to aby ich dziecko dostało smaczny, zdrowy i zbilansowany posiłek.

Nooooooooo! Masz szczescie! :wściekła/y: :-D :-p

Margolis,Zuzia jadla twarozek poltlusty,tak,jak Oliwka. ;-) Tylko,ze ja Jej nie dodawalam ani mleczka,ani cukru. ;-)

Ugotowalam dzis Zuzi na obiad ziemniaczka z kalafiorkiem i ugniotlam to wszystko widelcem z maselkiem. :-) Zuzia tak wcinala,ze az sie Jej nadziwic nie moglam. :-D
A na podwieczorek ugniotlam Jej kilka truskawek widelcem i dodalam nieco serka homogenizowanego,no i... :baffled: bylam zla,ze tak malo zrobilam,bo,gdyby bylo wiecej,to moze zostaloby cos dla mnie. :eek: :-D :-D :-D :-p

reklama
Agutko uważaj na truskawki to jedne z najbardziej alergizujacych owoców mimo iz nie od razu wychodzi uczulenie a ze jej smakowały to sie nie dziwie :-D

Do góry