reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Luczynko,ja tez jestem ciekawa,coz to za paste mozna zrobic takiemu Maluszkowi. :-D :tak:

Jesli chodzi o jedzenie kanapki przez Zuzie,to robi to naprzemiennie. :-p Raz wezmie sobie jezyczkiem nasunie na 2 dolne jedyneczki i nimi "gryzie",a za drugim kesem przygniata jezorkiem chlebus do podniebienia i tak ciamka i ciamka,az on sie rozpusci i wtedy polyka. ;-) :-D :tak:
Dodam,ze te kromke chleba kroje w kosteczke. ;-) :cool2: :tak:

reklama
Ja znalazlam cos takiego na stronce Nestle:

Powyżej 6. miesiąca
ziemniak_dynia_packshot.gif

Pasta Jajeczna

• 1/2 ugotowanego żółtka
  • 100ml wody
  • 2 łyżki stołowe Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i dynią
Ugotowane żółtko włóż do czystej wyparzonej miseczki i rozetrzyj na gładką masę. Dolej ostudzoną wodę. Wsyp purée ryżowe i dokładnie wymieszaj.

A sama zrobilam tez dzisiaj Oliwci ale dalam wymieszalam zoltko, troche wody i kleik kukurydziany a do smaku dodalam odrobinke sparzonego szczypiorku. Mamlala az milo bylo patrzec:-)

DZIKIDZIK chrupki kupujemy w Tesco ale czescxiej w Sainsbury's bo mamy blizej, sa bezsmakowe, kukurydziane, napisane jest na nich 'zlote koleczka' ale my preferujemy z Leonkiem o smaku marchewki ;-) chociaz jak dla mnie to nie smakuja marchewka ha,ha ;-) cena 43 pensy ;-)

dzięki Miska, bo już chciałam pake ze sobą zabierać;-) /pewnie i tak troche wezmę:eek::-D/. No ale my zostaniemy przy tych bezsmakowych, bo te marchewkowe to marchewki na oczy niewidziały!:-D

Uleeczko, mój maluch też kaszek jeść nie chce, więc nie jesteś sama. Może i my tego danonka spróbujemy?

Mój Michaś z przekąsek preferuje chrupki kukurydziane, uwielbia je. Dałam mu ostatnio na spróbę odrobinę bułki z masłem to się oblizywał :) i wołał o jeszcze, aż się dziwiłam że tak mu posmakowało, a tu czytam, że Zuzia to już kanapki zajada :)

Właśnie mam chwilę czasu więc dopiszę, bo zapomniałam, że ten Nutramigen to nam Pani doktor na receptę wypisuje, bo bez recepty to dwa razy drożej jest.

NikaMD- wiktoria te danonki pochlania ledwo zje to co ma w buzce a juz otwiera buzie na rozszerz i siedzi i czeka az dostanie lyzeczke danonka hehe ona uwielbia te danonki i daje jej codzinnie po drzemce bo robi drzemke tak od 8-9 do 10-11 i wtedy dostaje danonka i bardzo jest z tego zadowolona:tak:
O kaszce moge zaspomniec zamyka usta i niechce nie da sie jej nawet wcisnac:no:

Dziewczynki moja niunia na wyjeździe dostała kawałek wędzonego karpia. Wiecie jak jej to smakowało. Mąż uparł się żeby jej już kawałek dac. Nic jej po nim nie było. Ten pomysł Agutki z pastą tez muszę wyprubowac.

a ja dzis na deser robię kaszkę manna na tym , hmmm "niebieskim:confused:" mleczku, zobaczymy co z tego wyjdzie i jak będzie Liwce smakować:-)

reklama
A ja wyrodna matka:-D dopiero kilka dni temu dałam Mai po raz pierwszy banana!:szok: wciąga je z niesamowicie wielkim apetytem:tak:. Pierwszy raz dostała takiego rozdziamdzianego:baffled:, a dziś takie kawałeczki i pieknie sobie z nimi radziła:tak:
mija - ryby sa silnie alergizujące, niech Twój mąż pomyśli gdzie ta ryba najpierw pływała!:baffled:

Do góry