reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

My dalej 2 krople Vigantolu, a Cebion multi juz dawno odstawiony - Emilka dostawała od niego wysypki - co pediatra skwitowała: phi! normalne, zdarza się , w końcu to sztuczne witaminy :szok: no i wcinamy to co natura dała - może dlatego tak słabo rosnę:-D

reklama
dziewczyny napiszcie jadlospis waszych maluszkow chciala bym wiedziec co juz wasze szkraby jedza i co mogla bym jeszcze dodac do jadlospisu wiktorci::tak:
A oto jadlospis mojej corci:pobudka o 6-7 i pije mleko(100ml) puzniej o 9-10 pije znowu mleko(100ml) jak sie wyszaleje w chodziku to jakos o 12-13 daje jej danonka albo deserek ze sloiczka owocowy puzniej 15-16 mleko(100ml) i 19-20 kaszka gesta albo laczona z mleczkiem(100ml) w nocy pobudka o 23-24 i wypija (100ml)mleka puzniej o 2-3 tez (100ml)mleka no i w dzien w miedzy czasie wcina biszkopciki albo wafelki do lodow czasem tez batonika troszke w czekoladzie no i oczywiscie soczki i herbatke z 400ml dziennie napojow:tak:

U nas to jest tak:

7-8 mleczko 210 ml
10- 11 kaszka ok. 150 ml
14- 15 zupka z mięskiem i warzywami a dwa razy w tygodniu z żółtkiem
koło 18 znowu kaszka
20 mleczko z kaszką lub kleikiem

a między posiłkami herbatki lub soczki, biszkopciki, piętki chleba;-), jabłko starte z bananem czasem danonek

przy nocnych pobudkach podaje maluchowi do picia herbatkę z Hippa

Uleeczko a Ty obiadku małej nie dajesz:confused:
U nas
6:30 150 ml mleka
10:00 120 ml kaszki
11:00 deserek
14:00 obiadek
15:00 kisielek
17:30 120 ml mleka
20:30 240 ml kaszki
W między czasie 3 herbatki, chrupki i skórki chlebka:-p;-)

ona nie chce jesc zupek kiedys jej zrobilam i niechcial krzywila sie i zaciska usta nawet ze sloiczka juz nie chce:no:dzis chce ugotowac zupke jarzynowa z zoltkiem i zobaczymy moze sie skusi:tak:a jak robicie ten kisielek dla dzieci???

Wiecie co ja też dawłam Liwce do pogryzienia, biszkopciki, skórkę chleba(piętkę) ale ona ostatnio wszystko odgryza i już kilka razy się dusiła:szok::szok::szok: więc póki co nie daję jej nic co może odryźć:no::no:, strasznie się wystraszyłam:shocked2:

Uleeczko moja Liwka na poczatku tez nie chciała zupek ale ja sie nie poddawałam i próbowałam po troszku aż w końcu polubiła:-);-)

.ze w 9 miesiacu dzieci powinny jesc kaszke na mleczku modyfikowanym z dodatkiem owocow 2razy po 200ml, kisiel mleczny i pol zoltka na mleku nastepnym 200ml, zupe jarzynowa z 15g miesa 200ml, kisiel owocowy lub owoce lub kompot 200ml,z biszkoptem bezglutenowym, chrupki kukurydziane
My podobnie sie zywimy:tak:
8.30 kisiel mleczny /150 lub 180ml/
11 deserek
13 zupka
15 nektar BoboFrut lub kisiel z nektaru
17 mleko z kaszka /150ml/
19 mleko + kaszka/210ml/
chrupki na przekaske!:tak:
.A kisiel gotujecie tylko na mleku?Ja zaczne chyba od razu bezmleczny. I ma byc gesty?
kisiel mozna na mleku albo na sokach!
ja robie tak na oko:nerd:, czasem jest gesty:baffled: a czasem taki do picia!:eek:
Uleeczko moze dlatego niechce jesc zupki:no:, bo je duzo slodkosci i traci apetyt na inne bardziej wartosciowe jadlo!;-)
a nieboisz dawac sie jej czekolady?:eek:
Lucy matko! to straszne! biedactwo kochane, dobrze ze nic sie niestalo!:tak:ucaluj od nas Liwke!:happy:

To u nas jeśli chodzi o żywienie jest dosyć nietypowo:

7:30 -180 Nutramigenu
10:00 -deserek
12:00 -150 Nutramigenu
14:00 -obiadek (zupka z mięskiem, 2 razy w tyg z żołtkiem)
16:00 -180 Nutramigenu
20:00 -180 Nutramigenu

Budzi się raz w nocy koło 3 i wciąga 150 Nutramigenu.

W między czasie mały zjada chrupki czasem kawałek biszkopta, pije herbatkę i soczki, ale dużo więcej soku, bo herabtki za bardzo nie lubi.

Kaszek żadnych nie toleruje, próbowałma mu dac parę razu już te smakowe takie ... ale pluje nimi i się krzywi, wogóle nie lubi słodkości, dziwne dziecko ...
Musze spróbować z tego kiślu, ale chyba bezmlecznego, bo on słodkiego mleka nie lubi...

Bardzo dziwne to żywienie mojego Michsia??

reklama
Do góry