A! Zapomnialam Wam napisac ze kupilam wczoraj Oliwii nowe kaszki, znalazlam je przez przypadek. Z Bobo VIty. Jedna to "kaszka mleczno-pszenna z bananami i kawalkami sucharkow" a druga to "kasza manna na mleku modyfikowanym" przygotowuje sie ja tak samo jak te wszystkie kaszki ryzowe, bez gotowania Podobno to nowość. Byla jeszcze "kaszka mleczno-wielozbozowa" ale to kupie nastepnym razem:-)
reklama
Dobrze Luczynko, że o tym napisałaś, będę szukać na półkach;-):-)A! Zapomnialam Wam napisac ze kupilam wczoraj Oliwii nowe kaszki, znalazlam je przez przypadek. Z Bobo VIty. Jedna to "kaszka mleczno-pszenna z bananami i kawalkami sucharkow" a druga to "kasza manna na mleku modyfikowanym" przygotowuje sie ja tak samo jak te wszystkie kaszki ryzowe, bez gotowania Podobno to nowość. Byla jeszcze "kaszka mleczno-wielozbozowa" ale to kupie nastepnym razem:-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Oliwka tez juz dawno zaczela jesc truskawki bo mielismy swoje mrozone. Sklepowych bym sie bala jej dawac bo one sa pedzone na jakis paskudztwach Ale teraz juz pojawiaja sie pierwsze nasze truskawki wiec bedzie jadla swiezutkie
My tez mamy swoje mrozone,ale ja chcialam poczekac do tych swiezych,ktorych juz jest coraz to wiecej u Nas na ogrodku! MNIAM!
Madzia_pl
Fanka BB :)
Skrzydełka z grila już? Jak mu je podałaś Madzik?
Dziadziuś przyprawił normalnie jak dla wszystkich,tylko Adas jadł bez skórki. Po kawałeczku, a gryźć to ma już czym
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Zuzia juz 2 razy jadla ogrodkowe czeresienki i bardzo Jej smakowaly. :-) No i tez 2 razy jadla juz chlebek z maselkiem i ... dzemem malinowym,a tak wcinala,ze nie nadazalam dawac Jej kolejnych kesow,hihi!
Zuziowy plan zywienia wyglada tak:
6:30 - mleczko z kaszka (120ml)
9:30 - sniadanko z Mamusia (chlebek z maselkiem i czasami z czyms dodatkowo)
13:00 - obiadzio
16:30 - podwieczorek (paroweczka,chlebek,kaszka na gesto,mleczko z herbatnikiem lub serek waniliowy lub jakis inny smakolyk )
19:30 - mleczko z kaszka (150-180ml)
W miedzy czasie herbatki i owoce,ktorych do posilkow jednak zaliczyc sie nie da,bo tym najesc sie nie mozna,hehe.
Mysle,ze Zuzia,ilosciowo,je w sam raz. ;-)
Zuziowy plan zywienia wyglada tak:
6:30 - mleczko z kaszka (120ml)
9:30 - sniadanko z Mamusia (chlebek z maselkiem i czasami z czyms dodatkowo)
13:00 - obiadzio
16:30 - podwieczorek (paroweczka,chlebek,kaszka na gesto,mleczko z herbatnikiem lub serek waniliowy lub jakis inny smakolyk )
19:30 - mleczko z kaszka (150-180ml)
W miedzy czasie herbatki i owoce,ktorych do posilkow jednak zaliczyc sie nie da,bo tym najesc sie nie mozna,hehe.
Mysle,ze Zuzia,ilosciowo,je w sam raz. ;-)
Madzia_pl
Fanka BB :)
My za przykładem Agutki i Zuzi też daliśmy Adasiowi kanapeczkę. Tylko z szyneczką z indyka, bo on to raczej mięsiarz jest :-No i zrobiłam mu piewszy raz normalną słabiutką herbatkę. Również wypił i nic mu po niej nie było. Cieszę się bo Adaś bardzo dużo pije (zwłaszcza przed zaśnięciem, potrafi wypić i 150ml) a herbatki z Hippa i Bobovity znów podrożały (wczoraj w Tesco płaciłam 9.30zł)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Madziu,to fakt,herbatki (My uzywamy Hipp`a) podrozaly. I ja teraz bede konczyc wszystkie puszki,no i bede szla na zakupki herbatkowe do Plusa. :-) Tam sa takie zwykle w torebkach o roznych roznistych smakach. ;-) Nawet bananowe i jablkowe sa. I kosztuja ok. 1zl za 20szt! Bede zaparzac taka torebke,ktora mysle,ze starczy mi na pol dnia albo i na dzien i rozrabiac te esencje z woda,zeby byla slabiutka i miala taki delikatny posmak. :-) Jesli np. Zuzince nie zasmakuje,to doslodze lekko glukoza. No,a podsumowujac Zuzia tez bardzo duzo pije.
reklama