reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

e.salamandra i megam , może zastanowicie się też nad wprowadzeniem kaszki tej bezglutenowej. Bo może cycek dzieciom już nie starcza i trzeba dokarmić, a glutenu dużo na początek raczej nie podacie. Jak nie chcecie mleka modyfikowanego wprowadzać, to są kaszki np. bobovity, które możecie na swoim mleczku przygotować...no chyba, że brakuje w cycku...to są też kaszki mleczno-ryżowe do rozpuszczania w wodzie i włala !! :)

reklama
e.salamandra i megam , może zastanowicie się też nad wprowadzeniem kaszki tej bezglutenowej. Bo może cycek dzieciom już nie starcza i trzeba dokarmić, a glutenu dużo na początek raczej nie podacie. Jak nie chcecie mleka modyfikowanego wprowadzać, to są kaszki np. bobovity, które możecie na swoim mleczku przygotować...no chyba, że brakuje w cycku...to są też kaszki mleczno-ryżowe do rozpuszczania w wodzie i włala !! :)

Ja kaszki z Bobovity te bez mleka szykowałam na wodzie i moje chłopaki wcinały że hej.

zielona- wiem ze chrupkikukurydziane maja gluten. Podrobic drobno dla dziecka, "rozpapczyc" z mlekiem i heja.

Zielona Gluten to białko roślinne które występuje w zbożach takich jak pszenica, owies, żyto czy jęczmień.
Moja pediatra zaleca tzw ekspozycję na gluten czyli stopniowe oswajanie organizmu niemowlęcia z tym białkiem.
Jeśli karmi się piersią to po czwartym miesiącu dodaje się codziennie 2-3g produktu glutenowego na 100ml posiłku raz dziennie.
Taka ekspozycja na gluten ma trwać pełne dwa miesiące po tym okresie możemy podawać bez ograniczeń produkty glutenowe.
Przy chłopakach tego nie stosowałam ale od tego czasu pewnie trochę się zmieniło;-)

reklama
Do góry