reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

dziś spytałąm lekarki do kiedy daje się wit. D, bo ktoś pisał że już niedaje - chyba:baffled:. No i powiedziała mi, że można dawać do 18.................................roku życia:-D. Spytałam czy można dawać zamiast wit. C i D, Cebion multi czy Juvit multi, no i ona że niema sensu dawać wogóle preparatów wielowitaminowych, chyba ze po jakichś choróbskach.
Taka oto ciekawostak została tu przedstawiona!:nerd:
Nam powiedziała lekarka, że wit D do ok 2 roku zycia, dopóki nie wyjdą wszystkie ząbki:growl:. A innych witamin nie podawać bo po co, skoro są one w soczkach owocach i takich tam;-):tak:

reklama
Spytałam czy można dawać zamiast wit. C i D, Cebion multi czy Juvit multi, no i ona że niema sensu dawać wogóle preparatów wielowitaminowych, chyba ze po jakichś choróbskach.

Mi lekarka zaleciła dawanie cebion multi jak się Michasiowi przyplątał katarek i kaszelek, dawałam mu to jakiś czas a potem przeszłam tylko na wit D i C (C- profilaktycznie), a teraz od 2 tyg znów mu daję Cebion Multi, bo jak na świeta majowe byliśmy u teściów to my gamonie zapomnieliśmy zabrać spowrotem wit. D i C, więc teraz Michaś dostaje witaminę D w Cebionie Multi, puki się nie zbiorę na wizyte po receptę na D. A moze witaminę D można kupić bez recepty? Jak myślicie?

NikaMD ja rowniez jestem pewna ze mozna kupic Vigantol bez recepty bo sama juz kupowalam:tak:

A moja Kruszynka od dwoch dni wcina sobie skorki z chleba :tak:i tak to uwielbia ze :szok::-)gdy chcialam JEj juz zabrac koncoweczke zeby czasem sie sie zadlawila to darla sie w nieboglosy i musialam JEj dac nowy kawalek:szok::-D:-D

A wczoraj pierwszy raz dostala Danonka i zjadla calego od razu, tak JEj smakowalo. I nic Jej po nim nie ma wiec wydaje mi sie ze mozemy wprowadzic to na stale do naszego menu-deserkowego:-)

Natalka najprawdopodobniej jest dzieckiem alergicznym, więc musiałam się pozbyć wszystkiego z dodatkiem mlaka, kaszki, słoiczki z jogurtem itp., sama też muszę kontrolować swoją dietę, jeszcze karmię Nati piersią.
Poza tym uwazajcie na krem NiVea z faktorem niby dla niemowląt, Natalkę uczulił:wściekła/y:wczoraj kupiłam jest serie w aptece do ciała i kąpieli: Balneum i Oilatum. Firmy te nie mają nic z filtrem bo jak powiedziała farmaceutka , dziecko do 3 lat ma być chronione przed słoncem..i tak naprawdę żadna szanująca firma nie napisze, że kremy takie nadają się dla dzieci poniżej 3 lat.!!...a Nivea i Bambino pozwalają sobie na taką notkę ...ja już nic nie wiem:eek:.

Cudek my uzywamy kremu Nivea z filtrem i na szczescie nie uczula Oliwki. A co tego ze dziecko powino sie chronic przed sloncem to sie w 100% zgadzam ale przeciez mimo wszystko jakies sloneczko pada na te nasze kruszynki wiec wydaje mi sie ze warto je chronic takimi kremami z filtrem. I nie tylko Nivea i Bambino maja przeciez kremy z filtrem dla dzieci. JEst tego wiele na naszym rynku, m.in. Ziajka, Avon itd

Ja juz sama nie wiem jak podawac dziecku te witaminy:baffled::no: Kazda z nas ma innego lekarza i kazdy mowi co innego i zaleca inne witaminy i w innych ilosciach podawane maluchom. A jaka jest prawda :confused::sick::dry:

reklama
Luczynko, mój Filip też od dwóch dni wcina skórkę od chleba i baardzo Mu smakuje i zachowuje się identycznie jak Twoja Oliwcia gdy próbuje Mu zabrać końcówkę.

Do góry