My dalej 2 krople Vigantolu, a Cebion multi juz dawno odstawiony - Emilka dostawała od niego wysypki - co pediatra skwitowała: phi! normalne, zdarza się , w końcu to sztuczne witaminy no i wcinamy to co natura dała - może dlatego tak słabo rosnę
reklama
uleeczka
Wrześniowe mamy'07 Wrześniowe mamy'06
dziewczyny napiszcie jadlospis waszych maluszkow chciala bym wiedziec co juz wasze szkraby jedza i co mogla bym jeszcze dodac do jadlospisu wiktorci:
A oto jadlospis mojej corciobudka o 6-7 i pije mleko(100ml) puzniej o 9-10 pije znowu mleko(100ml) jak sie wyszaleje w chodziku to jakos o 12-13 daje jej danonka albo deserek ze sloiczka owocowy puzniej 15-16 mleko(100ml) i 19-20 kaszka gesta albo laczona z mleczkiem(100ml) w nocy pobudka o 23-24 i wypija (100ml)mleka puzniej o 2-3 tez (100ml)mleka no i w dzien w miedzy czasie wcina biszkopciki albo wafelki do lodow czasem tez batonika troszke w czekoladzie no i oczywiscie soczki i herbatke z 400ml dziennie napojow
A oto jadlospis mojej corciobudka o 6-7 i pije mleko(100ml) puzniej o 9-10 pije znowu mleko(100ml) jak sie wyszaleje w chodziku to jakos o 12-13 daje jej danonka albo deserek ze sloiczka owocowy puzniej 15-16 mleko(100ml) i 19-20 kaszka gesta albo laczona z mleczkiem(100ml) w nocy pobudka o 23-24 i wypija (100ml)mleka puzniej o 2-3 tez (100ml)mleka no i w dzien w miedzy czasie wcina biszkopciki albo wafelki do lodow czasem tez batonika troszke w czekoladzie no i oczywiscie soczki i herbatke z 400ml dziennie napojow
M
mamamarcela
Gość
U nas to jest tak:
7-8 mleczko 210 ml
10- 11 kaszka ok. 150 ml
14- 15 zupka z mięskiem i warzywami a dwa razy w tygodniu z żółtkiem
koło 18 znowu kaszka
20 mleczko z kaszką lub kleikiem
a między posiłkami herbatki lub soczki, biszkopciki, piętki chleba;-), jabłko starte z bananem czasem danonek
przy nocnych pobudkach podaje maluchowi do picia herbatkę z Hippa
7-8 mleczko 210 ml
10- 11 kaszka ok. 150 ml
14- 15 zupka z mięskiem i warzywami a dwa razy w tygodniu z żółtkiem
koło 18 znowu kaszka
20 mleczko z kaszką lub kleikiem
a między posiłkami herbatki lub soczki, biszkopciki, piętki chleba;-), jabłko starte z bananem czasem danonek
przy nocnych pobudkach podaje maluchowi do picia herbatkę z Hippa
uleeczka
Wrześniowe mamy'07 Wrześniowe mamy'06
ona nie chce jesc zupek kiedys jej zrobilam i niechcial krzywila sie i zaciska usta nawet ze sloiczka juz nie chcedzis chce ugotowac zupke jarzynowa z zoltkiem i zobaczymy moze sie skusia jak robicie ten kisielek dla dzieci???
Uleeczko zajrzyj na poprzednią stronęona nie chce jesc zupek kiedys jej zrobilam i niechcial krzywila sie i zaciska usta nawet ze sloiczka juz nie chcedzis chce ugotowac zupke jarzynowa z zoltkiem i zobaczymy moze sie skusia jak robicie ten kisielek dla dzieci???
lucy79
Fanka BB :)
Wiecie co ja też dawłam Liwce do pogryzienia, biszkopciki, skórkę chleba(piętkę) ale ona ostatnio wszystko odgryza i już kilka razy się dusiła więc póki co nie daję jej nic co może odryźć, strasznie się wystraszyłam
Uleeczko moja Liwka na poczatku tez nie chciała zupek ale ja sie nie poddawałam i próbowałam po troszku aż w końcu polubiła:-);-)
Uleeczko moja Liwka na poczatku tez nie chciała zupek ale ja sie nie poddawałam i próbowałam po troszku aż w końcu polubiła:-);-)
dzikidzik
mamula MAJULI
My podobnie sie zywimy.ze w 9 miesiacu dzieci powinny jesc kaszke na mleczku modyfikowanym z dodatkiem owocow 2razy po 200ml, kisiel mleczny i pol zoltka na mleku nastepnym 200ml, zupe jarzynowa z 15g miesa 200ml, kisiel owocowy lub owoce lub kompot 200ml,z biszkoptem bezglutenowym, chrupki kukurydziane
8.30 kisiel mleczny /150 lub 180ml/
11 deserek
13 zupka
15 nektar BoboFrut lub kisiel z nektaru
17 mleko z kaszka /150ml/
19 mleko + kaszka/210ml/
chrupki na przekaske!
kisiel mozna na mleku albo na sokach!.A kisiel gotujecie tylko na mleku?Ja zaczne chyba od razu bezmleczny. I ma byc gesty?
ja robie tak na oko, czasem jest gesty a czasem taki do picia!
Uleeczko moze dlatego niechce jesc zupki, bo je duzo slodkosci i traci apetyt na inne bardziej wartosciowe jadlo!;-)
a nieboisz dawac sie jej czekolady?
Lucy matko! to straszne! biedactwo kochane, dobrze ze nic sie niestalo!ucaluj od nas Liwke!
To u nas jeśli chodzi o żywienie jest dosyć nietypowo:
7:30 -180 Nutramigenu
10:00 -deserek
12:00 -150 Nutramigenu
14:00 -obiadek (zupka z mięskiem, 2 razy w tyg z żołtkiem)
16:00 -180 Nutramigenu
20:00 -180 Nutramigenu
Budzi się raz w nocy koło 3 i wciąga 150 Nutramigenu.
W między czasie mały zjada chrupki czasem kawałek biszkopta, pije herbatkę i soczki, ale dużo więcej soku, bo herabtki za bardzo nie lubi.
Kaszek żadnych nie toleruje, próbowałma mu dac parę razu już te smakowe takie ... ale pluje nimi i się krzywi, wogóle nie lubi słodkości, dziwne dziecko ...
Musze spróbować z tego kiślu, ale chyba bezmlecznego, bo on słodkiego mleka nie lubi...
Bardzo dziwne to żywienie mojego Michsia??
7:30 -180 Nutramigenu
10:00 -deserek
12:00 -150 Nutramigenu
14:00 -obiadek (zupka z mięskiem, 2 razy w tyg z żołtkiem)
16:00 -180 Nutramigenu
20:00 -180 Nutramigenu
Budzi się raz w nocy koło 3 i wciąga 150 Nutramigenu.
W między czasie mały zjada chrupki czasem kawałek biszkopta, pije herbatkę i soczki, ale dużo więcej soku, bo herabtki za bardzo nie lubi.
Kaszek żadnych nie toleruje, próbowałma mu dac parę razu już te smakowe takie ... ale pluje nimi i się krzywi, wogóle nie lubi słodkości, dziwne dziecko ...
Musze spróbować z tego kiślu, ale chyba bezmlecznego, bo on słodkiego mleka nie lubi...
Bardzo dziwne to żywienie mojego Michsia??
reklama
kupiłam zwykłą bezsmakową mleczno - ryżową Nestle i baaardzo jej smakuje
A ta kaszka bezsmakowa to ma już mleko w sobie, czy urabiasz ją na mleku, a jeśli tak to na jakim? Kurcze ja, już kiedyś z kaszkami smakowymi próbowałam ale mój maluch ich nie lubi ....