reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Nika ale chyba musisz mieć na Nutramigen receptę prawda?:baffled: i na receptę to wskazanie musi być, bo chyba teraz to już żadnych niema, tylko to że Michałek je sobie upodobał!:-D no chyba ze można bez recepty, no ale wtedy to niezła cena!:eek:
a jakbyś mu po troszku mieszała Nutramigen z NANem czy Bebiko?:eek: to może by się w końcu powoli przekonał!:happy:
a o Enfamilu to słyszłam, ze daje sie takim chudzilcom-wcześniakom;-) żeby je dosłownie "podtuczyć". Dzieciątka bardzo na nim przybierają!:szok:

mju a jak Anielka po tej kaszce?:happy: głośno chrapała?;-)

reklama
Jeśli chodzi o mleka i kaszki to się za bardzo nie orientuję bo Dominik ich nie je. Ale za to ja najbardziej lubię ml. ryż z truskawkami! Dzisiaj na spróbowanie kupiłam mu kupiłam nleczno ryżową Nestle żeby do żółtka mu dodawać. Dzisiaj mu zrobiłam i wyszło pyszne. Smakowało pysznie troszkę jak kogel mogel.

Kurcze,Zuzia mi sie zmienila w satrszaka! :szok: :-p Nie chce pic mleka z butli. :baffled: Tylko rano i na noc,jak juz jest konkretnie zmeczona i wszystko Jej jedno. W dzien smoka nie tknie. :no: No,chyba,ze Jej daje herbatke. ;-) Kaszke na gesto zje albo mleczko z herbatnikiem... Byleby lyzeczka Ja karmic,a nie butla. :szok: :-p
Dzis juz nie mialam pomyslu,co Jej zrobic na podwieczorek,wiec ugotowalam jajo na twardo,rozdziubalam zoltko z maselkiem i taka "pasta" posmarowalam kromke chleba. :-D :-p Ja pierdziu,jak wcinala! :szok: :-D Az mruczala i tak fajnie mlaskala delektujac sie tym jedzeniem,hehehe. :-D Nie no,nie wiedzialam,ze nawet takie cos bedzie cieszyc Moja Corcie. :-D :-D :-D

AGUTKO, to u nas jest tak samo, mleczko przez smoczek wchodzi mu tylko rano i na noc, i tez czasami marudzi, w dzien idzie kaszka na gęsto podana lyżeczką, reszta tez łyżeczka, ;-) troche mnie martwi to bojkotowanie mleczka, bo jeszcze powinien troche go wciagac ;-)
Od kilku dni dostaje na przegryzke chrupki kukurydziane, tutaj od 7 mca podawane, sa tez ciasteczka-cherbatniki juz od 6 mca ale ja mu jeszcze takich łakoci nie daję ;-) a te chrupki tez mu najpierw pogryze ;-) no bo sam chłopak jeszcze tego nie potrafi ;-) a nie chce zeby się zaksztusił bidak ;-)

Oleńka nigdy nie jadła z butli, nawet mleczko i herbatkę łyżeczką, od początku pięknie jej to idzie, nie uroni ani kropelki.
Od dwóch dni dostaje na noc kaszkę. Przedwczoraj zjadła 150ml i przespała jedno karmienie o 11, budziła się o 1.30 i 4.30. Wczoraj wciągnęła ponad 200 i karmienie było już tylko jedno koło trzeciej:-):-). Tak się cieszę, że posmakowały jej kaszki, tak pięknie je, może wreszcie zaczniemy się wysypiać.
Agutko jakie ty dorosłe przysmaki dajesz Zuzi. Prawdziwego smakosza masz. moja niunia na wszystko kręci nosem strasznie długo się do wszystkich nowości przekonuje

Miśka a w Angoli to takie zwykłe chrupki są? bo ja nigdy nie widziałam takich bezsmakowych:no:, no chyba że za bardzo się nierozglądałam!:baffled:;-)napisz proszę w jakim sklepie je kupilaś?:happy:
Brawo dla Oleńki "smakosza kaszek"!
Agutko jak ta Twoja Zuza radzi sobie z taką kanapką - dziamdzioli ją:baffled: /że tak powiem/ dziąsełkami?:happy:;-):-D

Agutko ja tak samo jak Dzikidzik jestem ciekawa jak Zuzia pochlania ta kanapke :confused::eek: bo na jednej ze stronek w internecie znalazlam nawet przepis na taka paste jajeczne dla naszych bobaskow ale jak ja podac-lyzeczka :confused:nie za bardzo. A kanapek jeszcze Oliwka nie je:no: wiec..?:confused:

ja od dwoch dni zmienilam jadlospis wiktori
o 6-7 mleczko(100)ml
9-10 mleczko(100ml)
12 danonek
14-15 zupka (ktora sama przyzadzam):tak::-)
16-17 kisielek albo deserek jabuszko bananek potarte albo ze sloiczka
o 19-20 mleczko z kaszka
23-24 mleczko
4-5 mleczko

kaszek jej nie daje bo nie chce wogle jesc:no:

reklama
Ja też się zastanawiam jak Zuzanka pochłania takowa kanapeczke:confused::confused: Agutko koniecznie napisz:tak::tak:
Luczynko również prosze o linka do tej stronki z przepisami:nerd:

Uleczko a tego danonka dajesz codziennie?? Ja jeszcze nie próbowałam podać Oliwii takich rzeczy, hmmm...
A tak wogóle to Wiktoria duzo tego mleczka pije, u nas to tak jak Zuzia i Leonek mleczko tylko rano i wieczorem;-)

Do góry